Manja slova Veća slova RSS

>

Ministar Zenka: Manjine su podrška evropskom putu koji je garant stabilnosti i prosperiteta

Ministar Zenka: Manjine su podrška evropskom putu koji je garant stabilnosti i prosperiteta
Datum objave: 29.01.2019 10:08 | Autor: PR služba

Ispis Štampaj stranicu


Intenzivna komunikacija biće nastavljena i u narednom periodu kako bi se poboljšao položaj manjina, jer su one faktor koje promoviše mir i stabilnost u regionu poručeno je sa sastanka ministra za ljudska i manjinska prava Mehmeda Zenke i delegacije koju je predvodio predsjednik Pokreta Besa iz Sjeverne Makedonije Biljal Kasami.

Na sastanku je, između ostalog, razgovarano o položaju manjina u Crnoj Gori i Sjevernoj Makedoniji, posebno albanske manjine koja je specifična po svom jeziku.

Ministar Zenka se zahvalio na posjeti, ističući bitnost saradnje između država regiona posebno kada su u pitanju manjine i zaštita njihovih prava. On je istakao da je Crna Gora danas čalanica NATO-a i sigurno korača prema Evropskoj Uniji, a taj put moraju svi slijediti jer je garant stabilnosti i prosperiteta svih građana regiona.

Predsjednik Pokreta Besa Biljal Kasami izrazio je interes za unapređenje položaja Albanaca u Crnoj Gori, posebno nakon ulaska u NATO i kazao da manjine u Sjevernoj Makedoniji mogu dosta da nauče iz primjera Crne Gore.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava