Manja slova Veća slova RSSDirektorat za odnose sa vjerskim zajednicama

20.09.2015.

Reagovanje Ministarstva za ljudska i manjinska prava povodom povodom konstatacija koje su iznijete posljednjih dana o Nacrtu zakona o slobodi vjeroispovijesti u dnevnom listu „Dan“

Povodom konstatacija koje su iznijete posljednjih dana o Nacrtu zakona o slobodi vjeroispovijesti u dnevnom listu „Dan“, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava ukazuje na sljedeće:

17.09.2015.

Produžena Javna rasprava o Nacrtu zakona o slobodi vjeroispovjesti

Vlada Crne Gore je na sjednici od 17. septembra 2015. godine, donijela odluku o produžetku Javne rasprave o Nacrtu zakona o slobodi vjeroispovjesti do 30. septembra.

14.09.2015.

Održan Okrugli sto o Nacrtu zakona o slobodi vjeroispovjesti u duhu tolerancije i otvorenog dijaloga

Održan Okrugli sto o Nacrtu zakona o slobodi vjeroispovjesti  u duhu tolerancije i otvorenog dijaloga

U Podgorici je danas održan Okrugli sto u okviru Javne rasprave o Nacrtu zakona o slobodi vjeroispovjesti. Na Okruglom stolu su, pored predstavnika i predstavnica predlagača ovog Nacrta zakona, prisustvovali predstavnici vjerskih zajednica u Crnoj Gori, predstavnici/e političkih partija, međunarodnih organizacija, predstavnici nacionalnih savjeta i predstavnici/e brojnih medija.

13.09.2015.

Čestitka ministra dr Numanovića svim predstavnicima/ama Jevrejske zajednice povodom Roš Hašane

Povodom nastupajućeg velikog Jevrejskog praznika Nove godine - Roš Hašane, dr Suad Numanović, ministar za ljudska i manjinska prava svim pripadnicima/ama Jevrejske zajednice u Crnoj Gori upućuje čestitku:

13.09.2015.

Najava: Okrugli sto o Nacrtu zakona o slobodi vjersoispovjesti

U okviru Javne rasprave u staroj zgradi Vlade, sa početkom u 11 časova, sjutra, 14. septembra 2015. godine, održaće se treći Okrugli sto o Nacrtu zakona o slobodi vjeroispovjesti.

10.09.2015.

Odložena Javna rasprava o Nacrtu zakona o slobodi vjeroispovjesti po drugi put

Odložena Javna rasprava o Nacrtu zakona o slobodi vjeroispovjesti po drugi put

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava je 10. septembra organizovalo Okrugli sto u Kotoru u sklopu Javne rasprave o Nacrtu zakona o slobodi vjeroispovijesti. Mjesto održavanja okruglog stola u Kotoru određeno je već 3. avgusta kada je počela Javna rasprava.Okrugli stolovi su samo jedan od segmenata Javne rasprave. Sva zainteresovana javnost može eventualne komentare i sugestije dostaviti tokom predviđenog vremena za Javnu raspravu (40 dana), putem elektrnske pošte, faksom ili direktno u arhivu Ministarstva.

08.09.2015.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava: Smisao Okruglog stola je da se čuju stručni stavovi zainteresovanih subjekata

Povodom održavanja Okruglog stola u okviru Programa javne rasprave o Nacrtu zakona o slobodi vjeroispovijesti, u Kotoru 10. septembra 2015. godine, obavještavamo zainteresovane da se Okrugli sto održava u Palati Bizanti koja raspolaže s 50 mjesta za sjedenje. Obzirom na to da postoji veliko interesovanje za učešćem na ovom Okruglom stolu, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava apeluje na, prije svega, vjerske zajednice, da delegiraju svoje predstavnike.

07.09.2015.

Reagovanje Ministarstva za ljudska i manjinska prava povodom saopštenja Mitropolije crnogorsko-primorske

Povodom saopštenja Mitropolije crnogorsko-primorske, a u vezi sa današnjim okruglim stolom u okviru Javne rasprave o Nacrtu zakona o slobodi vjeroispovjesti, u Bijelom Polju, u kojem se navodi da “Ministarstvo za ljudska manjinska prava snosi moralnu i zakonsku odgovornost za javni skup koji je organizovalo”, a koji nije održan, kao i da je bilo u obavezi da “obezbijedi veću i adekvatnu salu za održavanje Javne rasprave” zbog čega je više stotina građana/ki ostalo izvan prostorije koju je odredilo za održavanje skupa”, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava saopštava sljedeće:

07.09.2015.

Odložena Javna rasprava o Nacrtu zakona o slobodi vjeroispovjesti u Bijelom Polju

Odložena Javna rasprava o Nacrtu zakona o slobodi vjeroispovjesti u Bijelom Polju

Okrugli sto u okviru Javne rasprave o Nacrtu zakona o slobodi vjeroispovjesti čije je održavanje planirano danas, u Bijelom Polju, nije održan. Okrugli sto okupio je veliki broj zainteresovanih građana/ki, međutim kako je dio prisutnih izrazio otvoreno nezadovoljstvo, procjena Ministarstva bila je da se odloži održavanje Javne rasprave u Bijelom Polju.

06.09.2015.

Najava: Nacrt zakona o slobodi vjeroispovjesti sjutra, na okruglom stolu u Bijelom Polju

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava sjutra, 07. septembra 2015. godine organizuje prvi okrugli sto u okviru Javne rasprave o Nacrtu zakona o slobodi vjerosipovjesti.