Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

25. састанак Међународног надзорног комитета Декаде укључења Рома

Датум објаве: 25.09.2013 14:09 | Аутор: ПР служба

Испис Штампај страницу


Црна Гора је у јуну ове године преузела једногодишње предсједавање регионалном иницијативом »Декада укључења Рома 2005-2015«.

 

Прва активност у току нашег једногодишњег предсједавања је 25. састанак Међународног надзорног комитета, који се одржава 26. и 27. септембра 2013. године, у Хотелу »Рамада« у Подгорици, са почетком у 09.15 сати.

 

На овом састанку биће разматране теме које је Црна Гора кандидовала као приоритетне теме које ће бити обрађиване у току једногодишњег предсједавања, а то су: правни статус, антидискриминација, насиље у породици и насиље над женама, економско оснаживање, културни и језички идентитет и укључивање младих. Свака од тема биће обрађивана крој организацију посебних конференција. Такође, с обзиром да је Декада орочена за период 2005-2015, у току црногорског предсједавања разговараће се и о будућности Декаде послије 2015.

 

Учесници 25. Међународног надзорног комитета су представници/е међународних организација, влада и невладиних организација земаља чланица Декаде (Албанија, Бугарска, Босна и Херцеговина, Црна Гора, Хрватска, Румунија, Мађарска, Македонија, Словачка, Србија, Чешка Република и Шпанија). У раду Комитета учествују и представници САД и Словеније, као посматрачи, те Молдавија, Украјина и Норвешка као државе које су изразиле спремност да партиципирају у овом процесу.

 

25. састанак Међународног надзорног комитета ће отворити министар за људска и мањинска права др Суад Нумановић.

Овдје можете преузети  агенду Конференције.

ПР служба