Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Директорат за односе са вјерским заједницама

09.10.2014.

Реаговање Министарства за људска и мањинска права на текст објављен у Дневним новинама ,,Дан”, дана 09.10.2014.

У континуитету политике Владе Црне Горе питање вјерских заједница је било у фокусу највиших државних органа. Подсјећамо да Министарство правде и људских права, а након тога Министарство за људска и мањинска права остварује континуирану сарадњу са представницима свих вјерских заједница, па сходно томе и са Митрополијом црногорско-приморском и Епархијом будимљанско-никшичком, у вези са свим питањима која се тичу узајамних односа и легислативе.

04.10.2014.

Честитка поводом Јом Кипура

Вјерујем да ће Јеврејска заједница у Црној Гори наставити да дјелује у правцу даљег очувања мултиетничког и мултиконфесионалног склада у Црној Гори, као што је и до сада то чинила, будући да су ове вриједности саставни дио друштвеног потенцијала и напретка државе Црне Горе. У то име, свим припадницима/ама Јеврејске заједнице желим да најсвечанији и најсвијетлији празник свог народа, проведу у миру, испуњени радошћу личне и породичне среће.

03.10.2014.

Урими пер Курбан Бајрам

Ме растин е фестес се Курбан Бајрамит Реисит те Басхкесисе Исламе не Мал те Зи , з. Рифат Фејзиq дхе те гјитхе бесимтареве фесе Исламе ,не емер те Министрисе пер те Дрејтат е Њериут дхе Пакицаве дхе не емрин тим персонал, ју дергој уримет ме те синqерта дуке ју уруар qе дитет е фестес ти калони не паqе дхе миреqење, не фрyмен е традитес дхе докеве, дуке ндаре гезимин не кето дите те мадхеруесхме ме те афермит е Јуај.

03.10.2014.

Честитка поводом наступајућег Курбан Бајрама

У поводу наступајућег Курбан - Бајрама, Вама ефендијо Фејзићу, вјерским службеницима Исламске заједнице у Црној Гори и свим грађанима и грађанкама исламске вјероисповјести у Црној Гори, упућујем искрене честитке у име Министарства за људска и мањинска права и у своје лично име, желећи да овај празник буде симбол заједничког живота у коме преовладава дух разумијевања и међусобног поштовања.

01.10.2014.

Састанак Мјешовите комисије са Исламском заједницом

Састанак Мјешовите комисије за спровођење Уговора о уређењу односа од заједноичког интереса између Владе Црне Горе и Исламске заједнице у Црној Гори

26.07.2014.

УРИМ ПЕР ФЕСТЕН Е КУРБАН БАЈРАМИТ

Ме растин е фестес се Курбан Бајрамит Реисит те Басхкесисе Исламе не Мал те Зи , з. Рифат Фејзиq дхе те гјитхе бесимтареве фесе исламе ,не емер те Министрисе пер те дрејтат е њериут дхе пакицаве дхе не емрин тим персонал, ју дергој уримет ме те синqерта дуке ју уруар qе дитет е фестес ти калони не паqе дхе миреqење, не фрyмен е традитес дхе докеве, дуке ндаре гезимин не кето дите те мадхеруесхме ме те афермит е Јуај.

26.07.2014.

Бајрамска честитка министра др Суада Нумановића свим вјерницима Исламске заједнице у Црној Гори

Поводом Рамазанског бајрама, Вама ефендијо Фејзићу, свим вјерским службеницима и свим вјерницима Исламске заједнице у Црној Гори у име Министарства за људска и мањинска права и у своје лично име упућујем срдачне честитке, са жељом да овај празник проведете у радости, миру и породичном заједништву

27.06.2014.

УРИМЕ ПЕР ФЕСТЕН Е РАМАЗАНИТ

Ме растин е муајит те Рамазанит, Министри пëр тë Дрејтат е Њериут дхе Пакицаве з. др. Суад Нумановиqи и дëргои Реисит тë Басхкëсисë Исламе нë Мал тë Зи з. Рифат Фејзиq, дхе тë гјитхë бесимтарëве ислам телеграм уримин ме кëтë пëрмбајтје:

27.06.2014.

Рамазанска честитка

У поводу наступајућег мјесеца Рамазана, Вама ефендијо Фејзићу, свим вјерским службеницима и свим вјерницима Исламске заједнице у Црној Гори у име Министарства за људска и мањинска права и у своје лично име упућујем срдачне честитке, с увјерењем да ће овај празник донијети духовну обнову, која води искреном преображају, правди, добру и општем напретку.

23.06.2014.

Одржана прва конститутивна сједница Мјешовите комисије за праћење спровођења Уговора о уређењу односа од заједничког интереса између Владе Црне Горе и Јеврејске заједнице у Црној Гори

Прва конститутивна сједница Мјешовите комисије за праћење спровођења Уговора о уређењу односа од заједничког интереса између Владе Црне Горе и Јеврејске заједнице у Црноуј Гори одржана је 19. јуна 2014. године.