Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Отпочео 25. састанак Међународног надзорног комитета Декаде укључења Рома

Отпочео 25. састанак Међународног надзорног комитета Декаде укључења Рома
Датум објаве: 26.09.2013 17:36 | Аутор: ПР служба

Испис Штампај страницу


Црна Гора је у јуну ове године преузела једногодишње предсједавање регионалном иницијативом »Декада укључења Рома 2005-2015«.

 

Прва активност у току једногодишњег црногорског предсједавања јесте 25. састанак Међународног надзорног комитета, који се одржава 26. и 27. септембра 2013. године, у Хотелу »Рамада« у Подгорици.

На овом састанку биће разматране теме које је Црна Гора кандидовала као приоритетне теме које ће бити обрађиване у току једногодишњег предсједавања, а то су: правни статус, антидискриминација, насиље у породици и насиље над женама, економско оснаживање, културни и језички идентитет и укључивање младих. Свака од тема биће обрађивана крој организацију посебних конференција. Такође, с обзиром да је Декада орочена за период 2005-2015, у току црногорског предсједавања разговараће се и о будућности Декаде послије 2015. 

Учесници 25. Међународног надзорног комитета су представници/е међународних организација, влада и невладиних организација земаља чланица Декаде (Албанија, Бугарска, Босна и Херцеговина, Црна Гора, Хрватска, Румунија, Мађарска, Македонија, Словачка, Србија, Чешка Република и Шпанија). У раду Комитета учествују и представници САД и Словеније, као посматрачи, те Молдавија, Украјина и Норвешка као државе које су изразиле спремност да партиципирају у овом процесу.

Овдје можете преузети уводно излагање министра Др Суада Нумановића

Овдје можете преузети говор помоћника министра Сабахудина Делића


ПР служба