Мања слова Већа слова РСС



Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Директорат за односе са вјерским заједницама

02.02.2015.

Реаговање Министарства за људска и мањинска права на текст "Из државне касе Мирашу 55.564 еура" објављен у Дневном листу "Дан" 01.02.2015.

У дневном листу "Дан" од 1. фебруара 2015. године објављен је текст "Из државне касе Мирашу 55.564 еура" у којем је протојереј ставрофор доц.др Велибор Џомић, коориднатор Правног савјета Митрополије црногорско-приморске, изнио низ неутемељних тврдњи на рачун Министарства за људска и мањинска права.

27.01.2015.

Обиљежен Међународни дан сјећања на жртве Холокауста

Обиљежен Међународни дан сјећања на жртве Холокауста

У школама су данас часови историје били посвећени теми људског страдања у геноциду који су вршени од стране нациста од 1939. до 1945. године, односно Холокаусту. Министарство за људска и мањинска права у сарадњи са Министарством просвјете организовало је данас час посвећен сјећању на један од најсуровијих догађаја у периоду Другог свјетског рата и жртве, неминовну и најтежу посљедицу сваког рата у Гимназији "Слободан Шкеровић".

21.01.2015.

Уручена опрема за припрему хране по принципима халал исхране

Уручена опрема за припрему хране по принципима халал исхране

У Министарству за људска и мањинска права данас је уприличен састанак поводом уручивања посуда за припрему хране по принципима халал исхране. Састанку су присуствовали предсједник Исламске заједнице у Црној Гори реис Рифат Фејзић, представници/е Мјешовите комисије за праћење спровођења Уговора о уређењу односа од заједничког интереса између Владе Црне Горе и Исламске заједнице у Црној Гори, те, директор Клиничког центра Црне Горе, општих болница у Цетињу, Бијелом Пољу, Пљевљима и Бару, специјалне болнице Брезовик, као и директори Дома здравља у Рожајама и Пљевљима, којима ће бити испоручене посуде за припрему хране по халал стандардима.

15.01.2015.

Конференција о слободи вјероисповјести

Конференција о слободи вјероисповјести

Да слобода мисли, савјести и вјероисповјести има посебан значај у Црној Гори, као хетерогеној друштвеној заједници, подсјетила је све присутне на данашњој конференцији о слободи вјероисповјести начелница Пејовић испред Министарства за људска и мањинска права у Влади Црне Горе. Пејовић је нагласила да слобода вјероисповјести, као једно од основних људских права, треба да подстиче заштиту увјерења појединца/ке по питању вјере, али и да слобода вјероисповјести треба и да храбри узајамно поштовање и толеранцију једних према другима, било да припадају вјерским заједницама или су у питању појединци који слове за атеисте.

06.01.2015.

Божићна честитка министра Нумановића свим православним вјерницима/ама

Поводом наступајућег најрадоснијег и највећег хришћанског празника Божића, у име Министарства за људска и мањинска права и у своје лично име, желим да упутим искрене честитке свом православном свештенству и монаштву и свим православним вјерницима/ама у Црној Гори.

24.12.2014.

Честитка поводом наступајућег највећег хришћанског празника Божића

Искрене честитке поводом наступајућег највећег хришћанског празника Божића, у име Министарства за људска и мањинска права и у своје лично име, упућујем надбискупу барском, монсињору Зефу Гашију, которском бискупу, монсињору Илији Јањићу, свом свештенству и редовништву и свим католичким вјерницима, као и свим протестантским црквама и заједницама које овај празник прослављају по грегоријанском календару.

17.12.2014.

Министар др Нумановић честитао Хануку припадницима/ама Јеврејске заједнице

У име Министарства за људска и мањинска права и своје име честитам припадницима/ама Јеврејске заједнице велики празник светлости - Хануку, у нади да ће донети међусобно поштовање, разумевање и толеранцију.

15.12.2014.

Одржана трећа сједница Мјешовите комисије са Исламском заједницом

Одржана трећа сједница Мјешовите комисије са Исламском заједницом

Чланови/це Мјешовите комисије испред Владе Црне Горе и представници/е Исламске заједнице у Мјешовитој комисији Црне Горе, одржали/е су трећу сједницу Мјешовите комисије за праћење спровођења Уговора о уређењу односа од заједничког интереса између Владе Црне Горе и Исламске заједнице у Црној Гори, данас, 15.12.2014. у просторијама Министарства за људска и мањинска права.

12.11.2014.

Други састанак Мјешовите комисије са Јеврејском вјерском заједницом

Други састанак Мјешовите комисије са Јеврејском вјерском заједницом

Друга сједница Мјешовите комисије за праћење спровођења Уговора о уређењу односа од заједничког интереса између Владе Црне Горе и Јеврејске заједнице у Црној Гори одржана је данас, 12. новембра 2014. године.

17.10.2014.

Међународна конференција ,,Религије и плурализам у Европи“

Међународна конференција ,,Религије и плурализам у Европи“

Министар др Суад Нумановић учествовао је данас на отварању Међународне конференције ‚‚Религије и плурализам у Европи“. Конференција је у организацији Универзитета у Бечу, Факултета политичких наука у Подгорици и Мешихата Исламске заједнице у Црној Гори.