Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Директорат за односе са вјерским заједницама

11.09.2016.

Честитка поводом наступајућег вјерског празника Курбан Бајрама

Поводом Курбан Бајрама у своје и у име Министарства за људска и мањинска права упућујем најсрдачније честитке Реису Исламске заједнице у Црној Гори Рифату еф. Фејзићу, старјешинству и припадницима/ама исламске вјере. Симболика Курбан Бајрама се огледа у жртвовању и даривању.

25.08.2016.

Реаговање на текст „Свештеници не морају да се пријављују“, објављеног у дневним новинама „Дан“ 24.08.2016. године

Поводом текста „Свештеници не морају да се пријављују“, објављеног у дневним новинама „Дан“ 24.08.2016. године, Министарство за људска и мањинска права саопштава да је наслов текста погрешан и да у тексту постоји неколико погрешних тумачења.

02.08.2016.

Пета сједница Мјешовите комисије за праћење спровођења Уговора о уређењу односа од заједничког интереса између Владе Црне Горе и Јеврејске заједнице у Црној Гори

Пета сједница Мјешовите комисије за праћење спровођења Уговора о уређењу односа од заједничког интереса између Владе Црне Горе и Јеврејске заједнице у Црној Гори, одржана је данас у просторијама Министарства за људска и мањинска права.

04.07.2016.

УРИМИ ПЕР РАМАЗАН БАЈРАМ

Ме растин е Рамазан Бајрамит Министри пëр тë Дрејтат е Њериут дхе Пакицаве Др, Суад Нумановиq дергои кëтë месазх; Реизит ефенди Фејзиqит Басхкëсисë Исламе дхе тë гјитхë бесимтарëве Ислам нë емрин е Министрисë дхе нë емрин тим персонал пëрземëрсисхтë ју урој фестëн е Рамазан Бајрамит.

04.07.2016.

Честитка поводом наступајућег Рамазанског Бајрама

Реису Рифату еф. Фезићу, Мешихату Исламске заједнице, свим вјерским службеницима/ама и свим припадницима/ама исламске вјере у Црној Гори у име Министарства и у своје име упућујем најсрдачније честитике поводом Рамазанског Бајрама. Увјерен сам да су вјерници током Рамазанског поста узвисили свој духовни склад, снагу воље и показали међуљудску солидарност. Кроз рамазанску посвећеност узвишеним вриједностима вјере, они су ојачали и своју грађанску свијест.

05.06.2016.

Честитка министра Нумановића поводом наступајућег Рамазана

Честитка министра Нумановића поводом наступајућег Рамазана

Поводом наступајућег мјесеца Рамазана,Вама Реисе Рифате ефендијо Фејзићу,свим службеницима/ама,и свим вјерницима/ама исламске заједнице у Црној Гори,у име Министарства за људска и мањинска права и у своје име, упућујем честитку, дубоко увјерен да ће Рамазански пост донијети духовни мир,љубав и толеранцију.

05.06.2016.

УРИМИ ПËР МУАЈИН Е РАМАЗАНИТ

УРИМИ ПËР МУАЈИН Е РАМАЗАНИТ

Нë емëр тë Министрисе пëр тë дрејтат е њериут дхе пакицаве дхе нë емрин тим персонал ју дергој уримет е синqерта ме растин е муајит тë Рамазанит,Јуве персоналисхтë и ндеруари Реиз Рифат ефендија Фејзиq,тë гјитхë басхкëпунтореве тë Јуај си дхе те гјитхë бесимтареве те Басхкëсисë Исламе нë Мал те Зи.

30.04.2016.

Честитка министра Нумановића православним вјерницима поводом Ускрса

Честитка министра Нумановића православним вјерницима поводом Ускрса

Овај празник означава суштину хришанске вјере и показује да су жртвовање за људе и међусобно опраштање услови да би се побиједило свако зло. То је, према хришћанском вјеровању, начин да у човјеку тријумфује добро. Зато су поруке и суштина Васкрса универзалне.

27.04.2016.

Реаговање поводом информације у тексту "Суде им што им смета Мираш", објављеног у дневним новинама "Дан", 27. априла 2016.

Реаговање поводом информације у тексту "Суде им што им смета Мираш", објављеног у дневним новинама "Дан", 27. априла 2016.

Поводом информације у тексту „Суде им што им смета Мираш“, објављеном у дневном листу „Дан“ 27. априла 2016. године, гдје се наводи да је министар Суад Нумановић знао да ће митрополит Црногроске православне цркве Михаило доћи у Бијело Поље и да је тиме директно изазвао инцидент на округлом столу, Минисарство за људска и мањинска права саопштава да се ради о грубој измишљотини и нападу на министров углед.

21.04.2016.

Честитка за Песах

Честитка за Песах

Поводом једног од највећих јеврејских празника Песаха, у своје и у име Министарства за људска и мањинска права упућујем свим припадницима/ама Јеврејске заједнице у Црној Гори срдачне честитке. Овај свети празник подсјећа на слободу коју су Јевреји стекли у једном од својих најзначајнијих историјских догађаја - егзодусу из Египта, и зато желим да нагласим значај слободе вјероисповијести у Црној Гори.