Manja slova Veća slova RSSDirektorat za unapređenje i zaštitu ljudskih prava i sloboda

28.06.2016.

Ministar Numanović na regionalnoj konferenciji "Pravna zaštita u borbi protiv diskriminacije u Jugoistočnoj Evropi"

Ministar Numanović na regionalnoj konferenciji "Pravna zaštita u borbi protiv diskriminacije u Jugoistočnoj Evropi" Ministar za ljudska i manjinska prava dr Suad Numanović govorio je na otvaranju dvodnevne regionalne konferencije na temu pravne zaštite u borbi protiv diskriminacije u Jugoistočnoj Evropi, koju organizuje Otvoreni regionalni fond za pravnu reformu Jugoistočne Evrope.

24.06.2016.

Završena seminar/radionica na temu “Zabrana diskriminacije i mehanizmi zaštite od diskriminacije”

Završena  seminar/radionica  na temu “Zabrana diskriminacije i mehanizmi zaštite od diskriminacije”

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava kontinuirano sprovodi istraživanja o stepenu diskriminacije i netolerancije, kao i nivoa socijalne i etničke distance prema pojedinim društvenim grupama, kao i praćenje stavova građana Crne Gore o pojavi diskriminacije. Rezultati poslednjeg istraživanja od decembra 2015. godine pokazuju da su prema mišljenju građana Crne Gore najviše diskriminisani Romi, zatim homoseksualci, a potom lica sa invaliditetom.

24.06.2016.

Radni sastanak u opštini Danilovgrad: Numanović- Đuranović

Radni sastanak u opštini Danilovgrad: Numanović- Đuranović

Ministar za ljudska i manjinska prava dr Suad Numanović boravio je danas u zvaničnoj posjeti opštini Danilovgrad i tom prilikom razgovarao sa predsjednikom pštine Danilovgrad Branislavom Đuranovićem i sekretarkom Skupštine opštine Danilovgrad Stanislavom Bošković.

22.06.2016.

Najava: seminar/radionica na temu „Zabrana diskriminacije osoba sa invaliditetom“

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava u saradnji sa Misijom OEBS-a u Crnoj Gori organizuju sjutra, 23. juna 2016 godine, seminar/radionicu na temu „Zabrana diskriminacije osoba sa invaliditetom“, sa početkom u 10:30 h, u hotelu “Maestral“, u Pržnu.

21.06.2016.

O toleranciji i uvažavanju različitosti razgovarano na panelu u Bijelom Polju

O toleranciji i uvažavanju različitosti razgovarano na panelu u Bijelom Polju

Treća panel diskusija na temu doprinosa unapređenju kvaliteta života LGBT osoba u Crnoj Gori, održana je danas u Bijelom Polju. Na panelu je diskutovano o unapređenju prava i sloboda osoba drugačije seksualne orijentacije, te neophodnosti informisanja opšte i stručne javnosti o značaju tolerancije i uvažavanja različitosti. Istaknuto je da je Crna Gora pokazala vidne i zapažene rezultate kada je riječ o vođenju lgbt politike, te da s pravom nisu izostale i pohvale sa relevantnih evropskih i međunarodnih adresa.

20.06.2016.

Najava:Panel diskusija o doprinosu unapređenju kvaliteta života LGBT osoba u Crnoj Gori, sjutra u Bijelom Polju

Najava:Panel diskusija o doprinosu unapređenju kvaliteta života LGBT osoba u Crnoj Gori, sjutra u Bijelom Polju

Treća,od planiranih deset panel diskusija na temu „Doprinos unapređenju kvaliteta života LGBT osoba u Crnoj Gori“, biće održana sjutra, 21. juna 2016. godine, u Bijelom Polju.

15.06.2016.

Odgovor Ministarstva za ljudska i manjinska prava na neosnovane i neprimjerene optužbe LGBT Foruma Progress

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava ima višegodišnju, otvorenu, direktnu i vrlo kvalitetnu komunikaciju i saradnju sa LGBT Forumom Progress, te nije bilo razloga da ova NVO istupi u javnost sa neprovjerenim informacijama i neprimjerenim obraćanjem ministru Numanoviću, koji je uvijek pokazivao razumijevanje, kooperativnost i uvažavanje svih nevladinih organizacija jednako i spremnost za saradnju, kroz institucionalni I zakonodavni okvir.

15.06.2016.

Održana panel diskusija "Doprinos unapređenju kvaliteta života LGBT osoba u Crnoj Gori“

Održana panel diskusija  "Doprinos unapređenju kvaliteta života LGBT osoba u Crnoj Gori“

LGBT zajednica u Podgorici je mnogo vidljivija nego u ostalim crnogorskim opštinama, ocijenjeno je na panel diskusiji "Doprinos unapređenju kvaliteta života LGBT osoba u Crnoj Gori“ i poručeno da mora biti svjesno da su svi pojedinci različiti i da razlike ne smiju biti razlog diskriminacije.

14.06.2016.

Najava: Ministar Numanović u radnoj posjeti opštini Berane

Najava: Ministar Numanović u radnoj posjeti opštini Berane

Ministar za ljudska i manjinska prava dr Suad Numanović boraviće sjutra, 15. juna 2016. godine, u radnoj posjeti opštini Berane i razgovarati sa predsjednikom opštine Dragoslavom Šćekićem i njegovim saradnicima/ama o aktivnostima ove Opštine na unapređenju stanja ljudskih i manjinskih prava, sa posebnim akcentom na prava i slobode pripadnika/ca ranjivih grupa i politiku jednakih mogućnosti.

14.06.2016.

Najava: Panel diskusija „Doprinos unapređenju kvaliteta života LGBT osoba u Crnoj Gori“

Najava: Panel diskusija „Doprinos unapređenju kvaliteta života LGBT osoba u Crnoj Gori“

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava u saradnji sa NVO Juventas i Queer Montenegro, organizuje panel diskusije u deset crnogorskih opština sa kojima je Ministarstvo potpisalo Memorandume o saradnji u borbi protiv diskriminacije po osnovu seksualne orijentacije i rodnog identiteta. Prva panel diskusija održaće se sjutra, 15. juna u Podgorici, u novoj zgradi Skupštine Glavnog grada sa početkom u 11h.