Manja slova Veća slova RSSDirektorat za odnose sa vjerskim zajednicama

14.11.2015.

Zajedničko saopštenje za javnost povodom dešavanja u Parizu Ministarstva za ljudska i manjinska prava i Islamske zajednice u Crnoj Gori

Zajedničko saopštenje za javnost povodom dešavanja u Parizu Ministarstva za ljudska i manjinska prava i Islamske zajednice u Crnoj Gori Ministar za ljudska i manjinska prava, dr Suad Numanović i reis Islamske zajednice Rifat Fejzić, održali su sastanak povodom nezapamćenih terorističkih napada sinoć u Parizu, u kojima su smrtno stradale i povrijeđene stotine nevinih ljudi.

07.10.2015.

Susret Numanović-Lange

Susret Numanović-Lange

Ministar za ljudska i manjinska prava dr Suad Numanović sastao se danas sa predstavnicima/ama Evropske unije na čelu ambasadorom Mitjom Drobničom šefom Delegacije EU u Crnoj Gori i gospodinom Dirkom Langeom, šefom Jedinice za Crnu Goru u Generalnom direktoratu za susjedsku politiku i pregovore o proširenju Evropske komisije.

23.09.2015.

Urimi me rastin e Kurban Bajramit

Me rastin e festë së Kurban Bajramit në emër të Ministrisë për të Drejtat e Njeriut dhe të Pakicave dhe në emrin tim personal, Reisit të Bashkësise Islame në Mal të Zi, Rifat ef. Fejziq dhe të gjithë besimtarëve te fesë Islame ju dërgoj urimet më të përzemërta.

23.09.2015.

Čestitka ministra dr Numanovića povodom nastupajućeg praznika Kurban Bajrama

Povodom Kurban Bajrama u svoje i u ime Ministarstva za ljudska i manjinska prava upućujem najsrdačnije čestitke Reisu Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifatu ef. Fejziću, starješinstvu i pripadnicima/ama islamske vjere. Želim da najznačajniji islamski praznik proslavite u duhu mira i prijateljstva, i da ga provedete s najbližima. Neka Vam blagosloveni dani Hadža i Bajram donesu mir, zdravlje i sreću.

20.09.2015.

Reagovanje Ministarstva za ljudska i manjinska prava povodom povodom konstatacija koje su iznijete posljednjih dana o Nacrtu zakona o slobodi vjeroispovijesti u dnevnom listu „Dan“

Povodom konstatacija koje su iznijete posljednjih dana o Nacrtu zakona o slobodi vjeroispovijesti u dnevnom listu „Dan“, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava ukazuje na sljedeće:

17.09.2015.

Produžena Javna rasprava o Nacrtu zakona o slobodi vjeroispovjesti

Vlada Crne Gore je na sjednici od 17. septembra 2015. godine, donijela odluku o produžetku Javne rasprave o Nacrtu zakona o slobodi vjeroispovjesti do 30. septembra.

14.09.2015.

Održan Okrugli sto o Nacrtu zakona o slobodi vjeroispovjesti u duhu tolerancije i otvorenog dijaloga

Održan Okrugli sto o Nacrtu zakona o slobodi vjeroispovjesti  u duhu tolerancije i otvorenog dijaloga

U Podgorici je danas održan Okrugli sto u okviru Javne rasprave o Nacrtu zakona o slobodi vjeroispovjesti. Na Okruglom stolu su, pored predstavnika i predstavnica predlagača ovog Nacrta zakona, prisustvovali predstavnici vjerskih zajednica u Crnoj Gori, predstavnici/e političkih partija, međunarodnih organizacija, predstavnici nacionalnih savjeta i predstavnici/e brojnih medija.

13.09.2015.

Čestitka ministra dr Numanovića svim predstavnicima/ama Jevrejske zajednice povodom Roš Hašane

Povodom nastupajućeg velikog Jevrejskog praznika Nove godine - Roš Hašane, dr Suad Numanović, ministar za ljudska i manjinska prava svim pripadnicima/ama Jevrejske zajednice u Crnoj Gori upućuje čestitku:

13.09.2015.

Najava: Okrugli sto o Nacrtu zakona o slobodi vjersoispovjesti

U okviru Javne rasprave u staroj zgradi Vlade, sa početkom u 11 časova, sjutra, 14. septembra 2015. godine, održaće se treći Okrugli sto o Nacrtu zakona o slobodi vjeroispovjesti.

10.09.2015.

Odložena Javna rasprava o Nacrtu zakona o slobodi vjeroispovjesti po drugi put

Odložena Javna rasprava o Nacrtu zakona o slobodi vjeroispovjesti po drugi put

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava je 10. septembra organizovalo Okrugli sto u Kotoru u sklopu Javne rasprave o Nacrtu zakona o slobodi vjeroispovijesti. Mjesto održavanja okruglog stola u Kotoru određeno je već 3. avgusta kada je počela Javna rasprava.Okrugli stolovi su samo jedan od segmenata Javne rasprave. Sva zainteresovana javnost može eventualne komentare i sugestije dostaviti tokom predviđenog vremena za Javnu raspravu (40 dana), putem elektrnske pošte, faksom ili direktno u arhivu Ministarstva.