Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Честитка министра Мехмеда Зенке поводом најрадоснијег хришћанског празника Божића

Датум објаве: 06.01.2018 11:53 | Аутор: ПР служба

Испис Штампај страницу


Поводом Божића, најрадоснијег и највећег празника код хришћана у име Министарства за људска и мањинска права и у своје име, упућујем искрене честитке свом православном свештенству и монаштву, као и православним вјерницима/ама у Црној Гори.

Желим Вам да овај празник прославите у миру и љубави са најближима и у складу са вјерском традицијом и народним обичајима. Симбол Божића је осјећај заједништва и дух разумијевања, и желим да његово обиљежавање буде у знаку духовне обнове и међусобног поштовања.

Прослава Христовог рођења,у знаку слоге и праштања нека буде на општу радост и добробит, нека нагласи хуманистичке поруке да сви у Црној Гори дјелујемо у корист општег мира и даљег напретка.

 

Поруке мира, праштања, покајања, љубави, у основи хришћанске цркве, поруке су које вјековима снажно живе у Црној Гори и утичу на грађење нашег вишевјерског, вишенационалног и вишекултуралног друштва.

 

Нека Божић још једном подсјети на важност универзалних вриједности, донесе наду, јача љубав према ближњима и вјеру у њих, избјегава даље подјеле, сачува мир.

 

Министар

Мехмед Зенка