Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Имплемантација пројекта "Унапређење људских права и заштита мањина у југоисточној Европи"

Имплемантација пројекта "Унапређење људских права и заштита мањина у југоисточној Европи"
Датум објаве: 05.04.2016 14:23 | Аутор: ПР служба

Испис Штампај страницу


Министар за људска и мањинска права др Суад Нумановић  обратиће се присутнима сјутра, 06. априла  на  четвртој сједници Управног одбора за праћење имплементације пројекта „Унапређење људских права и заштита мањина у југоисточној Европи“ .

У уводном дијелу говориће и господин Адриан Ницолае, замјеник шефа за сарадњу у Делегацији ЕУ у Црној Гори и Сара Китинг, шефица Јединице за сарадњу и јачање капацитета, ДГ ИИ, у Савјету Европе.

Ово је заједнички пројекат Савјета Европе и Европске уније који има за циљ побољшање приступа правима мањина на разним нивоима власти, у складу са стандардима Савјета Европе у овој области, а прије свега у складу са Оквирном конвенцијом за заштиту националних мањина и Европском повељом о регионалним и мањинским језицима.                                                                                                  

У овом пројекту поред представника/ица Савјета Европе и укључено је 36 општина и градова из седам земаља Региона (Црна Гора, Србија, Хрватска, Босна и Херцеговина, БЈР Македонија, Албанија и Косово).

Пројекат обухвата систем грантова који се дају као подршка изабраним општинама и градовима да разраде пројектне идеје ради отклањања препрека које стоје на путу остваривања права мањина  у својим локалним заједницама.

Састанак се организује у конференцијској сали хотела ”Подгорица”, а почетак је планиран за 10 х.

Министарство за људска и мањинска права