Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Сарадња са невладиним организацијама у области мањинских права

Сарадња са невладиним организацијама у области мањинских права
Датум објаве: 30.03.2016 14:10 | Аутор: ПР служба

Испис Штампај страницу


У просторијама Министарства за људска и мањинска права, данас је одржан је И квартални састанак  за 2016. годину Директората за унапређење и заштиту права мањинских народа и других мањинских националних заједница и невладиних организација које се баве питањима унапређења и заштите мањиских права.

Састанку су присуствовали/е представници/е НВО Центар за ромске инициативе, Удружење Египћана/Тиват, Хуманитарац, Матица Муслиманска, Центар за либералне студије, Грађанска алијанса, Хрватско грађанско друштво и Форум Бошњака.

Директор  директората  Леон Гјокај је укратко обавјестио присутне о активностима које су спроведене од стране овог Директората  током првог квартала текуће године. Нагласак је поставио на Израду нацрта Закона о мањинским павима и слободама, на  Извештај   о развоју и заштити права мањинских народа и других мањинских националних заједница у  2015. години, на сарадњи коју Министарство остварује са националним савјетима, те Стратегији за инклузију Рома и Египцана 2016-2020.

Констатована је потреба даљег редовног информисања о постигнутим активностима и размјене примјера добре праксе у циљу наставка успјешне сарадње невладиног сектора и ресорног Министарства у овој области.

Министарство за људска и мањиска права