Manja slova Veća slova RSS

Odjeljenje za poslove rodne ravnopravnosti

29.06.2016.

Svečana akademija povodom 70. godina od kako su žene stekle pravo glasa u Crnoj Gori

Svečana akademija povodom 70. godina od kako su žene stekle pravo glasa u Crnoj Gori Povodom 70 godina od kada su žene u Crnoj Gori stekle pravo glasa, Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj, u saradnji sa Crnogorskim narodnim pozorištem, organizovali su svečanu akademiju. Kroz multimedijalni program, osmišljen kao osvrt na ključne događaje u istoriji ženskog političkog aktivizma u Crnoj Gori, publika je u nacionalnom teatru imala priliku da vidi kako su žene u Crnoj Gori ulagale napore u proteklim decenijama kako bi ravnopravno sa muškarcima dijelile politički prostor.

27.06.2016.

Najava: Svečana akademija povodom sedamdeset godina od kada su žene u Crnoj Gori ostvarile pravo glasa

Ministar dr Suad Numanović, otvoriće sjutra 28. juna, zajedno sa šefom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori NJ.E. Mitjom Drobničom, stalnom predstavnicom UNDP i stalnom koordinatorkom Sistema UN u Crnoj Gori Fionom Mekluni, Svečanu akademiju povodom sedamdeset godina od kada su žene u Crnoj Gori ostvarile pravo glasa.

15.06.2016.

Sastanak sa Tikli Oikarinen, predstavnicom Savjeta Evrope

Sastanak sa Tikli Oikarinen, predstavnicom Savjeta Evrope

Predstavnice Ministarstva za ljudska i manjinska prava - Odjeljenja za poslove rodne ravnopravnosti, susrele su se i razgovarale sa predstavnicom Savjeta Evrope, Tikli Oikarinen povodom daljeg unapređenja saradnje Savjeta Evrope I mehanizama za sprovođenje i monitoringa Istanbulske konvencije. G-đa Tikli je zaposlena u Odjeljenju za jednakost pri Jedinici za seksulanu orijentaciju i rodni identitet u Savjetu Evrope.

07.06.2016.

Predstavljen Projekat:Podrška anti-diskriminacionim i politikama rodne ravnopravnosti predstavnicima/ama NVO

Predstavljen Projekat:Podrška anti-diskriminacionim i politikama rodne ravnopravnosti predstavnicima/ama NVO

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava – Odjeljenje za poslove rodne ravnopravnosti i Kancelarija UNDP u Crnoj Gori održali su 07. juna o.g. sastanak sa predstavnicima/ama NVO sektora i državnih organa i drugih zainteresovanih u prostorijama UNDP-a. Na sastanku je predstavljen projekat IPA 2014 pod nazivom: Podrška anti-diskriminacionim i politikama rodne ravnopravnosti, koji u partnerstvu sprovode Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i Kancelarija UNDP u Crnoj Gori uz finansijsku podršku Delegacije Evropske Unije u Crnoj Gori. Ukupna vrijednost Projekta je 908,000.00 €, a isti će se realizovati u naredne tri godine.

30.05.2016.

Odluka o izboru kandidata/kinja za Savjet za rodnu ravnopravnost- ponovljeni poziv

Na osnovu člana 14 Uredbe o postupku i načinu ostvarivanja saradnje između organa državne uprave i nevladinih orgnaizacija("Službeni list CG", 07/12, minister za ljudska i manjinska prava donosi Odluku o izboru kandidata/kinja za Savjet za rodnu ravnopravnost.

24.05.2016.

Lista kandidata/kinja koji/e su predloženi/ne za člana/icu Savjeta za rodnu ravnopravnost.

Lista kandidata/kinja koji/e su predloženi/ne za člana/icu Savjeta za rodnu ravnopravnost.

Na osnovu Uredbe o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija („Službeni list CG”, broj 07/12), Ministarstvo za ljudska i manjinska prava objavljuje

20.05.2016.

Održana regionalna konferencija"Moć žene"

Održana regionalna konferencija"Moć žene"

Ministar za ljudska i manjinska prava dr Suad Numanović otvorio je regionalnu konferenciju "Moć žene" zajedno sa gradonačelnikom Glavnog grada Podgorica Slavoljubom Stijepovićem i predsjednicom Udruženja preduzetnica Crne Gore Editom Dautović.

19.05.2016.

Promocija Zakona o rodnoj ravnopravnosti u Bijelom Polju

Promocija Zakona o rodnoj ravnopravnosti u Bijelom Polju

Opštinska kancelarija za rodnu ravnopravnost uz podršku Ministarstvu za ljudska i manjinska prava i Sekretarijata za lokalnu samoupravu organizovala je promociju i predstavljanje izmjena i dopuna Zakona o rodnoj ravnopravnosti za rukovodioce/teljke u lokalnoj upravi i predstavnike/ce Savjeta za rodnu ravnopravnost.

19.05.2016.

Najava: Konferencija "Moć Žene"

Ministar za ljudska i manjinska prava dr Suad Numanović i gradonačelnik Glavnog grada Slavoljub Stijepović otvoriće sjutra, 20. maja, konferenciju „Moć žene“, koja se održava svakog trećeg petka u maju, kada obilježavamo Svjetski dan ženskog preduzetništva.Ove godine, konferencija se održava u susret 21. maju, još jednom veoma značajnom datumu koji posebno obilježavamo ove godine.

17.05.2016.

Seminar za nastavnike/e na temu rodna ravnopravnost u obrazovanju sa posebnim osvrtom na rodno zasnovano nasilje

Seminar za nastavnike/e na temu rodna ravnopravnost u obrazovanju sa posebnim osvrtom na rodno zasnovano nasilje

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava je u saradnji sa Zavodom za školstvo organizovalo jednodnevni seminar na temu rodna ravnopravnost u obrazovanju sa posebnim osvrtom na rodno zasnovano nasilje. Ministar za ljudska i manjinska prava dr Suad Numanović i v.d. direktora Zavoda za školstvo Radovan Popović obratili su se učesnicima/ama seminara. Ciljna grupa bili/e su nastavnici/e različitih struka osnovnih i srednjih škola u Crnoj Gori, posebno nastavnici/e Građanskog vaspitanja/obrazovanja.