Manja slova Veća slova RSS

Odjeljenje za poslove rodne ravnopravnosti

28.11.2016.

Radionica o nasilju u porodici i nasilju nad ženama za predstavnike/ce pravosuđa – 28. i 29. novembar 2016. godine

Radionica o nasilju u porodici i nasilju nad ženama za predstavnike/ce pravosuđa – 28. i 29. novembar 2016. godine Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i NVO Centar za ženska prava organizovali su dvodvnevni Program obuke o nasilju u porodici i nasilju nad ženama za predstavnike pravosuđa, 2016. Program je organizovan uz podršku Vrhovnog suda Crne Gore, UNDP- a i UNICEF-a i uz podršku Centra za obuku u sudstvu i državnom tužilaštvu, koji je odobrio ovaj program i uvrstio ga u redovnu obuku predstavnika/ca pravosuđa.

25.11.2016.

Predstavnice Ministarstva za ljudska i manjinska prava na konferenciji u Zagrebu povodom 25. novembra

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama - 25. novembra, kojim je počela međunarodna kampanja 16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama, u Zagrebu je organizovana Regionalna konferencija „Femicid Watch – za prevenciju femicida u Republici Hrvatskoj“.Predstavnice Ministarstva za ljudska i manjinska prava u Crnoj Gori, Biljana Pejović i Tatjana Anđelić, kao i predsjednica Odbora za rodnu ravnopravnost 25. saziva Skupštine Crne Gore, Nada Drobnjak, učestvovale su na konferenciji uz brojne zvaničnike iz različitih institucija iz regije.

25.11.2016.

Odluka o ponovljenom izboru kandidata/kinje za izradu PAPRR 2017-2021.

Na osnovu člana 14 Uredbe o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija („Službeni list CG”, broj 07/12), Ministar za ljudska i manjinska prava donosi

25.11.2016.

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

U saradnji Misije OEBS-a u Crnoj Gori i Ministarstva za ljudska i manjinska prava danas je, u Podgorici, održana konferencija povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama,25.novembra. Događaj je ujedno bio i uvod u početak globalne kampanje „16 dana aktivizma u borbi protiv nasilja nad ženama“ koja se obilježava u 164 zemlje u svijetu. U našoj zemlji, uz podršku OEBS –a, kampanja se održava od 2007. godine.

24.11.2016.

Konferencija za medije posvećena Međunarodnom danu borbe protiv nasilja nad ženama

U saradnji sa Misijom OEBS-a u Crnoj Gori, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava organizuje konferenciju posvećenu Međunarodnom danu borbe protiv nasilja nad ženama, 25. novembru.

20.11.2016.

U Strazburu održan redovni sastanak Komisije za rodnu ravnopravnost Savjeta Evrope

U Strazburu održan redovni sastanak Komisije za rodnu ravnopravnost Savjeta Evrope

Načelnica Odjeljenja za poslove rodne ravnopravnosti Biljana Pejović učestvovala je na redovnom sastanku Komisije za rodnu ravnopravnost Savjeta Evrope,čija je članica ispred Crne Gore,a koji je održan u periodu 14 -19.novembra 2016.godine,u Strazburu.

16.11.2016.

Predstavljen Komentar Zakona o rodnoj ravnopravnosti

Predstavljen Komentar Zakona o rodnoj ravnopravnosti

Danas je u Podgorici u organizaciji Ministarstva za ljudska i manjinska prava – Odjeljenja za poslove rodne ravnopravnosti i Misije OEBS-a u Crnoj Gori predstavljen Komentar Zakona o rodnoj ravnopravnosti. Događaj je organizovan u cilju predstavljanja dokumenta i diskutovanja o načinima implementacije Zakona o rodnoj ravnopravnosti direktno sa autorkama Komentara Zakona o rodnoj ravnopravnosti.

11.11.2016.

Ponovljeni Javni poziv za člana/icu Radne grupe za izradu Predloga PAPRR-a za 2017-2021. godinu

Na osnovu Uredbe o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija („Službeni list CG”, broj 07/12), Ministarstvo za ljudska i manjinska prava ponavlja Javni poziv nevladinim organizacijama za predlaganje jednog kandidata/kinje za člana/icu Radne grupe za izradu Predloga plana aktivnosti za postizanje rodne ravnopravnosti 2017-2021.

11.11.2016.

Odluka o izboru dva/ije kandidata/kinje za Radnu grupu za izradu Predloga za PAPRR 2017-2021.

Na osnovu člana 14 Uredbe o načinu i postupku ostvarivanja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija („Službeni list CG”, broj 07/12), Minis tar za ljudska i manjinska prava je donio Odluku o izboru dva/ije kandidata/kinje za člana/icu Radne grupe za izradu Predloga za PAPRR 2017-2021.

09.11.2016.

U Nikšiću najavljen početak realizacije prve faze programa za ekonomsko osnaživanje žena

U Nikšiću najavljen početak realizacije prve faze programa za ekonomsko osnaživanje žena

Asocijacija poslovnih žena Crne Gore, u partnerstvu sa Inovaciono preduzetničkim centrom “Tehnopolis”, organizovala je danas događaj u cilju predstavljanja i najave početka realizacije prve faze programa za ekonomsko osnaživanje žena u opštini Nikšić, koji se realizuje u okviru šireg programa" Podrška anti-diskriminacionim i politikama rodne ravnopravnosti ”,a čiji su nosioci Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i UNDP.Projekat je podržala Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori.