Мања слова Већа слова РССЗакон о слободи вјероисповијести

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Директорат за односе са вјерским заједницама

08.07.2015.

Одржана четврта сједница Мјешовите комисије са Исламском заједницом у Црној Гори

Одржана четврта сједница Мјешовите комисије са Исламском заједницом у Црној Гори Чланови/це Мјешовите комисије испред Владе Црне Горе и представници/е Исламске заједнице у Мјешовитој комисији Црне Горе, одржали/е су четврту сједницу Мјешовите комисије за праћење спровођења Уговора о уређењу односа од заједничког интереса између Владе Црне Горе и Исламске заједнице у Црној Гори, 07. јула 2015. године, у просторијама Министарства за људска и мањинска права.

06.07.2015.

Одржана трећа сједница Мјешовите комисије са Јеврејском заједницом

Трећа сједница Мјешовите комисије за праћење спровођења Уговора о уређењу односа од заједничког интереса између Владе Црне Горе и Јеврејске заједнице у Црној Гори одржана је, 25. јуна 2015. године.

17.06.2015.

Честитка поводом наступајућег мјесеца Рамазана

Поводом наступајућег мјесеца Рамазана, Вама Реисе Рифате ефендијо Фејзићу, свим службеницима/ама, и свим вјерницима/ама исламске заједнице у Црној Гори, у име Министарства за људска и мањинска права и у своје лично име, упућујем честитку, дубоко увјерен да ће Рамазански пост донијети донијети духовни мир, љубав,и толеранцију које воде искреном преображају, добру и општем напретку у нашој мултивјерској и мултинационалној заједници.

11.04.2015.

Честитка поводом Васкрса

У име Министарства за људска и мањинска права и у своје лично име, упућујем архиепископу цетињском и митрополиту црногорском, Михаилу, митрополиту црногорско-приморском, Амфилохију, епископу будимљанско-никшићком, Јоаникију, као и свим припадницима/ама православне вјероисповијести најсрдачније честитке поводом Васкрса, највећег хришћанског празника.

04.04.2015.

Крисхтлиндја

Министри пëр тë Дрејтат е Њериут дхе Пакицаве, з.Др Суад Нумановиq, ме растин е фестес се Пасхкëве урои Арqипесхквин е Тиварит и Тиварит Имзот Зеф Гасхин,Ипесхквин е Которрит Имзот Илија Јањиq дхе бесимтарëт католик нë Мал тë Зи.

04.04.2015.

Честитка поводом Ускрса

У име Министарства за људска и мањинска права и у своје лично име, упућујем Вама као и свештенству, монаштву и вјерницима/ама Католичке цркве најсрдачније честитке поводом Ускрса, највећег хришћанског празника.

18.03.2015.

Реаговање Министарства за људска и мањинска права на догађај у Сутивану

Поводом скрнављења фасаде џамије у Сутивану, на коју су бачене фекалије животињског поријекла, Министарство за људска и мањинска права, односно Директорат за односе са вјерским заједницама, најоштрије осуђује овај вандалски и срамни чин, и позива надлежне органе да што прије открију и кривично процесуирају починиоца или починиоце овог дјела.

02.02.2015.

Реаговање Министарства за људска и мањинска права на текст "Из државне касе Мирашу 55.564 еура" објављен у Дневном листу "Дан" 01.02.2015.

У дневном листу "Дан" од 1. фебруара 2015. године објављен је текст "Из државне касе Мирашу 55.564 еура" у којем је протојереј ставрофор доц.др Велибор Џомић, коориднатор Правног савјета Митрополије црногорско-приморске, изнио низ неутемељних тврдњи на рачун Министарства за људска и мањинска права.

27.01.2015.

Обиљежен Међународни дан сјећања на жртве Холокауста

Обиљежен Међународни дан сјећања на жртве Холокауста

У школама су данас часови историје били посвећени теми људског страдања у геноциду који су вршени од стране нациста од 1939. до 1945. године, односно Холокаусту. Министарство за људска и мањинска права у сарадњи са Министарством просвјете организовало је данас час посвећен сјећању на један од најсуровијих догађаја у периоду Другог свјетског рата и жртве, неминовну и најтежу посљедицу сваког рата у Гимназији "Слободан Шкеровић".

21.01.2015.

Уручена опрема за припрему хране по принципима халал исхране

Уручена опрема за припрему хране по принципима халал исхране

У Министарству за људска и мањинска права данас је уприличен састанак поводом уручивања посуда за припрему хране по принципима халал исхране. Састанку су присуствовали предсједник Исламске заједнице у Црној Гори реис Рифат Фејзић, представници/е Мјешовите комисије за праћење спровођења Уговора о уређењу односа од заједничког интереса између Владе Црне Горе и Исламске заједнице у Црној Гори, те, директор Клиничког центра Црне Горе, општих болница у Цетињу, Бијелом Пољу, Пљевљима и Бару, специјалне болнице Брезовик, као и директори Дома здравља у Рожајама и Пљевљима, којима ће бити испоручене посуде за припрему хране по халал стандардима.