Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Посјета Српском националном савјету

Посјета Српском националном савјету
Датум објаве: 30.04.2015 18:58 | Аутор: ПР служба

Испис Штампај страницу


Министар за људска и мањинска права др Суад Нумановић посјетио је са својим сарадницима/ама Српски национални савјет и разговарао том приликом са предсједником савјета Момчилом Вуксановићем.
На састанку је разговарано о сарадњи Министарства за људска и мањинска права и Српског националног савјета, као и сарадњи Министарства на нивоу свих националних савјета и даљем унапређењу постојеће сарадње.
Усаглашено је да треба настојати на јачању како законодавног, тако и  јачању институционалног оквира. Препозната је потреба да се процентуална заступљеност  у органима државне управе и органима локалне самоуправе повећа. Разговарано је и питањима од значаја за Српски национални савјет.
Предсједник савјета господин Вуксановић упознао је министра Нумановића са резултатима рада савјета и констатовао да је савјет својим постигнућима и оствареним резултатима на очувању националног идентитета, посебно кроз књижевно-издавачку дјелатност, кроз електронске и штампане медије које је формирао, оправдао своје постојање.
Министарство за људска и мањинска права