Manja slova Veća slova RSSZakon o slobodi vjeroispovijesti

Direktorat za odnose sa vjerskim zajednicama

21.12.2015.

Saopštenje za javnost povodom pljačkanja i skrnavljenja crkava u danilovgradskim selima Kujava, Zagorak i Mijokusović

Saopštenje za javnost povodom pljačkanja i skrnavljenja crkava u danilovgradskim selima Kujava, Zagorak i Mijokusović Ministarstvo za ljudska i manjinska prava najoštrije osuđuje obijanje, pljačkanje i skrnavljenje crkava u danilovgradskim selima Kujava, Zagorak i Mijokusović. Ne radi se samo kriminalnim djelima već i o sramnom i vandalskom udaru na pravoslavne svetinje i na vjerska osjećanja građana u ovim mjestima.

21.12.2015.

Nastavlja se rad na izradi Predloga zakona o slobodi vjeroispovjesti

Nastavlja se rad na izradi Predloga zakona o slobodi vjeroispovjesti

Povodom novinskih tekstova u kojima se tvrdi da je Vlada povukla Nacrta zakona o slobodi vjeroispovijesti i da je Vlada popustila pod pritiskom javnosti, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava saopštava da se radi o netačnim informacijama.

06.12.2015.

Čestitka za veliki praznik svjetlosti-Hanuku svim pripadnicima/ama Jevrejske zajednice

Čestitka za veliki praznik svjetlosti-Hanuku svim pripadnicima/ama Jevrejske zajednice

Hanuka je simbol vjerskih sloboda. U tom duhu želim da naglasim da crnogorsko društvo baštini i njeguje vjerske slobode, različitost i toleranciju. Neka se na ovaj veliki jevrejski praznik svi podsjete značaja ovih vrijednosti, a Hanuka je još jedan dokaz koliko je Jevrejska zajednica obogatila religijsku različitost i toleranciju u Crnoj Gori.

14.11.2015.

Zajedničko saopštenje za javnost povodom dešavanja u Parizu Ministarstva za ljudska i manjinska prava i Islamske zajednice u Crnoj Gori

Zajedničko saopštenje za javnost povodom dešavanja u Parizu Ministarstva za ljudska i manjinska prava i Islamske zajednice u Crnoj Gori

Ministar za ljudska i manjinska prava, dr Suad Numanović i reis Islamske zajednice Rifat Fejzić, održali su sastanak povodom nezapamćenih terorističkih napada sinoć u Parizu, u kojima su smrtno stradale i povrijeđene stotine nevinih ljudi.

07.10.2015.

Susret Numanović-Lange

Susret Numanović-Lange

Ministar za ljudska i manjinska prava dr Suad Numanović sastao se danas sa predstavnicima/ama Evropske unije na čelu ambasadorom Mitjom Drobničom šefom Delegacije EU u Crnoj Gori i gospodinom Dirkom Langeom, šefom Jedinice za Crnu Goru u Generalnom direktoratu za susjedsku politiku i pregovore o proširenju Evropske komisije.

23.09.2015.

Urimi me rastin e Kurban Bajramit

Me rastin e festë së Kurban Bajramit në emër të Ministrisë për të Drejtat e Njeriut dhe të Pakicave dhe në emrin tim personal, Reisit të Bashkësise Islame në Mal të Zi, Rifat ef. Fejziq dhe të gjithë besimtarëve te fesë Islame ju dërgoj urimet më të përzemërta.

23.09.2015.

Čestitka ministra dr Numanovića povodom nastupajućeg praznika Kurban Bajrama

Povodom Kurban Bajrama u svoje i u ime Ministarstva za ljudska i manjinska prava upućujem najsrdačnije čestitke Reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu ef. Fejziću, starješinstvu i pripadnicima/ama islamske vjere. Želim da najznačajniji islamski praznik proslavite u duhu mira i prijateljstva, i da ga provedete s najbližima. Neka Vam blagosloveni dani Hadža i Bajram donesu mir, zdravlje i sreću.

20.09.2015.

Reagovanje Ministarstva za ljudska i manjinska prava povodom povodom konstatacija koje su iznijete posljednjih dana o Nacrtu zakona o slobodi vjeroispovijesti u dnevnom listu „Dan“

Povodom konstatacija koje su iznijete posljednjih dana o Nacrtu zakona o slobodi vjeroispovijesti u dnevnom listu „Dan“, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava ukazuje na sljedeće:

17.09.2015.

Produžena Javna rasprava o Nacrtu zakona o slobodi vjeroispovjesti

Vlada Crne Gore je na sjednici od 17. septembra 2015. godine, donijela odluku o produžetku Javne rasprave o Nacrtu zakona o slobodi vjeroispovjesti do 30. septembra.

14.09.2015.

Održan Okrugli sto o Nacrtu zakona o slobodi vjeroispovjesti u duhu tolerancije i otvorenog dijaloga

Održan Okrugli sto o Nacrtu zakona o slobodi vjeroispovjesti  u duhu tolerancije i otvorenog dijaloga

U Podgorici je danas održan Okrugli sto u okviru Javne rasprave o Nacrtu zakona o slobodi vjeroispovjesti. Na Okruglom stolu su, pored predstavnika i predstavnica predlagača ovog Nacrta zakona, prisustvovali predstavnici vjerskih zajednica u Crnoj Gori, predstavnici/e političkih partija, međunarodnih organizacija, predstavnici nacionalnih savjeta i predstavnici/e brojnih medija.