Мања слова Већа слова РСС



Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Директорат за односе са вјерским заједницама

16.07.2015.

Урими ме растин е Фитëр Бајрамит

Нë емëр тë Министрисë пëр тë Дрејтат е Њериут дхе Пакицаве дхе нë емрин тим персонал ју дергој уримет е синqерта ме растин е Фитëр Бајрамит, реисит Рифат ефендисë Фејзиq, тë гјитхë басхкëпунëторëве/басхкëпунëтореве си дхе тë гјитхë бесимтареве/бесимтареве тë Басхкëсисë Исламе нë Мал тë Зи.

16.07.2015.

Честитка поводом наступајућег Рамазанског Бајрама

Вјерујем да је протекли Рамазан узвисио снагу воље вјерника/ца и да је њихов карактер оплеменио духовним миром, пријатељством и стрпљивошћу.

08.07.2015.

Одржана четврта сједница Мјешовите комисије са Исламском заједницом у Црној Гори

Одржана четврта сједница Мјешовите комисије са Исламском заједницом у Црној Гори

Чланови/це Мјешовите комисије испред Владе Црне Горе и представници/е Исламске заједнице у Мјешовитој комисији Црне Горе, одржали/е су четврту сједницу Мјешовите комисије за праћење спровођења Уговора о уређењу односа од заједничког интереса између Владе Црне Горе и Исламске заједнице у Црној Гори, 07. јула 2015. године, у просторијама Министарства за људска и мањинска права.

06.07.2015.

Одржана трећа сједница Мјешовите комисије са Јеврејском заједницом

Трећа сједница Мјешовите комисије за праћење спровођења Уговора о уређењу односа од заједничког интереса између Владе Црне Горе и Јеврејске заједнице у Црној Гори одржана је, 25. јуна 2015. године.

17.06.2015.

Честитка поводом наступајућег мјесеца Рамазана

Поводом наступајућег мјесеца Рамазана, Вама Реисе Рифате ефендијо Фејзићу, свим службеницима/ама, и свим вјерницима/ама исламске заједнице у Црној Гори, у име Министарства за људска и мањинска права и у своје лично име, упућујем честитку, дубоко увјерен да ће Рамазански пост донијети донијети духовни мир, љубав,и толеранцију које воде искреном преображају, добру и општем напретку у нашој мултивјерској и мултинационалној заједници.

11.04.2015.

Честитка поводом Васкрса

У име Министарства за људска и мањинска права и у своје лично име, упућујем архиепископу цетињском и митрополиту црногорском, Михаилу, митрополиту црногорско-приморском, Амфилохију, епископу будимљанско-никшићком, Јоаникију, као и свим припадницима/ама православне вјероисповијести најсрдачније честитке поводом Васкрса, највећег хришћанског празника.

04.04.2015.

Крисхтлиндја

Министри пëр тë Дрејтат е Њериут дхе Пакицаве, з.Др Суад Нумановиq, ме растин е фестес се Пасхкëве урои Арqипесхквин е Тиварит и Тиварит Имзот Зеф Гасхин,Ипесхквин е Которрит Имзот Илија Јањиq дхе бесимтарëт католик нë Мал тë Зи.

04.04.2015.

Честитка поводом Ускрса

У име Министарства за људска и мањинска права и у своје лично име, упућујем Вама као и свештенству, монаштву и вјерницима/ама Католичке цркве најсрдачније честитке поводом Ускрса, највећег хришћанског празника.

18.03.2015.

Реаговање Министарства за људска и мањинска права на догађај у Сутивану

Поводом скрнављења фасаде џамије у Сутивану, на коју су бачене фекалије животињског поријекла, Министарство за људска и мањинска права, односно Директорат за односе са вјерским заједницама, најоштрије осуђује овај вандалски и срамни чин, и позива надлежне органе да што прије открију и кривично процесуирају починиоца или починиоце овог дјела.

02.02.2015.

Реаговање Министарства за људска и мањинска права на текст "Из државне касе Мирашу 55.564 еура" објављен у Дневном листу "Дан" 01.02.2015.

У дневном листу "Дан" од 1. фебруара 2015. године објављен је текст "Из државне касе Мирашу 55.564 еура" у којем је протојереј ставрофор доц.др Велибор Џомић, коориднатор Правног савјета Митрополије црногорско-приморске, изнио низ неутемељних тврдњи на рачун Министарства за људска и мањинска права.