Manja slova Veća slova RSSDirektorat za odnose sa vjerskim zajednicama

04.10.2014.

Čestitka povodom Jom Kipura

Vjerujem da će Jevrejska zajednica u Crnoj Gori nastaviti da djeluje u pravcu daljeg očuvanja multietničkog i multikonfesionalnog sklada u Crnoj Gori, kao što je i do sada to činila, budući da su ove vrijednosti sastavni dio društvenog potencijala i napretka države Crne Gore. U to ime, svim pripadnicima/ama Jevrejske zajednice želim da najsvečaniji i najsvijetliji praznik svog naroda, provedu u miru, ispunjeni radošću lične i porodične sreće.

03.10.2014.

Urimi per Kurban Bajram

Me rastin e festes se Kurban Bajramit Reisit te Bashkesise Islame ne Mal te Zi , z. Rifat Fejziq dhe te gjithe besimtareve fese Islame ,ne emer te Ministrise per te Drejtat e Njeriut dhe Pakicave dhe ne emrin tim personal, ju dergoj urimet me te sinqerta duke ju uruar qe ditet e festes ti kaloni ne paqe dhe mireqenje, ne frymen e tradites dhe dokeve, duke ndare gezimin ne keto dite te madherueshme me te afermit e Juaj.

03.10.2014.

Čestitka povodom nastupajućeg Kurban Bajrama

U povodu nastupajućeg Kurban - Bajrama, Vama efendijo Fejziću, vjerskim službenicima Islamske zajednice u Crnoj Gori i svim građanima i građankama islamske vjeroispovjesti u Crnoj Gori, upućujem iskrene čestitke u ime Ministarstva za ljudska i manjinska prava i u svoje lično ime, želeći da ovaj praznik bude simbol zajedničkog života u kome preovladava duh razumijevanja i međusobnog poštovanja.

01.10.2014.

Sastanak Mješovite komisije sa Islamskom zajednicom

Sastanak Mješovite komisije za sprovođenje Ugovora o uređenju odnosa od zajednoičkog interesa između Vlade Crne Gore i Islamske zajednice u Crnoj Gori

26.07.2014.

URIM PER FESTEN E KURBAN BAJRAMIT

Me rastin e festes se Kurban Bajramit Reisit te Bashkesise Islame ne Mal te Zi , z. Rifat Fejziq dhe te gjithe besimtareve fese islame ,ne emer te Ministrise per te drejtat e njeriut dhe pakicave dhe ne emrin tim personal, ju dergoj urimet me te sinqerta duke ju uruar qe ditet e festes ti kaloni ne paqe dhe mireqenje, ne frymen e tradites dhe dokeve, duke ndare gezimin ne keto dite te madherueshme me te afermit e Juaj.

26.07.2014.

Bajramska čestitka ministra dr Suada Numanovića svim vjernicima Islamske zajednice u Crnoj Gori

Povodom Ramazanskog bajrama, Vama efendijo Fejziću, svim vjerskim službenicima i svim vjernicima Islamske zajednice u Crnoj Gori u ime Ministarstva za ljudska i manjinska prava i u svoje lično ime upućujem srdačne čestitke, sa željom da ovaj praznik provedete u radosti, miru i porodičnom zajedništvu

27.06.2014.

URIME PER FESTEN E RAMAZANIT

Me rastin e muajit te Ramazanit, Ministri për të Drejtat e Njeriut dhe Pakicave z. dr. Suad Numanoviqi i dërgoi Reisit të Bashkësisë Islame në Mal të Zi z. Rifat Fejziq, dhe të gjithë besimtarëve islam telegram urimin me këtë përmbajtje:

27.06.2014.

Ramazanska čestitka

U povodu nastupajućeg mjeseca Ramazana, Vama efendijo Fejziću, svim vjerskim službenicima i svim vjernicima Islamske zajednice u Crnoj Gori u ime Ministarstva za ljudska i manjinska prava i u svoje lično ime upućujem srdačne čestitke, s uvjerenjem da će ovaj praznik donijeti duhovnu obnovu, koja vodi iskrenom preobražaju, pravdi, dobru i opštem napretku.

23.06.2014.

Održana prva konstitutivna sjednica Mješovite komisije za praćenje sprovođenja Ugovora o uređenju odnosa od zajedničkog interesa između Vlade Crne Gore i Jevrejske zajednice u Crnoj Gori

Prva konstitutivna sjednica Mješovite komisije za praćenje sprovođenja Ugovora o uređenju odnosa od zajedničkog interesa između Vlade Crne Gore i Jevrejske zajednice u Crnouj Gori održana je 19. juna 2014. godine.

06.06.2014.

Prva konstitutivna sjednica Mješovite komisije za praćenje sprovođenja Ugovora o uređenju odnosa od zajedničkog interesa između Vlade Crne Gore i Islamske zajednice u Crnoj Gori

Prva konstitutivna sjednica Mješovite komisije  za praćenje sprovođenja Ugovora o uređenju odnosa od zajedničkog interesa između Vlade Crne Gore i Islamske zajednice u Crnoj Gori

Članovi Mješovite komisije ispred Vlade Crne Gore i predstavnici Islamske zajednice u Mješovitoj komisiji Crne Gore, održali su Prvu konstitutivnu sjednicu Mješovite komisije za praćenje sprovođenja Ugovora o uređenju odnosa od zajedničkog interesa između Vlade Crne Gore i Islamske zajednice u Crnoj Gori, 05. juna 2014. u prostorijama Ministarstva za ljudska i manjinska prava.