Manja slova Veća slova RSSDirektorat za odnose sa vjerskim zajednicama

12.11.2014.

Drugi sastanak Mješovite komisije sa Jevrejskom vjerskom zajednicom

Drugi sastanak Mješovite komisije sa Jevrejskom vjerskom zajednicom Druga sjednica Mješovite komisije za praćenje sprovođenja Ugovora o uređenju odnosa od zajedničkog interesa između Vlade Crne Gore i Jevrejske zajednice u Crnoj Gori održana je danas, 12. novembra 2014. godine.

17.10.2014.

Međunarodna konferencija ,,Religije i pluralizam u Evropi“

Međunarodna konferencija ,,Religije i pluralizam u Evropi“

Ministar dr Suad Numanović učestvovao je danas na otvaranju Međunarodne konferencije ‚‚Religije i pluralizam u Evropi“. Konferencija je u organizaciji Univerziteta u Beču, Fakulteta političkih nauka u Podgorici i Mešihata Islamske zajednice u Crnoj Gori.

09.10.2014.

Reagovanje Ministarstva za ljudska i manjinska prava na tekst objavljen u Dnevnim novinama ,,Dan”, dana 09.10.2014.

U kontinuitetu politike Vlade Crne Gore pitanje vjerskih zajednica je bilo u fokusu najviših državnih organa. Podsjećamo da Ministarstvo pravde i ljudskih prava, a nakon toga Ministarstvo za ljudska i manjinska prava ostvaruje kontinuiranu saradnju sa predstavnicima svih vjerskih zajednica, pa shodno tome i sa Mitropolijom crnogorsko-primorskom i Eparhijom budimljansko-nikšičkom, u vezi sa svim pitanjima koja se tiču uzajamnih odnosa i legislative.

04.10.2014.

Čestitka povodom Jom Kipura

Vjerujem da će Jevrejska zajednica u Crnoj Gori nastaviti da djeluje u pravcu daljeg očuvanja multietničkog i multikonfesionalnog sklada u Crnoj Gori, kao što je i do sada to činila, budući da su ove vrijednosti sastavni dio društvenog potencijala i napretka države Crne Gore. U to ime, svim pripadnicima/ama Jevrejske zajednice želim da najsvečaniji i najsvijetliji praznik svog naroda, provedu u miru, ispunjeni radošću lične i porodične sreće.

03.10.2014.

Urimi per Kurban Bajram

Me rastin e festes se Kurban Bajramit Reisit te Bashkesise Islame ne Mal te Zi , z. Rifat Fejziq dhe te gjithe besimtareve fese Islame ,ne emer te Ministrise per te Drejtat e Njeriut dhe Pakicave dhe ne emrin tim personal, ju dergoj urimet me te sinqerta duke ju uruar qe ditet e festes ti kaloni ne paqe dhe mireqenje, ne frymen e tradites dhe dokeve, duke ndare gezimin ne keto dite te madherueshme me te afermit e Juaj.

03.10.2014.

Čestitka povodom nastupajućeg Kurban Bajrama

U povodu nastupajućeg Kurban - Bajrama, Vama efendijo Fejziću, vjerskim službenicima Islamske zajednice u Crnoj Gori i svim građanima i građankama islamske vjeroispovjesti u Crnoj Gori, upućujem iskrene čestitke u ime Ministarstva za ljudska i manjinska prava i u svoje lično ime, želeći da ovaj praznik bude simbol zajedničkog života u kome preovladava duh razumijevanja i međusobnog poštovanja.

01.10.2014.

Sastanak Mješovite komisije sa Islamskom zajednicom

Sastanak Mješovite komisije za sprovođenje Ugovora o uređenju odnosa od zajednoičkog interesa između Vlade Crne Gore i Islamske zajednice u Crnoj Gori

26.07.2014.

URIM PER FESTEN E KURBAN BAJRAMIT

Me rastin e festes se Kurban Bajramit Reisit te Bashkesise Islame ne Mal te Zi , z. Rifat Fejziq dhe te gjithe besimtareve fese islame ,ne emer te Ministrise per te drejtat e njeriut dhe pakicave dhe ne emrin tim personal, ju dergoj urimet me te sinqerta duke ju uruar qe ditet e festes ti kaloni ne paqe dhe mireqenje, ne frymen e tradites dhe dokeve, duke ndare gezimin ne keto dite te madherueshme me te afermit e Juaj.

26.07.2014.

Bajramska čestitka ministra dr Suada Numanovića svim vjernicima Islamske zajednice u Crnoj Gori

Povodom Ramazanskog bajrama, Vama efendijo Fejziću, svim vjerskim službenicima i svim vjernicima Islamske zajednice u Crnoj Gori u ime Ministarstva za ljudska i manjinska prava i u svoje lično ime upućujem srdačne čestitke, sa željom da ovaj praznik provedete u radosti, miru i porodičnom zajedništvu

27.06.2014.

URIME PER FESTEN E RAMAZANIT

Me rastin e muajit te Ramazanit, Ministri për të Drejtat e Njeriut dhe Pakicave z. dr. Suad Numanoviqi i dërgoi Reisit të Bashkësisë Islame në Mal të Zi z. Rifat Fejziq, dhe të gjithë besimtarëve islam telegram urimin me këtë përmbajtje: