Manja slova Veća slova RSSZakon o slobodi vjeroispovijesti

Direktorat za odnose sa vjerskim zajednicama

11.04.2014.

Sastanak pomoćnika ministra Jovovića sa protosinđelom Nikiforom Milovićem

Sastanak pomoćnika ministra Jovovića sa protosinđelom Nikiforom Milovićem Generalni direktor Direktorata za odnose sa vjerskim zajednicama mr.sc. Ivan Jovović i protosinđel Nikifor Milović, sekretar Eparhije budimljansko – nikšićke održali su sastanak u prostorijama ministarstva za ljudska i manjinska prava.

23.12.2013.

Božićna čestitka/Urimi per Krishtlindje

Povodom nastupajućeg najvećeg hrišćanskog praznika Božića, u ime Ministarstva za ljudska i manjinska prava i u svoje lično ime upućujem iskrene ćestitke nadbiskupu barskom, monsinjoru Zefu Gašiju, kotorskom biskupu, monsinjoru Iliji Janjiću, svom sveštenstvu i redovništvu i svim katoličkim vjernicima, kao i svim protestantskim crkvama i zajednicama koje ovaj praznik proslavljaju po gregorijanskom kalendaru.

05.11.2013.

Minstar Numanović na otvaranju sinagoge u Podgorici

Minstar Numanović na otvaranju sinagoge u Podgorici

Čestitajući otvaranje ove bogomolje, ministar za ljudska i manjinska prava Suad Numanović istakao je da je to samo prelazni period do izgradnje nove sinagoge i kulturnog centra.

23.10.2013.

V.D. generalni direktor Direktorata za odnose sa vjerskim zajednicama Mr.sc. Ivan Jovović sastao se danas sa predstavnicima Američke ambasade

V.D. generalni direktor Direktorata za odnose sa vjerskim zajednicama Mr.sc. Ivan  Jovović sastao se danas sa predstavnicima Američke ambasade

V.D. generalni direktor Direktorata za odnose sa vjerskim zajednicama Mr.sc. Ivan Jovović sastao se danas sa predstavnicima Američke ambasade, gospodinom Kyle Fieldingom, savjetnikom za konzularna i pravno - politička pitanja i gospodinom Zlatkom Ivanovićem, političkim savjetnikom.

29.05.2013.

V.D. generalni direktor Direktorata za odnose sa vjerskim zajednicama Ivan Jovović susreo se sa predstavnicima Crnogorske pravoslavne crkve

V.D. generalni direktor Direktorata za odnose sa vjerskim zajednicama Ivan Jovović susreo se sa predstavnicima Crnogorske pravoslavne crkve

U prostorijama Ministarstva za ljudska i manjinska prava održan je sastanak v.d. generalnog direktora Direktorata za odnose sa vjerskim zajednicama Mr.sc. Ivana Jovovića sa delegacijom Crnogorske pravoslavne crkve, u kojoj su bili sveštenici Jovan Tomović, Bojan Bojović i potpredsjenik savjeta Mitropolije Stevo Vučinić.

29.05.2013.

V.D. generalni direktor Direktorata za odnose sa vjerskim zajednicama Ivan Jovović susreo se sa pater Franom Dušajem, rukovodiocem Katoličkog duhovnog centra „Sanctae Crucis” iz Sukuruća

U prostorijama Ministarstva za ljudska i manjinska prava dana 28.05.2013. godine v.d. generalni direktor Direktorata za odnose sa vjerskim zajednicama Mr.sc Ivan Jovović susreo se sa predstavnikom Rimokatoličke crkve pater Franom Dušajem, koji rukovodi Katoličkim duhovnim centrom „Sanctae Crucis” u Sukuruću nadomak Tuzi.

03.05.2013.

Povodom velikog hrišćanskog praznika – Vaskrsa, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava upućuje iskrene čestitke, uz tradicionalni pozdrav „Hristos Voskrese“, svom pravoslavnom sveštenstvu i svim pravoslavnim vjernicima u Crnoj Gori

Povodom predstojećeg velikog hrišćanskog praznika – Vaskrsa, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava upućuje iskrene čestitke, uz tradicionalni pozdrav „Hristos Voskrese“, svom pravoslavnom sveštenstvu i svim pravoslavnim vjernicima u Crnoj Gori.

26.04.2013.

Mr Ivan Jovović učestvovao na Okruglom stolu "Sloboda vjeroispovjesti u Crnoj Gori“.

VD generalnog direktora Direktorata za odnose sa vjerskim zajednicama Mr Ivan Jovović učestvovao na Okruglom stolu "Sloboda vjeroispovjesti u Crnoj Gori“.

24.04.2013.

Saopštenje za javnost povodom članka objavljenog u dnevnim novinama "Dan" od 24.04.2013. godine

Povodom novinskog natpisa u listu „Dan“ od 24.04.2013. godine, Ministarstvo za ljudska i manjinskih prava obavještava javnost da sa inicijativom za osnivanje Crnogorske katoličke crkve nije upoznato, niti je u nadležnosti ovog ministarstva registracija vjerskih zajednica.

12.04.2013.

Ministar za ljudska i manjinska prava sastao se sa generalnim sekretarom Eparhije budimljansko-nikšićke

Ministar za ljudska i manjinska prava sastao se sa generalnim sekretarom Eparhije budimljansko-nikšićke

Ministar za ljudska i manjinska prava dr Suad Numanović sastao se danas sa generalnim sekretarom Eparhije budimljansko-nikšićke ocem Nikiforom Milovićem, ovlašćenim predstavnikom Episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija.