Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Зенка:Друштво смо које прожима пријатељство и поштовање различитих религија

Зенка:Друштво смо које прожима пријатељство и поштовање различитих религија
Датум објаве: 10.08.2019 09:53 | Аутор: ПР служба

Испис Штампај страницу


Поводом највећег исламског празника Курбан Бајрама у своје и име Министарства за људска и мањинска права, упућујем најискреније честитке Реису Исламске заједнице у Црној Гори Рифату еф. Фејзићу, старјешинству и припадницима/ама исламске вјере.

Курбан-бајрам или Хаџијски бајрам најзначајнији је муслимански празник и вријеме обављања хаџа, стога свим хаџијама од срца желим да им Бог прими хаџ.

Нека вам мубарек дани Курбан Бајрама подаре здравље и радост, да га прославите у молитви, у кругу породице, пријатеља и комшија.

Симболика Курбан Бајрама се огледа у жртвовању и даривању. Нека вјерници, у духу најбољих исламских вриједности, са ближњима и комшијама не подијеле само богату  трпезу, већ дарују племенитост и покажу саосјећање и разумијевање према свим људима, нарочито према онима који су у невољи и којима је потребна наша љубав и лијепа ријеч.

Дио смо друштва које прожима пријатељство и поштовање различитих религија, друштва којем никада није недостајало хуманости, разумијевања и свијести о поштовању  ближњег.

Желим да овај велики празник  сви/е муслимани/ке проведу у духу традиције и обичаја, добром расположењу, дијелећи радост Бајрама са својим најближима у добром здрављу и хармонији.

Нека се Курбан Бајрам прослави достојанствено и у духу Ислама. Свим грађанима/кама исламске вјере  желим Бајрам шериф мубарек олсун!

 

Министар

Мехмед Зенка