Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Приштина: сарадња са Универзитетима на Косову

Приштина: сарадња са Универзитетима на Косову
Датум објаве: 08.10.2014 14:35 | Аутор: ПР служба

Испис Штампај страницу


Делегација Министарства за људска и мањинска права  предвођена генералним  директором Директората за унапређење и заштиту права мањинских народа и других мањинских националних заједница,  Леоном Гјокајем, боравила је у радној посјети Министарству просвјете, науке и технолгије Владе Републике Косова повом  уписа  заинтересованих  кандидата из Црне Горе на  Универзитете на Косову.

Делегацију су примили помоцник министра за образовање ,науку и технологију госп. Нехат Мустафа и помоцник министра за образовање мањина  Владе Косова госп. Усмен  Балдзи.

Госп. Мустафа је информисао делегацију о процедури  уписа заинтересованих кандидата из Црне Горе на Универзитете на Косову у првом уписном року, истичући залагање министарства да се у другом уписном року сходно законским могућностима  и политиком Универзитета омугући  упис за што већи број кандидата/киња  из Црне Горе. Он је изразио став свог  министарства да се добра међусобна сарадња прошири на свим нивоима образовања, а нарочито на размјену студената/киња  и специјализаната/киња  у одређеним областима.

Госп. Балдзи је упознао делегацију са моделом образовања мањина на Косову, првенствено   о моделима који се спроводе у систем образовања за РЕ популацију.

Напомињући добру сарадњу двају министарстава, директор  Гјокај је истакао да очекује да ће се успјешна сарадња наставити и у будуће  указујући  на потребу уписа заинтересованих студената/киња  из Црне Горе на Универзитете на Косову који нису успјели да се упишу у оквиру обезбјеђених квота у  првом уписном року.

Директор Гјокај је изразио вољу да се сарадња министарстава укључујући и Министарство просвјете Црне Горе у будуће ојача првенствено у  областима која су значајна  за развој културе и образовање мањина.

ПР служба Министарства за људска и мањинска права