Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Упитник за спровођење истраживања за израду Информације о заступљености мањина у Управи полиције

Упитник за спровођење истраживања за израду Информације о заступљености мањина у Управи полиције
Датум објаве: 18.03.2016 12:00 | Аутор: ПР служба

Испис Штампај страницу


У складу са Програмом рада Министарства за људска и мањинска права за 2016. годину и Акционим планом за Поглавље 23. ‚‚Правосуђе и темељна права", Министарство за људска и мањинска права и Управа за кадрове спроводе истраживање у циљу прикупљања података за израду Информације о заступљености мањина у Управи полиције.

Наиме, Устав Црне Горе у члану 79 тачка 10 јемчи мањинама право на сразмјерну заступљеност у јавним службама, органима државне власти и локалне самоуправе. Такође, Закон о државним службеницима и намјештенима и Закон о мањинским правима и слободама даје исте гаранције, како у законодавним тијелима, тако и у државним органима и органима локалне самоуправе. Стратегијом мањинске политике, као изразу политичке воље Владе Црне Горе за свеукупан однос према мањинским заједницама, ово питање има централно мјесто. Оваква потреба произилази и из потреба и захтјева Европске Уније.

Основни циљ спровођења истраживања јесте прикупљање података о националној структури запослених, како би смо, у свом даљем раду, имали основу за спровођење поменуте уставне и законске гаранције. Прикупљени подаци ће бити коришћени само у поменуте сврхе, неће се злоупотребљавати, а комплетан процес ће се одвијати у складу са законским рјешењима о тајности личних података.

У сарадњи са Министарством за људска и мањинска права, Управа за кадрове је утврдила Упитник за спровођење истраживања које ће се реализовати у Управи полиције.

Управа полиције у обавези је да попуњене упитнике достави Министарству за људска и мањинска права, најкасније до 1. априла 2016. године, и то у прилогу акта у којем ће бити назначено; колики је укупан број запослених државних службеника и намјештеника у том органу (посебно наведен број запослених на неодређено и запослених на одређено вријеме) и колико је упитника попуњено од стране испитаника. Упитник не попуњавају приправници и лица која су ангажована по основу уговора.

Упитник за спровођење истраживања о заступљености мањина у државним органима можете преузети овдје:Упитник.доц

За додатне информације:

Министарство за људска и мањинска права/Управа за кадрове

Леон Гјокај, бр.тел: 069/318-000                                                                           Ђуро Никач, бр.тел: 020 203-191
Фикрет Љуљановић, бр.тел: 069/541-941                                                                   Владана Мирановић, бр.тел:067/885-558