Manja slova Veća slova RSSZakon o slobodi vjeroispovijesti

Direktorat za odnose sa vjerskim zajednicama

02.08.2016.

Peta sjednica Mješovite komisije za praćenje sprovođenja Ugovora o uređenju odnosa od zajedničkog interesa između Vlade Crne Gore i Jevrejske zajednice u Crnoj Gori

Peta sjednica Mješovite komisije za praćenje sprovođenja Ugovora o uređenju odnosa od zajedničkog interesa između Vlade Crne Gore i Jevrejske zajednice u Crnoj Gori, održana je danas u prostorijama Ministarstva za ljudska i manjinska prava.

04.07.2016.

URIMI PER RAMAZAN BAJRAM

Me rastin e Ramazan Bajramit Ministri për të Drejtat e Njeriut dhe Pakicave Dr, Suad Numanoviq dergoi këtë mesazh; Reizit efendi Fejziqit Bashkësisë Islame dhe të gjithë besimtarëve Islam në emrin e Ministrisë dhe në emrin tim personal përzemërsishtë ju uroj festën e Ramazan Bajramit.

04.07.2016.

Čestitka povodom nastupajućeg Ramazanskog Bajrama

Reisu Rifatu ef. Feziću, Mešihatu Islamske zajednice, svim vjerskim službenicima/ama i svim pripadnicima/ama islamske vjere u Crnoj Gori u ime Ministarstva i u svoje ime upućujem najsrdačnije čestitike povodom Ramazanskog Bajrama. Uvjeren sam da su vjernici tokom Ramazanskog posta uzvisili svoj duhovni sklad, snagu volje i pokazali međuljudsku solidarnost. Kroz ramazansku posvećenost uzvišenim vrijednostima vjere, oni su ojačali i svoju građansku svijest.

05.06.2016.

Čestitka ministra Numanovića povodom nastupajućeg Ramazana

Čestitka ministra Numanovića povodom nastupajućeg Ramazana

Povodom nastupajućeg mjeseca Ramazana,Vama Reise Rifate efendijo Fejziću,svim službenicima/ama,i svim vjernicima/ama islamske zajednice u Crnoj Gori,u ime Ministarstva za ljudska i manjinska prava i u svoje ime, upućujem čestitku, duboko uvjeren da će Ramazanski post donijeti duhovni mir,ljubav i toleranciju.

05.06.2016.

URIMI PËR MUAJIN E RAMAZANIT

URIMI PËR MUAJIN E RAMAZANIT

Në emër të Ministrise për të drejtat e njeriut dhe pakicave dhe në emrin tim personal ju dergoj urimet e sinqerta me rastin e muajit të Ramazanit,Juve personalishtë i nderuari Reiz Rifat efendija Fejziq,të gjithë bashkëpuntoreve të Juaj si dhe te gjithë besimtareve te Bashkësisë Islame në Mal te Zi.

30.04.2016.

Čestitka ministra Numanovića pravoslavnim vjernicima povodom Uskrsa

Čestitka ministra Numanovića pravoslavnim vjernicima povodom Uskrsa

Ovaj praznik označava suštinu hrišanske vjere i pokazuje da su žrtvovanje za ljude i međusobno opraštanje uslovi da bi se pobijedilo svako zlo. To je, prema hrišćanskom vjerovanju, način da u čovjeku trijumfuje dobro. Zato su poruke i suština Vaskrsa univerzalne.

27.04.2016.

Reagovanje povodom informacije u tekstu "Sude im što im smeta Miraš", objavljenog u dnevnim novinama "Dan", 27. aprila 2016.

Reagovanje povodom informacije u tekstu "Sude im što im smeta Miraš", objavljenog u dnevnim novinama "Dan", 27. aprila 2016.

Povodom informacije u tekstu „Sude im što im smeta Miraš“, objavljenom u dnevnom listu „Dan“ 27. aprila 2016. godine, gdje se navodi da je ministar Suad Numanović znao da će mitropolit Crnogroske pravoslavne crkve Mihailo doći u Bijelo Polje i da je time direktno izazvao incident na okruglom stolu, Minisarstvo za ljudska i manjinska prava saopštava da se radi o gruboj izmišljotini i napadu na ministrov ugled.

21.04.2016.

Čestitka za Pesah

Čestitka za Pesah

Povodom jednog od najvećih jevrejskih praznika Pesaha, u svoje i u ime Ministarstva za ljudska i manjinska prava upućujem svim pripadnicima/ama Jevrejske zajednice u Crnoj Gori srdačne čestitke. Ovaj sveti praznik podsjeća na slobodu koju su Jevreji stekli u jednom od svojih najznačajnijih istorijskih događaja - egzodusu iz Egipta, i zato želim da naglasim značaj slobode vjeroispovijesti u Crnoj Gori.

07.04.2016.

Čestitka ministra Numanovića monsinjoru Roku Đonlešaju povodom imenovanja na mjesto barskog nadbiskupa

Čestitka ministra Numanovića monsinjoru Roku Đonlešaju povodom imenovanja na mjesto barskog nadbiskupa

U svoje ime i u ime Ministarstva za ljudska i manjinska prava upućujem najsrdačnije čestitke monsinjoru Roku Đonlešaju povodom imenovanja na mjesto barskog nadbiskupa. Istovremeno se nadbiskupu Zefu Gašiju zahvaljujem na uspješnoj i prijateljskoj saradnji.

30.03.2016.

Reagovanje povodom saopštenja za javnost sa sjednice Eparhijskog savjeta i Eparhijskog upravnog odbora Mitropolije crnogorsko-primorske

Povodom Saopštenja za javnost sa sjednice Eparhijskog savjeta i Eparhijskog upravnog odbora Mitropolije crnogorsko-primorske od 26. marta u kome se, između ostalog, kaže: "Još jednom pozivamo vlast da bez odlaganja uključi legitimne predstavnike tradicionalnih Crkava i vjerskih zajednica u radnu grupu koja se bavi izradom nacrta pomenutog zakona, što je nedavno predložio i Evropski parlament u svojoj Rezoluciji o izvještaju Evropske Komisije o napretku Crne Gore u 2015. godini", Ministarstvo za ljudska i manjinska prava obavještava javnost da se radi o dezinformaciji.