Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Директорат за односе са вјерским заједницама

20.09.2015.

Реаговање Министарства за људска и мањинска права поводом поводом констатација које су изнијете посљедњих дана о Нацрту закона о слободи вјероисповијести у дневном листу „Дан“

Поводом констатација које су изнијете посљедњих дана о Нацрту закона о слободи вјероисповијести у дневном листу „Дан“, Министарство за људска и мањинска права указује на сљедеће:

17.09.2015.

Продужена Јавна расправа о Нацрту закона о слободи вјероисповјести

Влада Црне Горе је на сједници од 17. септембра 2015. године, донијела одлуку о продужетку Јавне расправе о Нацрту закона о слободи вјероисповјести до 30. септембра.

14.09.2015.

Одржан Округли сто о Нацрту закона о слободи вјероисповјести у духу толеранције и отвореног дијалога

Одржан Округли сто о Нацрту закона о слободи вјероисповјести  у духу толеранције и отвореног дијалога

У Подгорици је данас одржан Округли сто у оквиру Јавне расправе о Нацрту закона о слободи вјероисповјести. На Округлом столу су, поред представника и представница предлагача овог Нацрта закона, присуствовали представници вјерских заједница у Црној Гори, представници/е политичких партија, међународних организација, представници националних савјета и представници/е бројних медија.

13.09.2015.

Честитка министра др Нумановића свим представницима/ама Јеврејске заједнице поводом Рош Хашане

Поводом наступајућег великог Јеврејског празника Нове године - Рош Хашане, др Суад Нумановић, министар за људска и мањинска права свим припадницима/ама Јеврејске заједнице у Црној Гори упућује честитку:

13.09.2015.

Најава: Округли сто о Нацрту закона о слободи вјерсоисповјести

У оквиру Јавне расправе у старој згради Владе, са почетком у 11 часова, сјутра, 14. септембра 2015. године, одржаће се трећи Округли сто о Нацрту закона о слободи вјероисповјести.

10.09.2015.

Одложена Јавна расправа о Нацрту закона о слободи вјероисповјести по други пут

Одложена Јавна расправа о Нацрту закона о слободи вјероисповјести по други пут

Министарство за људска и мањинска права је 10. септембра организовало Округли сто у Котору у склопу Јавне расправе о Нацрту закона о слободи вјероисповијести. Мјесто одржавања округлог стола у Котору одређено је већ 3. августа када је почела Јавна расправа.Округли столови су само један од сегмената Јавне расправе. Сва заинтересована јавност може евентуалне коментаре и сугестије доставити током предвиђеног времена за Јавну расправу (40 дана), путем електрнске поште, факсом или директно у архиву Министарства.

08.09.2015.

Министарство за људска и мањинска права: Смисао Округлог стола је да се чују стручни ставови заинтересованих субјеката

Поводом одржавања Округлог стола у оквиру Програма јавне расправе о Нацрту закона о слободи вјероисповијести, у Котору 10. септембра 2015. године, обавјештавамо заинтересоване да се Округли сто одржава у Палати Бизанти која располаже с 50 мјеста за сједење. Обзиром на то да постоји велико интересовање за учешћем на овом Округлом столу, Министарство за људска и мањинска права апелује на, прије свега, вјерске заједнице, да делегирају своје представнике.

07.09.2015.

Реаговање Министарства за људска и мањинска права поводом саопштења Митрополије црногорско-приморске

Поводом саопштења Митрополије црногорско-приморске, а у вези са данашњим округлим столом у оквиру Јавне расправе о Нацрту закона о слободи вјероисповјести, у Бијелом Пољу, у којем се наводи да “Министарство за људска мањинска права сноси моралну и законску одговорност за јавни скуп који је организовало”, а који није одржан, као и да је било у обавези да “обезбиједи већу и адекватну салу за одржавање Јавне расправе” због чега је више стотина грађана/ки остало изван просторије коју је одредило за одржавање скупа”, Министарство за људска и мањинска права саопштава сљедеће:

07.09.2015.

Одложена Јавна расправа о Нацрту закона о слободи вјероисповјести у Бијелом Пољу

Одложена Јавна расправа о Нацрту закона о слободи вјероисповјести у Бијелом Пољу

Округли сто у оквиру Јавне расправе о Нацрту закона о слободи вјероисповјести чије је одржавање планирано данас, у Бијелом Пољу, није одржан. Округли сто окупио је велики број заинтересованих грађана/ки, међутим како је дио присутних изразио отворено незадовољство, процјена Министарства била је да се одложи одржавање Јавне расправе у Бијелом Пољу.

06.09.2015.

Најава: Нацрт закона о слободи вјероисповјести сјутра, на округлом столу у Бијелом Пољу

Министарство за људска и мањинска права сјутра, 07. септембра 2015. године организује први округли сто у оквиру Јавне расправе о Нацрту закона о слободи вјеросиповјести.