Manja slova Veća slova RSSDirektorat za unapređenje i zaštitu ljudskih prava i sloboda

14.10.2015.

15. oktobar - Međunarodni dan bijelog štapa

Ministar za ljudska i manjinska prava dr Suad Numanović uputio je osobama sa oštećenim vidom čestitku povodom Međunarodnog dana bijelog štapa, odnosno osoba sa oštećenim vidom, 15.oktobra.

13.10.2015.

Sjutra počinje trodnevni radni skup posvećen usklađivanju antidiskriminacionog zakonodavstva iz oblasti zaštite od diskriminacije osoba sa invaliditetom

Ministar za ljudska i manjinska prava dr Suad Numanović, NJ.E. ambasadorka Janina Hrebičkova šefica Misije OSCE u Crnoj Gori i predstavnik Ambasade Republike Česške Petr Šmejkal, otvoriće sjutra, 14. oktobra 2015. godine radni skup posvećen usklađivanju antidiskriminacionog zakonodavstva koji se odnosi na zaštitu od diskriminacije osoba sa invaliditetom sa međunarodnim standardima i unutrašnjim pravnim poretkom.

08.10.2015.

Ministar dr Numanović razgovarao sa specijalnom savjetnicom za pitanja osoba sa invaliditetom u Stejt Departmentu gospođom Džudit Hjuman

Ministar dr Numanović razgovarao sa specijalnom savjetnicom za pitanja osoba sa invaliditetom u Stejt Departmentu gospođom Džudit Hjuman

Ministar za ljudska i manjinska prava dr Suad Numanović razgovarao je sa specijalnom savjetnicom za pitanja osoba sa invaliditetom u Stejt Departmentu gospođom Džudit Hjuman, koja je boravila u posjeti Crnoj Gori.

05.10.2015.

Treći seminar petog godišnjeg edukativnog ciklusa iz oblasti antidiskriminatornog ponašanja započeo danas u Pržnu

Treći seminar petog godišnjeg  edukativnog ciklusa iz oblasti antidiskriminatornog ponašanja započeo danas u Pržnu

Ministar za ljudska i manjinska prava dr Suad Numanović pozdravio je učesnike/e ovogodišnjeg edukativnog ciklusa iz oblasti antidiskriminatornog ponašanja i prakse, koji Ministarstvo za ljudska i manjinska prava u saradnji sa Misijom OEBS-a u Crnoj Gori sprovodi petu godinu za redom, a čija je treća seminar/radionica započela sa realizacijom danas u Pržnu.

10.09.2015.

Sastanak povodom razmatranja aktuelnih problema LGBT zajednice

Sastanak povodom razmatranja aktuelnih problema LGBT zajednice

Nacionalni koordinator za sprovođenje Strategije unapređenja kvaliteta života LGBT osoba za 2015 i savjetnik Predsjednika Vlade za ljudska prava, dr Jovan Kojičić, održao je dana 9. septembra 2015 u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava, sastanak sa predstavnicima/ama NVO i LGBT zajednice.

03.09.2015.

Kampanja “Poštuj različitost! Odbaci diskriminaciju! Prihvati čovjeka!”

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava sprovodi kampanju pod sloganom “Poštuj različitost! Odbaci diskriminaciju! Prihvati čovjeka!”, koja je započeta ovog ljeta postavljanjem mreže bilborda na najfrekventnijim saobraćajnicama u Crnoj Gori.

30.08.2015.

Reagovanje Ministarstva za ljudska i manjinska prava na tekst „Pravila bordela“ objavljen u dnevnim novinama „Vijesti“

Mediji i javna riječ treba da budu u funkciji zaštite ljudskih prava, a ne suprotno. Novinarska etika, upravo nalaže da ne dođe do kršenja ljudskih prava.

17.08.2015.

Reagovanje na homofobično nasilje u diskoteci "Top Hill" u Budvi

Povodom napada radnika obezbjeđenja u diskoteci "Top Hill", u Budvi, na dvojicu pripadnika lgbt zajednice, koji se desio 16. avgusta 2015. godine, u pomenutoj diskoteci, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava najoštrije osuđuje napad i počinioca istog, te poziva još jednom sve građane/ke na jedno mirno, respektabilno ponašanje i poštovanje i uvažavanje različitosti.

31.07.2015.

Numanović-Žurić: Neophodno obezbijediti ista prava svih građana/ki bez obzira na različitosti

Numanović-Žurić: Neophodno obezbijediti ista prava svih građana/ki bez obzira na različitosti

Ministar za ljudska i manjinska prava dr Suad Numanović i predsjednik Opštine Bijelo Polje Aleksandar Žurić potpisali su danas, 31. jula 2015. godine Sporazum o saradnji u oblasti unapređenja osnovnih ljudskih prava i jačanju tolerancije prema osobama drugačije seksualne orijentacije.

30.07.2015.

Obrazovanje i tolerancija ključni za razvoj svake zajednice

Obrazovanje i tolerancija ključni za razvoj svake zajednice

"LGBT Forum Progres" uz podršku Ministarstva za ljudska i manjinska prava organizuje redovno skupove sa zanimljivim i aktuelnim temama iz oblasti unapređenja kvaliteta života pripadnika/ca lgbt zajednice. Tema poslednjeg skupa bila su iskustva Francuske u prihvatanju lgbt zajednica i njena uključenost u sve društvene tokove, o kojima je govorila ambasadorka Republike Francuske Veronik Brumo