Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Директорат за односе са вјерским заједницама

06.06.2014.

Одржана Прва конститутивна сједница Мјешовите комисије за спровођење Темељног уговора између Црне Горе и Свете Столице

Одржана Прва конститутивна сједница Мјешовите комисије за спровођење Темељног уговора између Црне Горе и Свете Столице Прва конститутивна сједница Мјешовите комисије за спровођење Темељног уговора између Црне Горе и Свете Столице одржана је 04. јуна 2014. године . Одржана сједница потврда је одличних односа између Црне Горе и Свете Столице закључак је државног секретара за политичка питања, амбасадора Владимира Радуловића, копредсједавајућег Мјешовите комисије и монсињора Луиђија Пезута.

17.04.2014.

Ускршња честитка

Поводом наступајућег Васкрса, тј. Ускрса, у име Министарства за људска и мањинска права и у своје лично име, старјешинама хришћанских цркава у Црној Гори, митрополиту црногорско - приморском, господину Амфилохију, епископу будимљанско - никшићком, господину Јоаникију, архиепископу цетињском, господину Михаилу, надбискупу барском, монсињору Зефу Гашију и бискупу которском, монсињору Илији Јањићу упућујем срдачне честитке поводом овог хришћанског празника, као и свештенству, монаштву и вјерницима Православне и Католичке цркве.

15.04.2014.

Честитка Јеврејској заједници поводом Пасхе

У име Министарства за људска и мањинска права и у своје лично име поводом великог празника Јеврејског народа – Пасхе упућујем искрене честитке Вама и Јеврејској заједници у Црној Гори.

11.04.2014.

Састанак помоћника министра Јововића са протосинђелом Никифором Миловићем

Састанак помоћника министра Јововића са протосинђелом Никифором Миловићем

Генерални директор Директората за односе са вјерским заједницама мр.сц. Иван Јововић и протосинђел Никифор Миловић, секретар Епархије будимљанско – никшићке одржали су састанак у просторијама министарства за људска и мањинска права.

23.12.2013.

Божићна честитка/Урими пер Крисхтлиндје

Поводом наступајућег највећег хришћанског празника Божића, у име Министарства за људска и мањинска права и у своје лично име упућујем искрене ћеститке надбискупу барском, монсињору Зефу Гашију, которском бискупу, монсињору Илији Јањићу, свом свештенству и редовништву и свим католичким вјерницима, као и свим протестантским црквама и заједницама које овај празник прослављају по грегоријанском календару.

05.11.2013.

Минстар Нумановић на отварању синагоге у Подгорици

Минстар Нумановић на отварању синагоге у Подгорици

Честитајући отварање ове богомоље, министар за људска и мањинска права Суад Нумановић истакао је да је то само прелазни период до изградње нове синагоге и културног центра.

23.10.2013.

В.Д. генерални директор Директората за односе са вјерским заједницама Мр.сц. Иван Јововић састао се данас са представницима Америчке амбасаде

В.Д. генерални директор Директората за односе са вјерским заједницама Мр.сц. Иван  Јововић састао се данас са представницима Америчке амбасаде

В.Д. генерални директор Директората за односе са вјерским заједницама Мр.сц. Иван Јововић састао се данас са представницима Америчке амбасаде, господином Кyле Фиелдингом, савјетником за конзуларна и правно - политичка питања и господином Златком Ивановићем, политичким савјетником.

29.05.2013.

В.Д. генерални директор Директората за односе са вјерским заједницама Иван Јововић сусрео се са представницима Црногорске православне цркве

В.Д. генерални директор Директората за односе са вјерским заједницама Иван Јововић сусрео се са представницима Црногорске православне цркве

У просторијама Министарства за људска и мањинска права одржан је састанак в.д. генералног директора Директората за односе са вјерским заједницама Мр.сц. Ивана Јововића са делегацијом Црногорске православне цркве, у којој су били свештеници Јован Томовић, Бојан Бојовић и потпредсјеник савјета Митрополије Стево Вучинић.

29.05.2013.

В.Д. генерални директор Директората за односе са вјерским заједницама Иван Јововић сусрео се са патер Франом Душајем, руководиоцем Католичког духовног центра „Санцтае Цруцис” из Сукурућа

У просторијама Министарства за људска и мањинска права дана 28.05.2013. године в.д. генерални директор Директората за односе са вјерским заједницама Мр.сц Иван Јововић сусрео се са представником Римокатоличке цркве патер Франом Душајем, који руководи Католичким духовним центром „Санцтае Цруцис” у Сукурућу надомак Тузи.

03.05.2013.

Поводом великог хришћанског празника – Васкрса, Министарство за људска и мањинска права упућује искрене честитке, уз традиционални поздрав „Христос Воскресе“, свом православном свештенству и свим православним вјерницима у Црној Гори

Поводом предстојећег великог хришћанског празника – Васкрса, Министарство за људска и мањинска права упућује искрене честитке, уз традиционални поздрав „Христос Воскресе“, свом православном свештенству и свим православним вјерницима у Црној Гори.