Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Директорат за односе са вјерским заједницама

15.06.2017.

Зенка-Алфандари: Јеврејска заједница Црне Горе није бројчано велика, али примјетно доприноси очувању укупног суживота

Зенка-Алфандари: Јеврејска заједница Црне Горе није бројчано велика, али примјетно доприноси очувању укупног суживота Министар за људска и мањинска права Мехмед Зенка оцијенио је у разговору са предсједником Јеврејске заједнице Црне Горе Јашом Алфандаријем да је на подручју наше земље потребно боље познавање историје јеврејског народа.

03.06.2017.

Министар Зенка у посјети Владичанском дому на Цетињу: Црној Гори потребно једнако залагање за укупно очување склада и суживота

Министар Зенка у посјети Владичанском дому на Цетињу: Црној Гори потребно једнако залагање за укупно очување склада и суживота

Темељне вриједности су основа, не само вјере, него и богатог суживота у вишевјерској и вишенационалној Црној Гори, истакао је министар за људска и мањинска права Мехмед Зенка приликом своје посјете Владичанском дому на Цетињу.

26.05.2017.

Честитка за Рамазан министра Мехмеда Зенке

У име Министарства за људска и мањинска права и у своје име, Реису Рифату Фејзићу и свим вјерским службеницима Исламске заједнице у Црној Гори, као и свим грађанима и грађанкама исламске вјероисповјести,желим срећан почетак деветог мјесеца хиџретског календара - Рамазан.

26.05.2017.

Урими и минидтрит Мехмед Зенка ме растин е филлимит тë муајит тë Рамазанит

Нë емëр тë Министрисë пëр тë Дрејтат е Њериут дхе тë Пакицаве дхе нë емрин е тим персонал, Реисит тë Малит тë Зи Рифат Фејзиц, зyртарëве тë Басхкëсисë Исламе е нë Мал тë Зи, си дхе тë гјитхë qyтетареве дхе qyтетарëве тë фесë исламе, у дëсхирој њë филлим тë лумтур тë муајит тë нëнтë тë календарит Хиxхри - Рамазанит.

13.04.2017.

Ускршња честитка министра Мехмеда Зенке

Будући да Ускрс слави повратак у живот Исуса Христа,желим да свима који га прослављају донесе нову наду, спокој, веће разумијевање и поштовање себи ближњег, али и опраштање лоших ријечи, лоших намјера и лоших дјела. Празници попут овог посебно указују на потребу да избјегавамо подјеле у циљу општег напретка наше заједничке домовине Црне Горе.

13.04.2017.

Урими пëр фестат е Пасхкëве

Нë емëр те Министрисë пëр тë Дрејтат е Њериут дхе Пакицаве дхе нë емрин тим персонал тë гјитхë клерит Ортодокс дхе Крисхтëрë дхе тë гјитхë бесимтареве дхе бесимтарëве ју урој пëрземëрсисхт фестен е Пасхкëве дуке ју уруар схëндет дхе лумтури.

09.04.2017.

Честитка министра за људска и мањинска права поводом наступајућег јеврејског празника - Песаха

У складу са вјерским и универзалним вриједностима Песаха, користим прилику да свим припадницима/ама Јеврејске заједнице у Црној Гори честитам један од највећих јеврејских празника Песах, који се у континуитету обиљежава у свијету, већ више од 2.500 година.

24.03.2017.

Одржана осма сједница Мјешовите комисије са Исламском заједницом у Црној Гори

Одржана осма сједница Мјешовите комисије са Исламском заједницом у Црној Гори

Осма сједница Мјешовите комисије за праћење спровођења Уговора о уређењу односа од заједничког интереса између Владе Црне Горе и Исламске заједнице у Црној Гори, одржана је данас у Медреси у Тузима.

25.01.2017.

Обиљежавање Међународног дана сјећања на жртве Холокауста

27.јануара обиљежава се Међународни дан сјећања на жртве Холокауста.

06.01.2017.

Честитка министра Зенке поводом православног Божића

Нека се овај Божић прослави у духу Посланице светог апостола Павла Римљанима, у којој је написано:“Старајмо се за оно што доприноси миру и узајамном напретку”.