Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Директорат за односе са вјерским заједницама

12.11.2014.

Други састанак Мјешовите комисије са Јеврејском вјерском заједницом

Други састанак Мјешовите комисије са Јеврејском вјерском заједницом Друга сједница Мјешовите комисије за праћење спровођења Уговора о уређењу односа од заједничког интереса између Владе Црне Горе и Јеврејске заједнице у Црној Гори одржана је данас, 12. новембра 2014. године.

17.10.2014.

Међународна конференција ,,Религије и плурализам у Европи“

Међународна конференција ,,Религије и плурализам у Европи“

Министар др Суад Нумановић учествовао је данас на отварању Међународне конференције ‚‚Религије и плурализам у Европи“. Конференција је у организацији Универзитета у Бечу, Факултета политичких наука у Подгорици и Мешихата Исламске заједнице у Црној Гори.

09.10.2014.

Реаговање Министарства за људска и мањинска права на текст објављен у Дневним новинама ,,Дан”, дана 09.10.2014.

У континуитету политике Владе Црне Горе питање вјерских заједница је било у фокусу највиших државних органа. Подсјећамо да Министарство правде и људских права, а након тога Министарство за људска и мањинска права остварује континуирану сарадњу са представницима свих вјерских заједница, па сходно томе и са Митрополијом црногорско-приморском и Епархијом будимљанско-никшичком, у вези са свим питањима која се тичу узајамних односа и легислативе.

04.10.2014.

Честитка поводом Јом Кипура

Вјерујем да ће Јеврејска заједница у Црној Гори наставити да дјелује у правцу даљег очувања мултиетничког и мултиконфесионалног склада у Црној Гори, као што је и до сада то чинила, будући да су ове вриједности саставни дио друштвеног потенцијала и напретка државе Црне Горе. У то име, свим припадницима/ама Јеврејске заједнице желим да најсвечанији и најсвијетлији празник свог народа, проведу у миру, испуњени радошћу личне и породичне среће.

03.10.2014.

Урими пер Курбан Бајрам

Ме растин е фестес се Курбан Бајрамит Реисит те Басхкесисе Исламе не Мал те Зи , з. Рифат Фејзиq дхе те гјитхе бесимтареве фесе Исламе ,не емер те Министрисе пер те Дрејтат е Њериут дхе Пакицаве дхе не емрин тим персонал, ју дергој уримет ме те синqерта дуке ју уруар qе дитет е фестес ти калони не паqе дхе миреqење, не фрyмен е традитес дхе докеве, дуке ндаре гезимин не кето дите те мадхеруесхме ме те афермит е Јуај.

03.10.2014.

Честитка поводом наступајућег Курбан Бајрама

У поводу наступајућег Курбан - Бајрама, Вама ефендијо Фејзићу, вјерским службеницима Исламске заједнице у Црној Гори и свим грађанима и грађанкама исламске вјероисповјести у Црној Гори, упућујем искрене честитке у име Министарства за људска и мањинска права и у своје лично име, желећи да овај празник буде симбол заједничког живота у коме преовладава дух разумијевања и међусобног поштовања.

01.10.2014.

Састанак Мјешовите комисије са Исламском заједницом

Састанак Мјешовите комисије за спровођење Уговора о уређењу односа од заједноичког интереса између Владе Црне Горе и Исламске заједнице у Црној Гори

26.07.2014.

УРИМ ПЕР ФЕСТЕН Е КУРБАН БАЈРАМИТ

Ме растин е фестес се Курбан Бајрамит Реисит те Басхкесисе Исламе не Мал те Зи , з. Рифат Фејзиq дхе те гјитхе бесимтареве фесе исламе ,не емер те Министрисе пер те дрејтат е њериут дхе пакицаве дхе не емрин тим персонал, ју дергој уримет ме те синqерта дуке ју уруар qе дитет е фестес ти калони не паqе дхе миреqење, не фрyмен е традитес дхе докеве, дуке ндаре гезимин не кето дите те мадхеруесхме ме те афермит е Јуај.

26.07.2014.

Бајрамска честитка министра др Суада Нумановића свим вјерницима Исламске заједнице у Црној Гори

Поводом Рамазанског бајрама, Вама ефендијо Фејзићу, свим вјерским службеницима и свим вјерницима Исламске заједнице у Црној Гори у име Министарства за људска и мањинска права и у своје лично име упућујем срдачне честитке, са жељом да овај празник проведете у радости, миру и породичном заједништву

27.06.2014.

УРИМЕ ПЕР ФЕСТЕН Е РАМАЗАНИТ

Ме растин е муајит те Рамазанит, Министри пëр тë Дрејтат е Њериут дхе Пакицаве з. др. Суад Нумановиqи и дëргои Реисит тë Басхкëсисë Исламе нë Мал тë Зи з. Рифат Фејзиq, дхе тë гјитхë бесимтарëве ислам телеграм уримин ме кëтë пëрмбајтје: