Мања слова Већа слова РССМој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Директорат за односе са вјерским заједницама

23.09.2015.

Урими ме растин е Курбан Бајрамит

Ме растин е фестë сë Курбан Бајрамит нë емëр тë Министрисë пëр тë Дрејтат е Њериут дхе тë Пакицаве дхе нë емрин тим персонал, Реисит тë Басхкëсисе Исламе нë Мал тë Зи, Рифат еф. Фејзиq дхе тë гјитхë бесимтарëве те фесë Исламе ју дëргој уримет мë тë пëрземëрта.

23.09.2015.

Честитка министра др Нумановића поводом наступајућег празника Курбан Бајрама

Поводом Курбан Бајрама у своје и у име Министарства за људска и мањинска права упућујем најсрдачније честитке Реису Исламске заједнице у Црној Гори Рифату еф. Фејзићу, старјешинству и припадницима/ама исламске вјере. Желим да најзначајнији исламски празник прославите у духу мира и пријатељства, и да га проведете с најближима. Нека Вам благословени дани Хаџа и Бајрам донесу мир, здравље и срећу.

20.09.2015.

Реаговање Министарства за људска и мањинска права поводом поводом констатација које су изнијете посљедњих дана о Нацрту закона о слободи вјероисповијести у дневном листу „Дан“

Поводом констатација које су изнијете посљедњих дана о Нацрту закона о слободи вјероисповијести у дневном листу „Дан“, Министарство за људска и мањинска права указује на сљедеће:

17.09.2015.

Продужена Јавна расправа о Нацрту закона о слободи вјероисповјести

Влада Црне Горе је на сједници од 17. септембра 2015. године, донијела одлуку о продужетку Јавне расправе о Нацрту закона о слободи вјероисповјести до 30. септембра.

14.09.2015.

Одржан Округли сто о Нацрту закона о слободи вјероисповјести у духу толеранције и отвореног дијалога

Одржан Округли сто о Нацрту закона о слободи вјероисповјести  у духу толеранције и отвореног дијалога

У Подгорици је данас одржан Округли сто у оквиру Јавне расправе о Нацрту закона о слободи вјероисповјести. На Округлом столу су, поред представника и представница предлагача овог Нацрта закона, присуствовали представници вјерских заједница у Црној Гори, представници/е политичких партија, међународних организација, представници националних савјета и представници/е бројних медија.

13.09.2015.

Честитка министра др Нумановића свим представницима/ама Јеврејске заједнице поводом Рош Хашане

Поводом наступајућег великог Јеврејског празника Нове године - Рош Хашане, др Суад Нумановић, министар за људска и мањинска права свим припадницима/ама Јеврејске заједнице у Црној Гори упућује честитку:

13.09.2015.

Најава: Округли сто о Нацрту закона о слободи вјерсоисповјести

У оквиру Јавне расправе у старој згради Владе, са почетком у 11 часова, сјутра, 14. септембра 2015. године, одржаће се трећи Округли сто о Нацрту закона о слободи вјероисповјести.

10.09.2015.

Одложена Јавна расправа о Нацрту закона о слободи вјероисповјести по други пут

Одложена Јавна расправа о Нацрту закона о слободи вјероисповјести по други пут

Министарство за људска и мањинска права је 10. септембра организовало Округли сто у Котору у склопу Јавне расправе о Нацрту закона о слободи вјероисповијести. Мјесто одржавања округлог стола у Котору одређено је већ 3. августа када је почела Јавна расправа.Округли столови су само један од сегмената Јавне расправе. Сва заинтересована јавност може евентуалне коментаре и сугестије доставити током предвиђеног времена за Јавну расправу (40 дана), путем електрнске поште, факсом или директно у архиву Министарства.

08.09.2015.

Министарство за људска и мањинска права: Смисао Округлог стола је да се чују стручни ставови заинтересованих субјеката

Поводом одржавања Округлог стола у оквиру Програма јавне расправе о Нацрту закона о слободи вјероисповијести, у Котору 10. септембра 2015. године, обавјештавамо заинтересоване да се Округли сто одржава у Палати Бизанти која располаже с 50 мјеста за сједење. Обзиром на то да постоји велико интересовање за учешћем на овом Округлом столу, Министарство за људска и мањинска права апелује на, прије свега, вјерске заједнице, да делегирају своје представнике.

07.09.2015.

Реаговање Министарства за људска и мањинска права поводом саопштења Митрополије црногорско-приморске

Поводом саопштења Митрополије црногорско-приморске, а у вези са данашњим округлим столом у оквиру Јавне расправе о Нацрту закона о слободи вјероисповјести, у Бијелом Пољу, у којем се наводи да “Министарство за људска мањинска права сноси моралну и законску одговорност за јавни скуп који је организовало”, а који није одржан, као и да је било у обавези да “обезбиједи већу и адекватну салу за одржавање Јавне расправе” због чега је више стотина грађана/ки остало изван просторије коју је одредило за одржавање скупа”, Министарство за људска и мањинска права саопштава сљедеће: