Manja slova Veća slova RSS

Zakon o slobodi vjeroispovijesti

Odjeljenje za poslove rodne ravnopravnosti

18.03.2018.

Pejović na Regionalnoj konferenciji “Sprovođenje Istanbulske konvencije Vijeća Evrope - izazovi i naredni koraci”

U organizaciji Agencije za ravnopravnost polova BiH, Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine u Sarajevu je, od 15. do 17. 3. 2018.godine održana Regionalna konferencija “Sprovođenje Istanbulske konvencije Vijeća Evrope - izazovi i naredni koraci”. Predstavnici i predstavnice institucionalnih gender-mehanizama iz Srbije, Crne Gore i Makedonije, međunarodne zajednice u Bosni i Hercegovini, kao i više od 60 predstavnika relevantnih institucija, ustanova i organizacija sa svih nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini uzelo je učešće na ovoj konferenciji.

07.03.2018.

Ministar Zenka na osmom zasijedanju Ženskog parlamenta

Ministar Zenka na osmom zasijedanju Ženskog parlamenta

Ministar Zenka učestvovao je na osmom zasijedanju Ženskog parlamenta koje je održano danas u Skupštini Crne Gore. Odbor za rodnu ravnopravnost Skupštine Crne Gore organizovao je zasijedanje Ženskog parlamenta na kojem su predstavnice ženskih asocijacija parlamentarnih partija i predstavnice civilnog društva postavljale pitanja članovima/icama Vlade Crne Gore.

02.03.2018.

U Podgorici otvoren sajam ženskog preduzetništva

U Podgorici otvoren sajam ženskog preduzetništva

Udruženje preduzetnica Crne Gore u saradnji sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava, Glavnim Gradom, Sekretarijatom za rad, mlade i socijalno staranje organizuje Sajam ženskog preduzetništva u Podgorici, koji je otvoren danas u tržnom centru Mall of Montenegro.

01.03.2018.

Najava:Sajam ženskog preduzetništva

Najava:Sajam ženskog preduzetništva

Udruženje preduzetnica Crne Gore u saradnji sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava, Glavnim gradom, Sekretarijatom za rad, mlade i socijalno staranje organizuje Sajam ženskog preduzetništva u Podgorici, 2. i 3. marta 2018 godine.

28.02.2018.

Saopštenje u vezi sa članom/icom Komisije za raspodjelu sredstava za finansiranje projekata i programa nevladinih organizacija u oblasti rodne ravnopravnosti

Na osnovu člana 13 Uredbe o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija („Službeni list CG”, broj 07/12), Ministarstvu za ljudska i manjinska prava na osnovu Javnog poziva nevladinim organizacijama za predlaganje kandidata/kinje za člana/icu Komisije za raspodjelu sredstava za finansiranje projekata i programa nevladinih organizacija u oblasti rodne ravnopravnosti objavljenog na portalu Ministarstva za ljudska i manjinska prava dana 12.02.2018. godine, nije stigao ni jedan predlog za člana/icu Komisije.

27.02.2018.

Savjet za rodnu ravnopravnost razmatrao preporuke Komiteta za eliminaciju svih oblika diskriminacije žena

Savjet za rodnu ravnopravnost razmatrao preporuke Komiteta za eliminaciju svih oblika diskriminacije žena

Uloga žena u crnogorskom društvu značajno se mijenja, a s tim u vezi, razvijaju se i novi indstitucionalni mehanizmi za postizanje rodne ravnopravnosti. U cilju jačanja podrške unapređenju položaja žena i kvaliteta njihovog života, u svim sferama i na svim nivoima, djeluje i Savjet za rodnu ravnopravnost čija je sjednica održana danas u Podgorici.

26.02.2018.

Sjutra treća sjednica Savjeta za rodnu ravnopravnost

Sjutra treća sjednica Savjeta za rodnu ravnopravnost

Treća sjednica Savjeta za rodnu ravnopravnost održaće se sjutra, 27. februara 2018. godine, sa početkom u 10h, u velikoj kongresnoj sali stare zgrade Vlade.

26.02.2018.

Radionica na temu rodno budžetiranje u zemljama jugoistočne Evrope

Radionica na temu rodno budžetiranje u zemljama jugoistočne Evrope

Nacelnica Odjeljenja za poslove rodne ravnopravnosti u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava, Biljana Pejovic, ucestvovala je na trodnevnoj radionici o rodnom budzetiranju za zemlje Jugoistocne Evrope, koju je oraganizovao Institut za obuku Medjunarodnog monetarnog fonda, u Becu od 20-22. februara 2018.

23.02.2018.

Lista kandidata/kinja predloženih za člana/icu Komisije za raspodjelu sredstava za finansiranje projekata i programa nevladinih organizacija u oblasti rodne ravnopravnosti

Lista kandidata/kinja predloženih za člana/icu Komisije za raspodjelu sredstava za finansiranje projekata i programa  nevladinih organizacija u oblasti  rodne ravnopravnosti

Na osnovu člana 13 Uredbe o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija („Službeni list CG”, broj 07/12), Ministarstvo za ljudska i manjinska prava objavljuje Listu kandidata/kinja koji/e su predloženi/ne za člana/icu Komisije za raspodjelu sredstava za finansiranje projekata i programa nevladinih organizacija u oblasti rodne ravnopravnosti

15.02.2018.

Na istom zadatku - borba protiv rodno zasnovanog nasilja

Na istom zadatku - borba protiv rodno zasnovanog nasilja

U prostorijama Ministarstva za ljudska i manjinska prava načelnica Odjeljenja za poslove rodne ravnopravnosti sastala se sa Hanom Davidson i njenom saradnicom na projektu "Sprečavanje i reagovanje na rodno zasnovano nasilje - jačanje agenata promjena".