Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Министар Нумановић у посјети Албанском националном савјету

Министар Нумановић у посјети Албанском националном савјету
Датум објаве: 19.01.2015 15:35 | Аутор: ПР служба

Испис Штампај страницу


Министар др Суад Нумановић посјетио је данас, у оквиру своје радне посјете Општини Улцињ, са својим сарадницима/ама и Албански национални савјет. Том приликом Министар је разговарао са предсједником савјета господином Генцијем Ниманбегуом.

На састанку је разговарано о заступљености припадника/ца мањинских народа у државним институцијама, као и о потписана два Меморандума са Министарством за људска и мањинска права током претходне године који се односе на унапређење положаја мањинских народа у области запошљавања и образовања. Образовање је област којој сви посвећујемо значајну пажњу из разлога што је неопходно у смислу сваког даљег прогреса. Министарство сваке године по принципу афирмативне акције уписује значајан број студената Албанске националниости на Универзитете у Албанији и на Косову у сарадњи са Министарством просвјете. У сарадњи са Албанским националним савјетом, такође, требало би усагласити интересовања студената са дефицитарним гранама у нашој земљи како би се исти по завршетку студија могли и запослити у својој струци.

На састанку се разговарало и о Фонду за заштиту и унапређење мањина, као и Закону о измјенама и допунама Закона о мањинским правима и слободама који је упућен на мишљење Европској комисији.

Министарство за људска и мањинска права