Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Директорат за односе са вјерским заједницама

06.01.2015.

Божићна честитка министра Нумановића свим православним вјерницима/ама

Поводом наступајућег најрадоснијег и највећег хришћанског празника Божића, у име Министарства за људска и мањинска права и у своје лично име, желим да упутим искрене честитке свом православном свештенству и монаштву и свим православним вјерницима/ама у Црној Гори.

24.12.2014.

Честитка поводом наступајућег највећег хришћанског празника Божића

Искрене честитке поводом наступајућег највећег хришћанског празника Божића, у име Министарства за људска и мањинска права и у своје лично име, упућујем надбискупу барском, монсињору Зефу Гашију, которском бискупу, монсињору Илији Јањићу, свом свештенству и редовништву и свим католичким вјерницима, као и свим протестантским црквама и заједницама које овај празник прослављају по грегоријанском календару.

17.12.2014.

Министар др Нумановић честитао Хануку припадницима/ама Јеврејске заједнице

У име Министарства за људска и мањинска права и своје име честитам припадницима/ама Јеврејске заједнице велики празник светлости - Хануку, у нади да ће донети међусобно поштовање, разумевање и толеранцију.

15.12.2014.

Одржана трећа сједница Мјешовите комисије са Исламском заједницом

Одржана трећа сједница Мјешовите комисије са Исламском заједницом

Чланови/це Мјешовите комисије испред Владе Црне Горе и представници/е Исламске заједнице у Мјешовитој комисији Црне Горе, одржали/е су трећу сједницу Мјешовите комисије за праћење спровођења Уговора о уређењу односа од заједничког интереса између Владе Црне Горе и Исламске заједнице у Црној Гори, данас, 15.12.2014. у просторијама Министарства за људска и мањинска права.

12.11.2014.

Други састанак Мјешовите комисије са Јеврејском вјерском заједницом

Други састанак Мјешовите комисије са Јеврејском вјерском заједницом

Друга сједница Мјешовите комисије за праћење спровођења Уговора о уређењу односа од заједничког интереса између Владе Црне Горе и Јеврејске заједнице у Црној Гори одржана је данас, 12. новембра 2014. године.

17.10.2014.

Међународна конференција ,,Религије и плурализам у Европи“

Међународна конференција ,,Религије и плурализам у Европи“

Министар др Суад Нумановић учествовао је данас на отварању Међународне конференције ‚‚Религије и плурализам у Европи“. Конференција је у организацији Универзитета у Бечу, Факултета политичких наука у Подгорици и Мешихата Исламске заједнице у Црној Гори.

09.10.2014.

Реаговање Министарства за људска и мањинска права на текст објављен у Дневним новинама ,,Дан”, дана 09.10.2014.

У континуитету политике Владе Црне Горе питање вјерских заједница је било у фокусу највиших државних органа. Подсјећамо да Министарство правде и људских права, а након тога Министарство за људска и мањинска права остварује континуирану сарадњу са представницима свих вјерских заједница, па сходно томе и са Митрополијом црногорско-приморском и Епархијом будимљанско-никшичком, у вези са свим питањима која се тичу узајамних односа и легислативе.

04.10.2014.

Честитка поводом Јом Кипура

Вјерујем да ће Јеврејска заједница у Црној Гори наставити да дјелује у правцу даљег очувања мултиетничког и мултиконфесионалног склада у Црној Гори, као што је и до сада то чинила, будући да су ове вриједности саставни дио друштвеног потенцијала и напретка државе Црне Горе. У то име, свим припадницима/ама Јеврејске заједнице желим да најсвечанији и најсвијетлији празник свог народа, проведу у миру, испуњени радошћу личне и породичне среће.

03.10.2014.

Урими пер Курбан Бајрам

Ме растин е фестес се Курбан Бајрамит Реисит те Басхкесисе Исламе не Мал те Зи , з. Рифат Фејзиq дхе те гјитхе бесимтареве фесе Исламе ,не емер те Министрисе пер те Дрејтат е Њериут дхе Пакицаве дхе не емрин тим персонал, ју дергој уримет ме те синqерта дуке ју уруар qе дитет е фестес ти калони не паqе дхе миреqење, не фрyмен е традитес дхе докеве, дуке ндаре гезимин не кето дите те мадхеруесхме ме те афермит е Јуај.

03.10.2014.

Честитка поводом наступајућег Курбан Бајрама

У поводу наступајућег Курбан - Бајрама, Вама ефендијо Фејзићу, вјерским службеницима Исламске заједнице у Црној Гори и свим грађанима и грађанкама исламске вјероисповјести у Црној Гори, упућујем искрене честитке у име Министарства за људска и мањинска права и у своје лично име, желећи да овај празник буде симбол заједничког живота у коме преовладава дух разумијевања и међусобног поштовања.