Manja slova Veća slova RSS

>

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava organizuje Međunarodni skup pod nazivom „Multikulturalnost i obrazovanje manjina“

Datum objave: 07.05.2013 17:24 | Autor: PR služba

Ispis Štampaj stranicu


Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, u sklopu radnog tijela - Agencije za podršku interkulturalnom obrazovanju u okviru Projekta S.I.M.P.L.E (Jačanje identiteta pripadnika manjina vodi ravnopravnosti), inovativne inicijative u razvijanju  saradnje i jačanju  kapaciteta institucija u zemljama jadranske regije, organizuje Međunarodni skup pod nazivom „Multikulturalnost i obrazovanje manjina“, 8-9. maja 2013. godine u Podgorici.

Cilj skupa je da okupi naučne radnike, istraživače, praktičare ali i ljude iz širih društvenih krugova koji su svjesni značaja razvoja multikulturalnosti u društvu, s posebnim osvrtom na unaprjeđenje interkulturalnih pristupa u sferi obrazovanja manjina u Crnoj Gori.

Konferenciju će, 8. maja u 10.30 (Hotel Crna Gora), otvoriti ministar za ljudska i manjinska prava dr Suad Numanović.

Prije početka konferencije, 8. maja u 9.00 sati, planirana je posjeta Vrtiću Suncokrili (Blok V), koji će povodom 9. maja – Dana Evrope pripremiti program sa multikulturalnim pristupom.

 

PR služba