Manja slova Veća slova RSSDirektorat za unapređenje i zaštitu ljudskih prava i sloboda

26.01.2016.

Lista kandidata/kinja za Radnu grupu za izradu Strategije za zaštitu lica sa invaliditetom od diskriminacije i promociju jednakosti

Na osnovu člana 13 Uredbe o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija ("Službeni list CG", br. 07/12), Ministarstvo za ljudska i manjinska prava objavljuje listu kandidata/kinja za člana/icu Radne grupe za izrad Strategije za zaštitu lica sa invaliditetom od diskriminacije i promociju jednakosti za period 2017-2021.

22.01.2016.

Javni poziv za člana/članicu Radne grupe za izradu Predloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zabrani diskriminacije

Na osnovu člana 9 Uredbe o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija („Službeni list CG”, broj 07/12), Ministarstvo za ljudska i manjinska prava upućuje Javni poziv nevladinim organizacijama za predlaganje kandidata/kandidatkinje za člana/članicu Radne grupe za izradu Predloga Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zabrani diskriminacije

14.01.2016.

Javni poziv za predlaganje člana radne grupe za izradu Strategije za zaštitu lica sa invaliditetom od diskriminacije i promociju jednakosti i izradu Akcionog plana za 2017. godinu

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava poziva sve nevladine organizacije koje se bave pitanjima iz oblasti ljudskih prava sa invaliditetom da učestvuju u procesu odabira tri kandidata/kinje za člana/icu Radne grupe za izradu Strategije za zaštitu lica sa invaliditetom od diskriminacije i promociju jednakosti za period 2017-2021. i izradu Akcionog plana za 2017. godinu.

12.01.2016.

Osuda napada na izvršnog direktora NVO "LGBT Forum progres" Stevana Milivojevića

Osuda napada na izvršnog direktora NVO "LGBT Forum progres" Stevana Milivojevića

Incidenti motivisani predrasudama i sa nasilnim predznakom često su usmjereni ka LGBTI osobama, a posebnu pažnju izazivaju LGBTI aktivisti koji se zalažu za veću vidljivost LGBTI osoba. Ovakvi incidenti samo da nam ukazuju kolika je potreba za aktivizmom i promjenama u našem društvu, koje teži punoj demokratiji i vladavini prava.

28.12.2015.

Najava: Predstavljanje rezultata istraživanja na temu „Odnos građana prema diskriminaciji u Crnoj Gori“

Najava: Predstavljanje rezultata istraživanja na temu „Odnos građana prema diskriminaciji u Crnoj Gori“

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava organizuje sjutra, 29. decembra 2015. godine, konferenciju za medije povodom predstavljanja rezultata istraživanja na temu „Odnos građana prema diskriminaciji u Crnoj Gori“. Istraživanje je, za potrebe Ministarstva, sprovela agencija za ispitivanje javnog mnjenja „Damar“.

15.12.2015.

Završen ovogodišnji ciklus edukacije o pružanju zaštite u slučajevima diskriminacije

Završen ovogodišnji ciklus edukacije o pružanju zaštite u slučajevima diskriminacije

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava je u saradnji sa Misijom OSCE u Crnoj Gori uspješno realizovalo V po redu ciklus edukacije o pružanju zaštite u slučajevima diskriminacije. Polaznici/e ovogodišnjeg ciklusa bili su predstavnici/e državnog tužilaštva.

13.12.2015.

Podrška još jednom uspješno održanom Montenegro prajdu

Podrška još jednom uspješno održanom Montenegro prajdu

U Podgorici je danas održan treći po redu Montenegro pride. Ministar za ljudska i manjinska prava dr Suad Numanović, sa svojim saradnicima/ama, prisustvovao je događaju podržavajući pripadnike/ce ove ranjive društvene kategorije u njihovim zalaganjima za bolje poštovanje osnovnih ljudskih prava.

09.12.2015.

Panel diskusija" Ljudska prava u Crnoj Gori"

Panel diskusija" Ljudska prava u Crnoj Gori"

Ministar za ljudska i manjinska prava dr Suad Numanović otvorio je danas panel o ljudskim pravima u Crnoj Gori zajedno sa stalnom koordinatorkom Sistema Ujedinjenih nacija u zemlji Fionom Mekluni. Panel diskusija održana je u Eko zgradi Ujedinjenih nacija, a u organizaciji Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija i Sistema Ujedinjenih nacija u zemlji.

09.12.2015.

Javni čas o ljudskim pravima

Javni čas o ljudskim pravima

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava organizuje sjutra, 10. decembra, Javni čas o ljudskim pravima u gimnaziji „Stojan Cerović“ u Nikšiću. Ministar dr Suad Numanović obratiće se gimnazijalcima/ama u uvodnom dijelu, dok će o ljudskim pravima, u nastavku časa, govoriti njegovi najbliži saradnici/e. Čas je u cilju informisanja mladih generacija o stanju, unapređenju i poštovanju ljudskih prava u Crnoj Gori.

08.12.2015.

Panel povodom obilježavanja Dana ljudskih prava

Panel povodom obilježavanja Dana ljudskih prava

Ministar za ljudska i manjinska prava otvoriće sjutra, zajedno sa stalnom koordinatorkom UN sistema u Crnoj Gori Fionom Mekluni, panel povodom Međunarodnog dana ljudskih prava 10. decembra. Panel organizuju Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija Crne Gore i Sistem Ujedinjenih nacija u Crnoj Gori