Manja slova Veća slova RSSDirektorat za odnose sa vjerskim zajednicama

07.04.2016.

Čestitka ministra Numanovića monsinjoru Roku Đonlešaju povodom imenovanja na mjesto barskog nadbiskupa

Čestitka ministra Numanovića monsinjoru Roku Đonlešaju povodom imenovanja na mjesto barskog nadbiskupa U svoje ime i u ime Ministarstva za ljudska i manjinska prava upućujem najsrdačnije čestitke monsinjoru Roku Đonlešaju povodom imenovanja na mjesto barskog nadbiskupa. Istovremeno se nadbiskupu Zefu Gašiju zahvaljujem na uspješnoj i prijateljskoj saradnji.

30.03.2016.

Reagovanje povodom saopštenja za javnost sa sjednice Eparhijskog savjeta i Eparhijskog upravnog odbora Mitropolije crnogorsko-primorske

Povodom Saopštenja za javnost sa sjednice Eparhijskog savjeta i Eparhijskog upravnog odbora Mitropolije crnogorsko-primorske od 26. marta u kome se, između ostalog, kaže: "Još jednom pozivamo vlast da bez odlaganja uključi legitimne predstavnike tradicionalnih Crkava i vjerskih zajednica u radnu grupu koja se bavi izradom nacrta pomenutog zakona, što je nedavno predložio i Evropski parlament u svojoj Rezoluciji o izvještaju Evropske Komisije o napretku Crne Gore u 2015. godini", Ministarstvo za ljudska i manjinska prava obavještava javnost da se radi o dezinformaciji.

24.03.2016.

Čestitka povodom Uskrsa sveštenstvu, monaštvu i vjernicima/ama Katoličke crkve

Čestitka  povodom Uskrsa sveštenstvu, monaštvu i vjernicima/ama Katoličke crkve

U ime Ministarstva za ljudska i manjinska prava i u svoje lično ime, upućujem sveštenstvu, monaštvu i vjernicima/ama Katoličke crkve kao i svim hrišćanima/kama koji/e se pridržavaju gregorijanskog kalendara najsrdačnije čestitke povodom Uskrsa, najradosnijeg hrišćanskog praznika.

27.01.2016.

"Adresa Logor" prikazan povodom Međunarodnog dana sjećanja na žrtve Holokausta

"Adresa Logor" prikazan povodom Međunarodnog dana sjećanja na žrtve Holokausta

U Gimnaziji "Slobodan Škerović" u Podgorici, danas je upriličeno obilježavanje Međunarodnog dana sjećanja na žrtve Holokausta, 27. januara. Tom prilikom prikazan je TV serijal "Adresa Logor", koji je dio projekta"Logori II Svjetskog rata u Beogradu". Obilježavanje je inicirala Jevrejska zajednica Crne Gore uz podršku Ministarstva prosvjete i Ministarstva za ljudska i manjinska prava.

26.01.2016.

Međunarodni dan sjećanja na žrtve Holokausta

Međunarodni dan sjećanja na žrtve Holokausta, 27. januar, ove godine biće obilježen u Gimnaziji "Slobodan Škerović" prikazivanjem TV serijala "Adresa Logor". Ostvarenje je dio projekta "Logori II Svjetskog rata u Beogradu".

14.01.2016.

Međunarodni dan vjerskih sloboda

Međunarodni dan vjerskih sloboda

Povodom Međunarodnog dana vjerskih sloboda 15. januara, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava podsjeća da je pravo na slobodu vjeroispovijesti jedno od temeljnih ljudskih prava. Ono je neodvojivo od prava na slobodu misli i savjesti.

30.12.2015.

Reagovanje Ministarstva za ljudska i manjinska prava povodom teksta "Mirašu iz budžeta 55.000" objavljenom u listu "Dan"

Reagovanje Ministarstva za ljudska i manjinska prava povodom teksta "Mirašu iz budžeta 55.000" objavljenom u listu "Dan"

Povodom teksta "Mirašu iz budžeta 55.000" objavljenom u listu "Dan" 30. decembra 2015. godine Ministarstvo za ljudska i manjinska prava saopštava da je koordinator Pravnog savjeta Mitropolije crnogorsko-primorske, protojerej-stavrofor Velibor Džomić iznio niz netačnih tvrdnji. Kriterijumi za dodjelu materijalne pomoći vjerskim zajednicama su donijeti 27.05.2013. godine u skladu sa članom 14. Ustava Crne Gore, člana 23. Zakona o pravnom položaju vjerskih zajednica i člana 41. Zakona o državnoj upravi, a u skladu sa istim članovima Ustava i ovih zakona donijeti su i Kriterijumi o dopuni Kriterijuma za dodjelu materijalne pomoći vjerskim zajednicama 19. feburara 2015. godine.

28.12.2015.

IV sjednica Mješovite komisije za praćenje sprovođenja Ugovora o uređenju odnosa od zajedničkog interesa

Četvrta sjednica Mješovite komisije za praćenje sprovođenja Ugovora o uređenju odnosa od zajedničkog interesa između Vlade Crne Gore i Jevrejske zajednice u Crnoj Gori, održana je danas, u prostorijama Jevrejske zajednice.

25.12.2015.

Održana šesta sjednica Mješovite komisije sa Islamskom zajednicom u Crnoj Gori

Održana šesta sjednica Mješovite komisije sa Islamskom zajednicom u Crnoj Gori

Šesta sjednica Mješovite komisije za praćenje sprovođenja Ugovora o uređenju odnosa od zajedničkog interesa između Vlade Crne Gore i Islamske zajednice u Crnoj Gori, održana je danas u prostorijama Ministarstva za ljudska i manjinska prava.

24.12.2015.

GËZUAR FESTA E KRISHTLINDJES

GËZUAR FESTA E KRISHTLINDJES

Me rastin e festën së Krishtlindjeve, në emër të Ministrisë për të Drejtat e Njeriut dhe Pakicave dhe në emrin tim personal , shpreh urimet më të ngrohta për Kryepeshkopin e Tivarit, Imzot Zef Gashit, peshkopin e Kotorrit, Imzot Ilija Janjiç, priftërijtë, dhe të gjithë besimtarët katolik, si dhe për të gjitha kishat potestante dhe komunitetet që festojnë këtë festë sipas kalendarit Gregorian.