Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Божићна честитка министра Мехмеда Зенке

Божићна честитка министра Мехмеда Зенке
Датум објаве: 24.12.2017 13:12 | Аутор: ПР служба

Испис Штампај страницу


Поводом једног од  највећих хришћанских празника Божића, у име Министарства за људска и мањинска права и у своје име, упућујем срдачне честитке надбискупу барском, монсињору Року Ђонлешају, бискупу которском, монсињору Илији Јањићу, свом свештенству и редовништву и свим католичким вјерницима/ама, као и протестантским црквама и свим вјерницима који овај велики хришћански празник прослављају по грегоријанском календару.

Желим да овај велики празник проведу у добром здрављу, миру и срећи. У духу толеранције и међусобног поштовања нека све нас Божић подсети да у себи носимо љубав и радост.

Црна Гора је препозната као мултиконфесионална држава у којој се људи поштују, заједно живе без обзира на вјерске и националне разлике. Нека у свјетлу добрих односа и уважавања, овај Божић јача повезаност и разумијевање међу људима.

Божић шири радост, доноси праштање. Желим зато да донесе милост свима који га прослављају у храмовима, породицама и међу пријатељима. Поруке мира, праштања, покајања, љубави и слоге као основа хришћанске цркве и вјере, вјековима снажно живе у Црној Гори и утичу на јачање толерантног и примјереног вишевјерског, вишенационалног и вишекултурног друштва.

Министар

Мехмед Зенка