Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Директорат за односе са вјерским заједницама

27.06.2014.

Рамазанска честитка

У поводу наступајућег мјесеца Рамазана, Вама ефендијо Фејзићу, свим вјерским службеницима и свим вјерницима Исламске заједнице у Црној Гори у име Министарства за људска и мањинска права и у своје лично име упућујем срдачне честитке, с увјерењем да ће овај празник донијети духовну обнову, која води искреном преображају, правди, добру и општем напретку.

23.06.2014.

Одржана прва конститутивна сједница Мјешовите комисије за праћење спровођења Уговора о уређењу односа од заједничког интереса између Владе Црне Горе и Јеврејске заједнице у Црној Гори

Прва конститутивна сједница Мјешовите комисије за праћење спровођења Уговора о уређењу односа од заједничког интереса између Владе Црне Горе и Јеврејске заједнице у Црноуј Гори одржана је 19. јуна 2014. године.

06.06.2014.

Прва конститутивна сједница Мјешовите комисије за праћење спровођења Уговора о уређењу односа од заједничког интереса између Владе Црне Горе и Исламске заједнице у Црној Гори

Прва конститутивна сједница Мјешовите комисије  за праћење спровођења Уговора о уређењу односа од заједничког интереса између Владе Црне Горе и Исламске заједнице у Црној Гори

Чланови Мјешовите комисије испред Владе Црне Горе и представници Исламске заједнице у Мјешовитој комисији Црне Горе, одржали су Прву конститутивну сједницу Мјешовите комисије за праћење спровођења Уговора о уређењу односа од заједничког интереса између Владе Црне Горе и Исламске заједнице у Црној Гори, 05. јуна 2014. у просторијама Министарства за људска и мањинска права.

06.06.2014.

Одржана Прва конститутивна сједница Мјешовите комисије за спровођење Темељног уговора између Црне Горе и Свете Столице

Одржана Прва конститутивна сједница Мјешовите комисије за спровођење Темељног уговора између Црне Горе и Свете Столице

Прва конститутивна сједница Мјешовите комисије за спровођење Темељног уговора између Црне Горе и Свете Столице одржана је 04. јуна 2014. године . Одржана сједница потврда је одличних односа између Црне Горе и Свете Столице закључак је државног секретара за политичка питања, амбасадора Владимира Радуловића, копредсједавајућег Мјешовите комисије и монсињора Луиђија Пезута.

17.04.2014.

Ускршња честитка

Поводом наступајућег Васкрса, тј. Ускрса, у име Министарства за људска и мањинска права и у своје лично име, старјешинама хришћанских цркава у Црној Гори, митрополиту црногорско - приморском, господину Амфилохију, епископу будимљанско - никшићком, господину Јоаникију, архиепископу цетињском, господину Михаилу, надбискупу барском, монсињору Зефу Гашију и бискупу которском, монсињору Илији Јањићу упућујем срдачне честитке поводом овог хришћанског празника, као и свештенству, монаштву и вјерницима Православне и Католичке цркве.

15.04.2014.

Честитка Јеврејској заједници поводом Пасхе

У име Министарства за људска и мањинска права и у своје лично име поводом великог празника Јеврејског народа – Пасхе упућујем искрене честитке Вама и Јеврејској заједници у Црној Гори.

11.04.2014.

Састанак помоћника министра Јововића са протосинђелом Никифором Миловићем

Састанак помоћника министра Јововића са протосинђелом Никифором Миловићем

Генерални директор Директората за односе са вјерским заједницама мр.сц. Иван Јововић и протосинђел Никифор Миловић, секретар Епархије будимљанско – никшићке одржали су састанак у просторијама министарства за људска и мањинска права.

23.12.2013.

Божићна честитка/Урими пер Крисхтлиндје

Поводом наступајућег највећег хришћанског празника Божића, у име Министарства за људска и мањинска права и у своје лично име упућујем искрене ћеститке надбискупу барском, монсињору Зефу Гашију, которском бискупу, монсињору Илији Јањићу, свом свештенству и редовништву и свим католичким вјерницима, као и свим протестантским црквама и заједницама које овај празник прослављају по грегоријанском календару.

05.11.2013.

Минстар Нумановић на отварању синагоге у Подгорици

Минстар Нумановић на отварању синагоге у Подгорици

Честитајући отварање ове богомоље, министар за људска и мањинска права Суад Нумановић истакао је да је то само прелазни период до изградње нове синагоге и културног центра.

23.10.2013.

В.Д. генерални директор Директората за односе са вјерским заједницама Мр.сц. Иван Јововић састао се данас са представницима Америчке амбасаде

В.Д. генерални директор Директората за односе са вјерским заједницама Мр.сц. Иван  Јововић састао се данас са представницима Америчке амбасаде

В.Д. генерални директор Директората за односе са вјерским заједницама Мр.сц. Иван Јововић састао се данас са представницима Америчке амбасаде, господином Кyле Фиелдингом, савјетником за конзуларна и правно - политичка питања и господином Златком Ивановићем, политичким савјетником.