Manja slova Veća slova RSSDirektorat za odnose sa vjerskim zajednicama

26.07.2014.

Bajramska čestitka ministra dr Suada Numanovića svim vjernicima Islamske zajednice u Crnoj Gori

Povodom Ramazanskog bajrama, Vama efendijo Fejziću, svim vjerskim službenicima i svim vjernicima Islamske zajednice u Crnoj Gori u ime Ministarstva za ljudska i manjinska prava i u svoje lično ime upućujem srdačne čestitke, sa željom da ovaj praznik provedete u radosti, miru i porodičnom zajedništvu

27.06.2014.

URIME PER FESTEN E RAMAZANIT

Me rastin e muajit te Ramazanit, Ministri për të Drejtat e Njeriut dhe Pakicave z. dr. Suad Numanoviqi i dërgoi Reisit të Bashkësisë Islame në Mal të Zi z. Rifat Fejziq, dhe të gjithë besimtarëve islam telegram urimin me këtë përmbajtje:

27.06.2014.

Ramazanska čestitka

U povodu nastupajućeg mjeseca Ramazana, Vama efendijo Fejziću, svim vjerskim službenicima i svim vjernicima Islamske zajednice u Crnoj Gori u ime Ministarstva za ljudska i manjinska prava i u svoje lično ime upućujem srdačne čestitke, s uvjerenjem da će ovaj praznik donijeti duhovnu obnovu, koja vodi iskrenom preobražaju, pravdi, dobru i opštem napretku.

23.06.2014.

Održana prva konstitutivna sjednica Mješovite komisije za praćenje sprovođenja Ugovora o uređenju odnosa od zajedničkog interesa između Vlade Crne Gore i Jevrejske zajednice u Crnoj Gori

Prva konstitutivna sjednica Mješovite komisije za praćenje sprovođenja Ugovora o uređenju odnosa od zajedničkog interesa između Vlade Crne Gore i Jevrejske zajednice u Crnouj Gori održana je 19. juna 2014. godine.

06.06.2014.

Prva konstitutivna sjednica Mješovite komisije za praćenje sprovođenja Ugovora o uređenju odnosa od zajedničkog interesa između Vlade Crne Gore i Islamske zajednice u Crnoj Gori

Prva konstitutivna sjednica Mješovite komisije  za praćenje sprovođenja Ugovora o uređenju odnosa od zajedničkog interesa između Vlade Crne Gore i Islamske zajednice u Crnoj Gori

Članovi Mješovite komisije ispred Vlade Crne Gore i predstavnici Islamske zajednice u Mješovitoj komisiji Crne Gore, održali su Prvu konstitutivnu sjednicu Mješovite komisije za praćenje sprovođenja Ugovora o uređenju odnosa od zajedničkog interesa između Vlade Crne Gore i Islamske zajednice u Crnoj Gori, 05. juna 2014. u prostorijama Ministarstva za ljudska i manjinska prava.

06.06.2014.

Održana Prva konstitutivna sjednica Mješovite komisije za sprovođenje Temeljnog ugovora između Crne Gore i Svete Stolice

Održana Prva konstitutivna sjednica Mješovite komisije za sprovođenje Temeljnog ugovora između Crne Gore i Svete Stolice

Prva konstitutivna sjednica Mješovite komisije za sprovođenje Temeljnog ugovora između Crne Gore i Svete Stolice održana je 04. juna 2014. godine . Održana sjednica potvrda je odličnih odnosa između Crne Gore i Svete Stolice zaključak je državnog sekretara za politička pitanja, ambasadora Vladimira Radulovića, kopredsjedavajućeg Mješovite komisije i monsinjora Luiđija Pezuta.

17.04.2014.

Uskršnja čestitka

Povodom nastupajućeg Vaskrsa, tj. Uskrsa, u ime Ministarstva za ljudska i manjinska prava i u svoje lično ime, starješinama hrišćanskih crkava u Crnoj Gori, mitropolitu crnogorsko - primorskom, gospodinu Amfilohiju, episkopu budimljansko - nikšićkom, gospodinu Joanikiju, arhiepiskopu cetinjskom, gospodinu Mihailu, nadbiskupu barskom, monsinjoru Zefu Gašiju i biskupu kotorskom, monsinjoru Iliji Janjiću upućujem srdačne čestitke povodom ovog hrišćanskog praznika, kao i sveštenstvu, monaštvu i vjernicima Pravoslavne i Katoličke crkve.

15.04.2014.

Čestitka Jevrejskoj zajednici povodom Pashe

U ime Ministarstva za ljudska i manjinska prava i u svoje lično ime povodom velikog praznika Jevrejskog naroda – Pashe upućujem iskrene čestitke Vama i Jevrejskoj zajednici u Crnoj Gori.

11.04.2014.

Sastanak pomoćnika ministra Jovovića sa protosinđelom Nikiforom Milovićem

Sastanak pomoćnika ministra Jovovića sa protosinđelom Nikiforom Milovićem

Generalni direktor Direktorata za odnose sa vjerskim zajednicama mr.sc. Ivan Jovović i protosinđel Nikifor Milović, sekretar Eparhije budimljansko – nikšićke održali su sastanak u prostorijama ministarstva za ljudska i manjinska prava.

23.12.2013.

Božićna čestitka/Urimi per Krishtlindje

Povodom nastupajućeg najvećeg hrišćanskog praznika Božića, u ime Ministarstva za ljudska i manjinska prava i u svoje lično ime upućujem iskrene ćestitke nadbiskupu barskom, monsinjoru Zefu Gašiju, kotorskom biskupu, monsinjoru Iliji Janjiću, svom sveštenstvu i redovništvu i svim katoličkim vjernicima, kao i svim protestantskim crkvama i zajednicama koje ovaj praznik proslavljaju po gregorijanskom kalendaru.