Manja slova Veća slova RSSDirektorat za odnose sa vjerskim zajednicama

08.09.2015.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava: Smisao Okruglog stola je da se čuju stručni stavovi zainteresovanih subjekata

Povodom održavanja Okruglog stola u okviru Programa javne rasprave o Nacrtu zakona o slobodi vjeroispovijesti, u Kotoru 10. septembra 2015. godine, obavještavamo zainteresovane da se Okrugli sto održava u Palati Bizanti koja raspolaže s 50 mjesta za sjedenje. Obzirom na to da postoji veliko interesovanje za učešćem na ovom Okruglom stolu, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava apeluje na, prije svega, vjerske zajednice, da delegiraju svoje predstavnike.

07.09.2015.

Reagovanje Ministarstva za ljudska i manjinska prava povodom saopštenja Mitropolije crnogorsko-primorske

Povodom saopštenja Mitropolije crnogorsko-primorske, a u vezi sa današnjim okruglim stolom u okviru Javne rasprave o Nacrtu zakona o slobodi vjeroispovjesti, u Bijelom Polju, u kojem se navodi da “Ministarstvo za ljudska manjinska prava snosi moralnu i zakonsku odgovornost za javni skup koji je organizovalo”, a koji nije održan, kao i da je bilo u obavezi da “obezbijedi veću i adekvatnu salu za održavanje Javne rasprave” zbog čega je više stotina građana/ki ostalo izvan prostorije koju je odredilo za održavanje skupa”, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava saopštava sljedeće:

07.09.2015.

Odložena Javna rasprava o Nacrtu zakona o slobodi vjeroispovjesti u Bijelom Polju

Odložena Javna rasprava o Nacrtu zakona o slobodi vjeroispovjesti u Bijelom Polju

Okrugli sto u okviru Javne rasprave o Nacrtu zakona o slobodi vjeroispovjesti čije je održavanje planirano danas, u Bijelom Polju, nije održan. Okrugli sto okupio je veliki broj zainteresovanih građana/ki, međutim kako je dio prisutnih izrazio otvoreno nezadovoljstvo, procjena Ministarstva bila je da se odloži održavanje Javne rasprave u Bijelom Polju.

06.09.2015.

Najava: Nacrt zakona o slobodi vjeroispovjesti sjutra, na okruglom stolu u Bijelom Polju

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava sjutra, 07. septembra 2015. godine organizuje prvi okrugli sto u okviru Javne rasprave o Nacrtu zakona o slobodi vjerosipovjesti.

17.08.2015.

Čestitka reisu Rifatu ef. Fejziću

U svoje i u ime Ministarstva za ljudska i manjinska prava, uvaženi reise Rifate ef. Fejziću, srdačno Vam čestitam reizbor za reisa Islamske zajednice u Crnoj Gori. Jednoglasna podrška koju ste dobili od članova Sabora, Islamskog vijeća i Mešihata Islamske zajednice dokaz je da ste u prethodnom periodu Islamsku zajednicu predvodili u duhu najboljih vrijednosti islama.

16.07.2015.

Urimi me rastin e Fitër Bajramit

Në emër të Ministrisë për të Drejtat e Njeriut dhe Pakicave dhe në emrin tim personal ju dergoj urimet e sinqerta me rastin e Fitër Bajramit, reisit Rifat efendisë Fejziq, të gjithë bashkëpunëtorëve/bashkëpunëtoreve si dhe të gjithë besimtareve/besimtareve të Bashkësisë Islame në Mal të Zi.

16.07.2015.

Čestitka povodom nastupajućeg Ramazanskog Bajrama

Vjerujem da je protekli Ramazan uzvisio snagu volje vjernika/ca i da je njihov karakter oplemenio duhovnim mirom, prijateljstvom i strpljivošću.

08.07.2015.

Održana četvrta sjednica Mješovite komisije sa Islamskom zajednicom u Crnoj Gori

Održana četvrta sjednica Mješovite komisije sa Islamskom zajednicom u Crnoj Gori

Članovi/ce Mješovite komisije ispred Vlade Crne Gore i predstavnici/e Islamske zajednice u Mješovitoj komisiji Crne Gore, održali/e su četvrtu sjednicu Mješovite komisije za praćenje sprovođenja Ugovora o uređenju odnosa od zajedničkog interesa između Vlade Crne Gore i Islamske zajednice u Crnoj Gori, 07. jula 2015. godine, u prostorijama Ministarstva za ljudska i manjinska prava.

06.07.2015.

Održana treća sjednica Mješovite komisije sa Jevrejskom zajednicom

Treća sjednica Mješovite komisije za praćenje sprovođenja Ugovora o uređenju odnosa od zajedničkog interesa između Vlade Crne Gore i Jevrejske zajednice u Crnoj Gori održana je, 25. juna 2015. godine.

17.06.2015.

Čestitka povodom nastupajućeg mjeseca Ramazana

Povodom nastupajućeg mjeseca Ramazana, Vama Reise Rifate efendijo Fejziću, svim službenicima/ama, i svim vjernicima/ama islamske zajednice u Crnoj Gori, u ime Ministarstva za ljudska i manjinska prava i u svoje lično ime, upućujem čestitku, duboko uvjeren da će Ramazanski post donijeti donijeti duhovni mir, ljubav,i toleranciju koje vode iskrenom preobražaju, dobru i opštem napretku u našoj multivjerskoj i multinacionalnoj zajednici.