Manja slova Veća slova RSSDirektorat za odnose sa vjerskim zajednicama

16.07.2015.

Urimi me rastin e Fitër Bajramit

Në emër të Ministrisë për të Drejtat e Njeriut dhe Pakicave dhe në emrin tim personal ju dergoj urimet e sinqerta me rastin e Fitër Bajramit, reisit Rifat efendisë Fejziq, të gjithë bashkëpunëtorëve/bashkëpunëtoreve si dhe të gjithë besimtareve/besimtareve të Bashkësisë Islame në Mal të Zi.

16.07.2015.

Čestitka povodom nastupajućeg Ramazanskog Bajrama

Vjerujem da je protekli Ramazan uzvisio snagu volje vjernika/ca i da je njihov karakter oplemenio duhovnim mirom, prijateljstvom i strpljivošću.

08.07.2015.

Održana četvrta sjednica Mješovite komisije sa Islamskom zajednicom u Crnoj Gori

Održana četvrta sjednica Mješovite komisije sa Islamskom zajednicom u Crnoj Gori

Članovi/ce Mješovite komisije ispred Vlade Crne Gore i predstavnici/e Islamske zajednice u Mješovitoj komisiji Crne Gore, održali/e su četvrtu sjednicu Mješovite komisije za praćenje sprovođenja Ugovora o uređenju odnosa od zajedničkog interesa između Vlade Crne Gore i Islamske zajednice u Crnoj Gori, 07. jula 2015. godine, u prostorijama Ministarstva za ljudska i manjinska prava.

06.07.2015.

Održana treća sjednica Mješovite komisije sa Jevrejskom zajednicom

Treća sjednica Mješovite komisije za praćenje sprovođenja Ugovora o uređenju odnosa od zajedničkog interesa između Vlade Crne Gore i Jevrejske zajednice u Crnoj Gori održana je, 25. juna 2015. godine.

17.06.2015.

Čestitka povodom nastupajućeg mjeseca Ramazana

Povodom nastupajućeg mjeseca Ramazana, Vama Reise Rifate efendijo Fejziću, svim službenicima/ama, i svim vjernicima/ama islamske zajednice u Crnoj Gori, u ime Ministarstva za ljudska i manjinska prava i u svoje lično ime, upućujem čestitku, duboko uvjeren da će Ramazanski post donijeti donijeti duhovni mir, ljubav,i toleranciju koje vode iskrenom preobražaju, dobru i opštem napretku u našoj multivjerskoj i multinacionalnoj zajednici.

11.04.2015.

Čestitka povodom Vaskrsa

U ime Ministarstva za ljudska i manjinska prava i u svoje lično ime, upućujem arhiepiskopu cetinjskom i mitropolitu crnogorskom, Mihailu, mitropolitu crnogorsko-primorskom, Amfilohiju, episkopu budimljansko-nikšićkom, Joanikiju, kao i svim pripadnicima/ama pravoslavne vjeroispovijesti najsrdačnije čestitke povodom Vaskrsa, najvećeg hrišćanskog praznika.

04.04.2015.

Krishtlindja

Ministri për të Drejtat e Njeriut dhe Pakicave, z.Dr Suad Numanoviq, me rastin e festes se Pashkëve uroi Arqipeshkvin e Tivarit i Tivarit Imzot Zef Gashin,Ipeshkvin e Kotorrit Imzot Ilija Janjiq dhe besimtarët katolik në Mal të Zi.

04.04.2015.

Čestitka povodom Uskrsa

U ime Ministarstva za ljudska i manjinska prava i u svoje lično ime, upućujem Vama kao i sveštenstvu, monaštvu i vjernicima/ama Katoličke crkve najsrdačnije čestitke povodom Uskrsa, najvećeg hrišćanskog praznika.

18.03.2015.

Reagovanje Ministarstva za ljudska i manjinska prava na događaj u Sutivanu

Povodom skrnavljenja fasade džamije u Sutivanu, na koju su bačene fekalije životinjskog porijekla, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava, odnosno Direktorat za odnose sa vjerskim zajednicama, najoštrije osuđuje ovaj vandalski i sramni čin, i poziva nadležne organe da što prije otkriju i krivično procesuiraju počinioca ili počinioce ovog djela.

02.02.2015.

Reagovanje Ministarstva za ljudska i manjinska prava na tekst "Iz državne kase Mirašu 55.564 eura" objavljen u Dnevnom listu "Dan" 01.02.2015.

U dnevnom listu "Dan" od 1. februara 2015. godine objavljen je tekst "Iz državne kase Mirašu 55.564 eura" u kojem je protojerej stavrofor doc.dr Velibor Džomić, kooridnator Pravnog savjeta Mitropolije crnogorsko-primorske, iznio niz neutemeljnih tvrdnji na račun Ministarstva za ljudska i manjinska prava.