Мања слова Већа слова РСС

Закон о слободи вјероисповијести

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Дјеца треба да знају своја права и обавезе

Дјеца треба да знају  своја права и обавезе
Датум објаве: 14.05.2019 14:00 | Аутор: Министарство yа људска и мањинска права

Испис Штампај страницу


Министарство за људска и мањинска права у сарадњи са Основном школом „25. Мај“ из Рожаја у Центру за културу организовало је представу за дјецу "Да сам неко ко влада планетом - мала прича о људским и дјечијим правима”, као и едукативну радионицу „Природа, дјеца и машта, учимо уз пуха Ђорђа“.

Око двјеста дјеце су кроз представу могли да чују која су то људска и дјечија права, али и колико је важан повратак дјеце природи кроз књиге о пуху Ђорђу и едукативну радионицу о очувању животне средине.

Сва дјеца морају бити равноправно укључена у образовне установе, чиме би се стекле једнаке могућности за квалитетно школовање. Сви ми имамо веома важан и одговоран задатак, да развијамо климу у којој ће се сви и ученици/е осјећати добродошлим, да се сваком ученику/ци пружи прилика да развије своје потенцијале и расте у клими уважавања и поштовања.

Свјесни смо да је јачање свијести најмлађих веома важно за елиминисање предрасуда, као и њихово рано упознавање са дјечијим и људским правима.Такође, подизање свијести најмлађих о важности природе кроз промовисање еколошких вриједности одговорног друштва и креативности уз помоћ дјечијих књига о пуху Ђорђу, учићемо дјецу како да чувамо природу. Из тог разлога Министарство за људска и мањинска права редовно организује активности, како би и најмлађу популацију едуковало о њиховим правима, али и обавезама.

Министарство за људска и мањинска права