Manja slova Veća slova RSS

>

Počeo upis studenata iz Crne Gore na Univerzitetima u Albaniji

Počeo upis studenata iz Crne Gore na Univerzitetima u Albaniji
Datum objave: 09.09.2013 13:02 | Autor: PR služba

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo za ljudska i manjinska prava Crne Gore u saradnji sa Ministarstvom za nauku i obrazovanje Republike Albanije je i ove godine objezbijedilo kvote za kandidate/kinje koji su izrazili želju da studiraju  na jednom od univerziteta u Albaniji.

Delegacija Ministarstva za ljudska i manjinska prava koju je predvodio sekretar Ministarstva Mersudin Gredić boravila je u Tirani 5-6. septembra, kada je imala susret sa direktorom za visoko obrazovanje gospodinom Albanom Zhapa.

Gospodin Gredić je upoznao direktora sa listom kandidata/kinja iz Crne Gore koju su konkurisali za upis na univerzitetima Albanije. U toku radnog sastanka istaknuto je da je ove godine za studente iz Crne Gore obezbijeđeno 241 mjesto. Na dan sastanka bilo je prijavljeno 78 kandidata/kinja.

Delegaciju Ministarstva primio je i pomoćnik ministra obrazovanja i nauke Ardian Tana. Gospodin Tana je iskazao uverenje da je obrazovanje temelj lijepe budućnosti i prosperiteta. Odlična saradnja dvaju Ministarstva otvara mogućnost buduće uspješne saradnje u mnogim sferama obrazovanja. Pomoćnik Tana je kazao da će i ove godine biti ispunjeni svi zahtjevi za upis na I godinu studija na albanskim univerzitetima. Istakao je da saradnja može da se proširi i na oblast osnovnog obrazovanja i, u tom kontekstu, prenio spremnost albanske strane da pruži pomoć u obuci nastavnika iz Crne Gore za savladavanje novih bolonjskih rješenja u nastavnom procesu.

Napominjući dobru saradnju dvaju ministarstava, sekretar Ministarstva za ljudska i manjinska prava Mersudin Gredić je istakao da očekuje da će se plodotvorna saradnja nastaviti i upoznao pomoćnika Tana sa zahtjevima koji su Ministarstvu za ljudska i manjinska prava Crne Gore stigli od strane onih koji će ove godine postati polaznici/e na više albanskih univerziteta.

 

PR služba