Manja slova Veća slova RSSDirektorat za odnose sa vjerskim zajednicama

15.06.2017.

Zenka-Alfandari: Jevrejska zajednica Crne Gore nije brojčano velika, ali primjetno doprinosi očuvanju ukupnog suživota

Zenka-Alfandari: Jevrejska zajednica Crne Gore nije brojčano velika, ali primjetno doprinosi očuvanju ukupnog suživota Ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka ocijenio je u razgovoru sa predsjednikom Jevrejske zajednice Crne Gore Jašom Alfandarijem da je na području naše zemlje potrebno bolje poznavanje istorije jevrejskog naroda.

03.06.2017.

Ministar Zenka u posjeti Vladičanskom domu na Cetinju: Crnoj Gori potrebno jednako zalaganje za ukupno očuvanje sklada i suživota

Ministar Zenka u posjeti Vladičanskom domu na Cetinju: Crnoj Gori potrebno jednako zalaganje za ukupno očuvanje sklada i suživota

Temeljne vrijednosti su osnova, ne samo vjere, nego i bogatog suživota u viševjerskoj i višenacionalnoj Crnoj Gori, istakao je ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka prilikom svoje posjete Vladičanskom domu na Cetinju.

26.05.2017.

Čestitka za Ramazan ministra Mehmeda Zenke

U ime Ministarstva za ljudska i manjinska prava i u svoje ime, Reisu Rifatu Fejziću i svim vjerskim službenicima Islamske zajednice u Crnoj Gori, kao i svim građanima i građankama islamske vjeroispovjesti,želim srećan početak devetog mjeseca hidžretskog kalendara - Ramazan.

26.05.2017.

Urimi i minidtrit Mehmed Zenka me rastin e fillimit të muajit të Ramazanit

Në emër të Ministrisë për të Drejtat e Njeriut dhe të Pakicave dhe në emrin e tim personal, Reisit të Malit të Zi Rifat Fejzic, zyrtarëve të Bashkësisë Islame e në Mal të Zi, si dhe të gjithë qytetareve dhe qytetarëve të fesë islame, u dëshiroj një fillim të lumtur të muajit të nëntë të kalendarit Hixhri - Ramazanit.

13.04.2017.

Uskršnja čestitka ministra Mehmeda Zenke

Budući da Uskrs slavi povratak u život Isusa Hrista,želim da svima koji ga proslavljaju donese novu nadu, spokoj, veće razumijevanje i poštovanje sebi bližnjeg, ali i opraštanje loših riječi, loših namjera i loših djela. Praznici poput ovog posebno ukazuju na potrebu da izbjegavamo podjele u cilju opšteg napretka naše zajedničke domovine Crne Gore.

13.04.2017.

Urimi për festat e Pashkëve

Në emër te Ministrisë për të Drejtat e Njeriut dhe Pakicave dhe në emrin tim personal të gjithë klerit Ortodoks dhe Krishtërë dhe të gjithë besimtareve dhe besimtarëve ju uroj përzemërsisht festen e Pashkëve duke ju uruar shëndet dhe lumturi.

09.04.2017.

Čestitka ministra za ljudska i manjinska prava povodom nastupajućeg jevrejskog praznika - Pesaha

U skladu sa vjerskim i univerzalnim vrijednostima Pesaha, koristim priliku da svim pripadnicima/ama Jevrejske zajednice u Crnoj Gori čestitam jedan od najvećih jevrejskih praznika Pesah, koji se u kontinuitetu obilježava u svijetu, već više od 2.500 godina.

24.03.2017.

Održana osma sjednica Mješovite komisije sa Islamskom zajednicom u Crnoj Gori

Održana osma sjednica Mješovite komisije sa Islamskom zajednicom u Crnoj Gori

Osma sjednica Mješovite komisije za praćenje sprovođenja Ugovora o uređenju odnosa od zajedničkog interesa između Vlade Crne Gore i Islamske zajednice u Crnoj Gori, održana je danas u Medresi u Tuzima.

25.01.2017.

Obilježavanje Međunarodnog dana sjećanja na žrtve Holokausta

27.januara obilježava se Međunarodni dan sjećanja na žrtve Holokausta.

06.01.2017.

Čestitka ministra Zenke povodom pravoslavnog Božića

Neka se ovaj Božić proslavi u duhu Poslanice svetog apostola Pavla Rimljanima, u kojoj je napisano:“Starajmo se za ono što doprinosi miru i uzajamnom napretku”.