Manja slova Veća slova RSSDirektorat za unapređenje i zaštitu ljudskih prava i sloboda

10.12.2014.

U Skupštini Crne Gore obilježen Međunarodni dan ljudskih prava

U Skupštini Crne Gore obilježen Međunarodni dan ljudskih prava U Skupštini Crne Gore danas je obilježen Međunarodni dan ljudskih prava, 10. decembar. U organizaciji Skupštine, Ministarstva za ljudska i manjinska prava, Institucije Zaštitnika, NVO „Građanska alijansa“, Misije OSCE u Crnoj Gori i Predstavništva UN-a u Crnoj Gori ove godine organizovana je konferencija na temu „Pristupačnost i osobe sa invaliditetom“.

09.12.2014.

Najava: Obilježavanje Međunarodnog dana ljudskih prava

Povodom Međunarodnog dana ljudskih prava, 10. decembra, ministar dr Suad Numanović učestovaće sjutra na Konferenciji „Pristupačnost i lica sa invaliditetom", u Skupštini Crne Gore. Konferencija počinje u 11 časova. Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, u saradnji sa Skupštinom Crne Gore, institucijom Ombudsmana, NVO „Građanska alijansa“ i Misijom OSCE u Crnoj Gori, svake godine organizuje obilježavanje ovog značajnog dana.

09.12.2014.

Održana konferencija povodom Međunarodnog dana ljudskih prava u Bijelom Polju

Održana konferencija povodom Međunarodnog dana ljudskih prava u Bijelom Polju

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava danas je u Bijelom Polju organizovalo konferenciju u susret Međunarodnom danu ljudskih prava, 10. decembru. Ministar dr Suad Numanović obratio se prisutnim zvanicama u uvodnom dijelu i uputio izraze zahvalnosti ime Vlade Crne Gore, odnosno resornog Ministarstva za ljudska i manjinska prava i u svoje lično ime srednjoškolcima i srednjoškolkama koji su došli u značajnom broju da isprate ovaj događaj zajedno sa direktorima svojih škola i nastavnim osobljem.

08.12.2014.

Najava: Konferencija povodom Međunarodnom dana ljudskih prava

Ministartsvo za ljudska i manjinska prava u susret Međunarodnom danu ljudskih prava, 10. decembru, organizuje veliku Konferenciju na tu temu u Bijelom Polju. Ministar dr Suad Numanović govoriće na otvaranju, dok će istaknuti stručnjaci iz oblasti zaštite ljudskih prava iz državnih organa, nevladinog sektora i međunarodnih organizacija izložiti svoje prezentacije u okviru dvije Panel diskusije.

08.12.2014.

Organizovana diskusija "Uloga porodice u procesu autovanja lgbt osoba" u LGBTIQ socijalnom centru

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava u saradnji sa LGBTIQ Socijalnim Centrom povodom nastupajućeg dana ljudskih prava, 7. decembra 2014. godine, organizovalo je diskusiju na temu "Uloga porodice u procesu outovanja LGBT osoba".

05.12.2014.

Ministar dr Numanović boravio u posjeti Prijestonici Cetinje

Ministar dr Numanović boravio u posjeti Prijestonici Cetinje

Ministar za ljudska i manjinska prava dr Suad Numanović sastao se danas sa gradonačelnikom Prijestonice Cetinje Aleksandrom Bogdanovićem na Cetinju.Tokom posjete ministra Numanovića, potpisan je i Sporazum o saradnji između Prijestonice Cetinje i Ministarstva za ljudska i manjinska prava, zasnovan na zabrani diskriminacije, suzbijanju diskriminacije na osnovu seksualne orijentacije i rodnog identiteta i unaprijeđenju jednakosti.

26.11.2014.

Učešće ministra dr Numanovića na okruglom stolu o ulozi inspekcijskih organa u zaštiti od diskriminacije

Učešće ministra dr Numanovića na okruglom stolu o ulozi inspekcijskih organa u zaštiti od diskriminacije

Ministar za ljudska i manjiska prava dr Suad Numanović učestvovao je danas na okruglom stolu na temu uloge inspekcijskih organa u zaštiti od diskriminacije, organizovanu od strane NVO Centar za antidiskriminaciju ,,Ekvista”, a uz finansijsku podršku ambasade Kraljevine Norveške u Beogradu.

17.11.2014.

Najava Memorandum o razumijevanju sa Opštinom Bar

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava u cilju saradnje sa lokalnim vlastima na unapređenju položaja i zaštite prava LGBT zajednice, potpisaće sjutra, 18. novembra 2014. godine, sa Opštinom Bar, Memorandum o razumijevanju i mjerama u borbi protiv diskriminacije po osnovu seksualne orjentacije ili rodnog identiteta i promociji tolerancije prema LGBT osobama

14.11.2014.

Završen četvrti ciklus edukacije o pružanju zaštite od diskriminacije

Završen četvrti ciklus edukacije o pružanju zaštite od diskriminacije

Planom edukacije i promocije antidiskriminatornog ponašanja i prakse, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, uspješno osposobljavanja sve veći broj onih koji/e su posredno i/ili neposredno uključeni/e u sprovođenje antidiskriminacionog zakonodavstva. Danas je završen četvrti ciklus edukacije o pružanju zaštite od diskriminacije.

12.11.2014.

Najava završne edukativne radionice za zaštitu od diskriminacije

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava u saradnji sa misijom OEBS-a u Crnoj Gori, kontinuirano sprovodi aktivnosti na planu edukacije i promocije antidiskriminatornog ponašanja i prakse. Nakon realizacije Plana edukacije i Plana promocije u 2011., 2012. i 2013. godine, završava se i realizacija Plana za 2014.