Manja slova Veća slova RSS

>

Delegacija Ministarstva za ljudska i manjinska prava boravila je u radnoj posjeti Ministarstvu za obrazovanje i sport Vlade Republike Albanije

Delegacija Ministarstva za ljudska i manjinska prava boravila je u radnoj posjeti Ministarstvu za obrazovanje i sport  Vlade Republike Albanije
Datum objave: 08.10.2013 14:09 | Autor: PR služba

Ispis Štampaj stranicu


Delegacija Ministarstva za ljudska i manjinska prava Vlade Crne Gore na čelu sa sekretarom ministarstva Mersudinom Gredićem i ambasadorom Crne Gore u Albaniji Ferhatom Dinoshom boravila je u radnoj posjeti Ministarstvu za obrazovanje i sport  Vlade Republike Albanije.

Delegaciju su primili ministarka prosvjete i sporta Republike Albanije gospođa Ljindita Nikolla i direktorka za visoko obrazovanje gospođa Edljira Ljate sa saradnicima.

Sekretar ministarstva je istakao odličnu saradnju dvaju Ministarstava koja otvara mogućnost buduće uspješne saradnje u mnogim sferama obrazovanja. Sekretar je upoznao ministarku i direktoricu za visoko obrazovanje sa listom kandidata/kinja iz Crne Gore koji su konkurisali za upis na Univerzitete Albanije. U toku radnog sastanka istaknuto je da je ove godine za studente iz Crne Gore obezbijeđeno 241 mjesto. S obzirom na to da je na određenim fakultetima bilo više kandidata nego što su predviđele kvote za prvi upisni rok za kandidate iz Crne Gore  gospodin Gredić je naglasio potrebu za dodeljivanje dodatnih kvota za drugi upisni rok, kako bi se svakom kandidatu omugućio upis na željeni fakultet.

Ministarka Nikolaj je izrazila spremnost nove Vlade Albanije za nastavak plodotvorne saradnje između dvaju Ministarstva sa željom da se ta saradnja proširi na sve oblasti obrazovanja.

Ministarka Nikolaj je potvrdila da će i ove godine biti ispunjeni svi zahtjevi kandidata iz Crne Gore u drugom upisnom roku.

 

PR služba