Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

У оквиру кампање које Министарство за људска и мањинска права реализује сваке године организована је посјета дјеци из ЈУ Дневног Центара за дјецу и омладину са сметњама и тешкоћама у развоју - Даниловград

У оквиру кампање које Министарство за људска и мањинска права реализује сваке године организована је посјета дјеци из ЈУ Дневног Центара за дјецу и омладину са сметњама и тешкоћама у развоју -  Даниловград
Датум објаве: 17.02.2020 14:36 | Аутор: ПР Служба

Испис Штампај страницу


У оквиру кампање које Министарство за људска и мањинска права реализује сваке године, 12. фебруара 2020. године организована је посјета дјеци из ЈУ Дневног Центара за дјецу и омладину са сметњама и тешкоћама у развоју -  Даниловград. У оквиру посјете дистрибуиран је вриједан дидактички материјал и подијељене су пузле прилагођене дјеци са интелектуалним инвалидитетом са циљем промоције и едукације права дјеце са инвалидитетом, са фокусом на право на једнакост, на образовање, поштовање дома и породице, право на укљученост у друштвену заједницу и друга права.

Овим путема дистрибуирана је и Конвенција о правима лица са инвалидитетом која је урађена у лако разумљивом формату, прилагођена за лица са интелектуалним сметњама.

Такође, дјеца су имала прилику да уче о дјечијим правима кроз представу прилагођену дјеци „Да сам неко ко влада  планетом“, аутор Радојица Станковић, самостални умјетник.”

Министарство за људска и мањинска права