Manja slova Veća slova RSS



Direktorat za unapređenje i zaštitu ljudskih prava i sloboda

03.07.2017.

Javni poziv nevladinim organizacijama za predlaganje tri kandidata/kinje za člana/icu Komisije za praćenje sprovođenja Strategije za zaštitu lica sa invaliditetom od diskriminacije i promociju jednakosti za period 2017-2021 godine

U skladu sa Uredbom o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija (''Sl.list CG''br. 7/12), Ministarstvo za ljudska i manjinska prava upućuje JAVNI POZIV nevladinim organizacijama za predlaganje tri kandidata/kinje za člana/icu Komisije za praćenje sprovođenja Strategije za zaštitu lica sa invaliditetom od diskriminacije i promociju jednakosti za period 2017-2021 godine.

23.06.2017.

Lista kandidata/kinja NVO

Na osnovu člana 13 Uredbe o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija („Službeni list CG”, broj 07/12), Ministarstvo za ljudska i manjinska prava objavljuje Listu kandidata/kinja koji/e su predloženi/ne za člana/icu Komisije za praćenje sprovođenja Strategije za zaštitu lica sa invaliditetom od diskriminacije i promociju jednakosti za period 2017-2021 godine.

12.06.2017.

Javni poziv nevladinim organizacijama za predlaganje tri kandidata/kinje za Komisiju za praćenje sprovođenja Strategije za zaštitu lica sa invaliditetom od diskriminacije i promociju jednakosti za period 2017-2021.

U skladu sa Uredbom o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija (''Sl.list CG''br. 7/12), Ministarstvo za ljudska i manjinska prava upućuje Javni poziv nevladinim organizacijama za predlaganje tri kandidata/kinje za člana/icu Komisije za praćenje sprovođenja Strategije za zaštitu lica sa invaliditetom od diskriminacije i promociju jednakosti za period 2017-2021 godine.

04.06.2017.

Sjutra počinje VII ciklus edukacija o primjeni antidiskriminacionog zakonodavstva, ponašanja i prakse

Ovogodišnji ciklus edukacija o primjeni antidiskriminacionog zakonodavstva, ponašanja i prakse počinje sjutra, 5. juna, u Pržnu. Edukativni ciklus Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i Misija OEBS-a u Crnoj Gori uspješno realizuju sedmu godinu za redom.

19.05.2017.

Međunarodni ministarski forum IDAHOT 2017.

Međunarodni ministarski forum IDAHOT 2017.

Medjunarodni dan borbe protiv homofobije i transfobije (IDAHO) koji se obilježava 17. maja prati, počev od 2013. godine i održavanje međunarodne konferencije posvećene pitanjima prava i sloboda LGBT osoba IDAHOT Forum. Ovogodišnji IDAHOT Forum održava se u Briselu i bavi se temom značaja porodice, odnosno jačanja uloge koju porodica ima u životu svakog pojedinca/ke, a posebno u kontekstu osoba koje su drugačije seksualne orijentacije.

17.05.2017.

Susret Zenka - Ozdemir: Savremena društva treba da cijene u većoj mjeri ljudske vrijednosti

Susret Zenka - Ozdemir: Savremena društva treba da cijene u većoj mjeri ljudske vrijednosti

Stvarajući zajedničku istoriju,razvijajući prijateljske međuljudske odnose, kulturu, običaje i tradiciju, Turska i Crna Gora, poštujući sistem starih vrijednosti, kao i tekovine savremenog doba i promjene koje ono donosi, ostvarile su blisku i veoma uspješnu saradnju, zaključeno je u razgovoru ministra za ljudska i manjinska prava Mehmeda Zenke i direktora turskog kulturnog centra u Podgorici Junus Emra, Džihana Ozdemira.

29.12.2016.

Predstavljen pripručnik za medije "Kako izvještavati o ženama sa invaliditetom"

Predstavljen pripručnik za medije "Kako izvještavati o ženama sa invaliditetom"

U organizaciji Ministarstva za ljudska i manjinska prava i NVO “Ženska akcija”, u Podgorici je predstavljen priručnik za medije - Kako izvještavati o ženama sa invaliditetom.

16.12.2016.

Ministri Zenka i Ljumović predstavnici Vlade Crne Gore na ovogodišnjem Montenegro Prajdu

Ministri Mehmed Zenka i Janko Ljumović predstavnici su Vlade Crne Gore koji će ove godine učestvovati na Montenegro Prajdu, koji se održava sjutra 17. decembra u Podgorici.

16.12.2016.

Ministar Zenka na diskusiji o pravu na porodicu

Ministar Zenka na diskusiji o pravu na porodicu

Ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka učestvovao je na panel diskusiji “Pravo na porodicu” koja je danas održana u Podgorici, u organizaciji NVO Juventas sa partnerima LGBTIQ Asocijacijom Kvir Montenegro i Institutom za pravne studije.

15.12.2016.

Usvojena Strategija za zaštitu lica sa invaliditetom od diskriminacije i promociju jednakosti za period 2017-2021 godine

Vlada Crne Gore usvojila je juče, 15. decembra, Strategiju za zaštitu lica sa invaliditetom od diskriminacije i promociju jednakosti za period 2017-2021 godine. Strategija predstavlja poseban dokument u Crnoj Gori, koji se bavi implementacijom politike zaštite prava lica sa invaliditetom od diskriminacije i promocije jednakosti sa drugim licima.