Manja slova Veća slova RSSZakon o slobodi vjeroispovijesti

Direktorat za odnose sa vjerskim zajednicama

08.07.2015.

Održana četvrta sjednica Mješovite komisije sa Islamskom zajednicom u Crnoj Gori

Održana četvrta sjednica Mješovite komisije sa Islamskom zajednicom u Crnoj Gori Članovi/ce Mješovite komisije ispred Vlade Crne Gore i predstavnici/e Islamske zajednice u Mješovitoj komisiji Crne Gore, održali/e su četvrtu sjednicu Mješovite komisije za praćenje sprovođenja Ugovora o uređenju odnosa od zajedničkog interesa između Vlade Crne Gore i Islamske zajednice u Crnoj Gori, 07. jula 2015. godine, u prostorijama Ministarstva za ljudska i manjinska prava.

06.07.2015.

Održana treća sjednica Mješovite komisije sa Jevrejskom zajednicom

Treća sjednica Mješovite komisije za praćenje sprovođenja Ugovora o uređenju odnosa od zajedničkog interesa između Vlade Crne Gore i Jevrejske zajednice u Crnoj Gori održana je, 25. juna 2015. godine.

17.06.2015.

Čestitka povodom nastupajućeg mjeseca Ramazana

Povodom nastupajućeg mjeseca Ramazana, Vama Reise Rifate efendijo Fejziću, svim službenicima/ama, i svim vjernicima/ama islamske zajednice u Crnoj Gori, u ime Ministarstva za ljudska i manjinska prava i u svoje lično ime, upućujem čestitku, duboko uvjeren da će Ramazanski post donijeti donijeti duhovni mir, ljubav,i toleranciju koje vode iskrenom preobražaju, dobru i opštem napretku u našoj multivjerskoj i multinacionalnoj zajednici.

11.04.2015.

Čestitka povodom Vaskrsa

U ime Ministarstva za ljudska i manjinska prava i u svoje lično ime, upućujem arhiepiskopu cetinjskom i mitropolitu crnogorskom, Mihailu, mitropolitu crnogorsko-primorskom, Amfilohiju, episkopu budimljansko-nikšićkom, Joanikiju, kao i svim pripadnicima/ama pravoslavne vjeroispovijesti najsrdačnije čestitke povodom Vaskrsa, najvećeg hrišćanskog praznika.

04.04.2015.

Krishtlindja

Ministri për të Drejtat e Njeriut dhe Pakicave, z.Dr Suad Numanoviq, me rastin e festes se Pashkëve uroi Arqipeshkvin e Tivarit i Tivarit Imzot Zef Gashin,Ipeshkvin e Kotorrit Imzot Ilija Janjiq dhe besimtarët katolik në Mal të Zi.

04.04.2015.

Čestitka povodom Uskrsa

U ime Ministarstva za ljudska i manjinska prava i u svoje lično ime, upućujem Vama kao i sveštenstvu, monaštvu i vjernicima/ama Katoličke crkve najsrdačnije čestitke povodom Uskrsa, najvećeg hrišćanskog praznika.

18.03.2015.

Reagovanje Ministarstva za ljudska i manjinska prava na događaj u Sutivanu

Povodom skrnavljenja fasade džamije u Sutivanu, na koju su bačene fekalije životinjskog porijekla, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, odnosno Direktorat za odnose sa vjerskim zajednicama, najoštrije osuđuje ovaj vandalski i sramni čin, i poziva nadležne organe da što prije otkriju i krivično procesuiraju počinioca ili počinioce ovog djela.

02.02.2015.

Reagovanje Ministarstva za ljudska i manjinska prava na tekst "Iz državne kase Mirašu 55.564 eura" objavljen u Dnevnom listu "Dan" 01.02.2015.

U dnevnom listu "Dan" od 1. februara 2015. godine objavljen je tekst "Iz državne kase Mirašu 55.564 eura" u kojem je protojerej stavrofor doc.dr Velibor Džomić, kooridnator Pravnog savjeta Mitropolije crnogorsko-primorske, iznio niz neutemeljnih tvrdnji na račun Ministarstva za ljudska i manjinska prava.

27.01.2015.

Obilježen Međunarodni dan sjećanja na žrtve Holokausta

Obilježen Međunarodni dan sjećanja na žrtve Holokausta

U školama su danas časovi istorije bili posvećeni temi ljudskog stradanja u genocidu koji su vršeni od strane nacista od 1939. do 1945. godine, odnosno Holokaustu. Ministarstvo za ljudska i manjinska prava u saradnji sa Ministarstvom prosvjete organizovalo je danas čas posvećen sjećanju na jedan od najsurovijih događaja u periodu Drugog svjetskog rata i žrtve, neminovnu i najtežu posljedicu svakog rata u Gimnaziji "Slobodan Škerović".

21.01.2015.

Uručena oprema za pripremu hrane po principima halal ishrane

Uručena oprema za pripremu hrane po principima halal ishrane

U Ministarstvu za ljudska i manjinska prava danas je upriličen sastanak povodom uručivanja posuda za pripremu hrane po principima halal ishrane. Sastanku su prisustvovali predsjednik Islamske zajednice u Crnoj Gori reis Rifat Fejzić, predstavnici/e Mješovite komisije za praćenje sprovođenja Ugovora o uređenju odnosa od zajedničkog interesa između Vlade Crne Gore i Islamske zajednice u Crnoj Gori, te, direktor Kliničkog centra Crne Gore, opštih bolnica u Cetinju, Bijelom Polju, Pljevljima i Baru, specijalne bolnice Brezovik, kao i direktori Doma zdravlja u Rožajama i Pljevljima, kojima će biti isporučene posude za pripremu hrane po halal standardima.