Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Конференција поводом Монтенегро Прајда 2014.

Конференција поводом  Монтенегро Прајда 2014.
Датум објаве: 01.11.2014 15:34 | Аутор: ПР служба

Испис Штампај страницу


На конференцији за медије одржаној у ПР центру поводом Монтенегро Прајда 2014, генерални директор Директората за унапређење и заштиту права мањинских народа Леон Гјокај истакао је да је превасходни задатак Владе Црне Горе реализација свих активности предвиђених Стратегијом унапређења квалитета живота ЛГБТ популације за период 2013-2018. Обавезе дефинисане Акционим планом за претходну и текућу годину допринијеће  унапређењу положаја и поштовања људских права свих грађана/ки Црне Горе укључујући и ЛГБТ заједницу, којој припада право да ужива равноправни статус са свим члановима/ицама нашег друштва. 

Гјокај је као први и најважнији услов постизања веће толеранције и разумијевања навео успостављање законске регулативе којом се утврђују правила понашања у друштву и којом се обезбјеђује правна заштита као кључни предуслов за остваривање људских права.

Он је још једном позвао све грађане/ке на мир и поштовање различитости како бисмо заједничким снагама радили на успостављању друштва једнаких могућности за све, друштва у којем се сви осјећају као његови саставни чиниоци.

 

Министарство за људска и мањинска права