Manja slova Veća slova RSS

Odjeljenje za poslove rodne ravnopravnosti

15.03.2016.

Predstavljeni rezultati istraživanja o percepcijama predstavnika pravosuđa o nasilju u porodici

Predstavljeni rezultati istraživanja o percepcijama predstavnika pravosuđa o nasilju u porodici Ministar za ljudska i manjinska prava dr Suad Numanović obratio se u uvodnom dijelu prisutnima, na prezentaciji rezultata istraživanja o percepcijama predstavnika pravosuđa o nasilju i porodici. Prezentacija je organizovana za predstavnike/ce tužilaštva i međunarodnih organizacija u partnerstvu sa Skupštinskim Odborom za rodnu ravnopravnost.

14.03.2016.

Najava:Prezentacija istraživanja o percepcijama predstavnika pravosuđa o nasilju u porodici

Ministar za ljudska i manjinska prava dr Suad Numanović govoriće sjutra, 15. marta, u uvodnom dijelu prezentacije istraživanja o percepcijama predstavnikapravosuđa o nasilju u porodici.

08.03.2016.

Ministar Numanović učestvovao na petom zasijedanju "Ženskog parlamenta"

Ministar Numanović učestvovao na petom zasijedanju "Ženskog parlamenta"

Ministar za ljudska i manjinska prava dr Suad Numanović učestvovao je danas na petom zasijedanju “Ženskog parlamenta” koje je održao Odbor za rodnu ravnopravnost Skupštine Crne Gore gdje je, zajedno sa drugim predstavnicima/ama Vlade Crne Gore, odgovarao na pitanja predstavnika/ca ženskih asocijacija parlamentarnih partija i civilnog društva.

19.02.2016.

Dogovorena saradnja na utvrđivanju Indeksa rodne ravnopravnosti sa MONSTAT-om

Dogovorena saradnja na utvrđivanju Indeksa rodne ravnopravnosti  sa MONSTAT-om

Ministar za ljudska i manjinska prava dr Suad Numanović sastao se danas sa direktoricom Zavoda za statistiku (MONSTAT) Gordanom Radojević i pomoćnikom direktora Sektora socijalne statistike Vukom Čađenovićem. Ministar Numanović i direktorica Radojević razgovarali su o mogućnostima saradnje Ministarstva za ljudska i manjinska prava i MONSTAT-a, a naročito u dijelu korišćenja zvaničnih statističkih podataka i mjerljivih indikatora u okviru sprovođenja politike zaštite ljudskih prava, zabrane diskriminacije i jednakih mogućnosti.

14.02.2016.

Podgorica danas plesala protiv nasilja nad ženama

Podgorica danas plesala protiv nasilja nad ženama

Podgorica je danas bila dio planetarne kampanje Milijarda ustaje, osmišljene da pruži podršku ženama žrtvama nasilja. Kampanja je pokrenuta prije 15 godina od strane američke feministkinje, aktivistkinje, dramaturškinje i spisateljice, Iv Ensler, koja je organizovala akciju V-day.

11.02.2016.

Milijarda ustaje- plesom protiv nasilja

Milijarda ustaje- plesom protiv nasilja

Svake godine 14. februara plesom širom svijeta iskazuje se protest zbog nasilja nad ženama.Prošle godine, na ovaj dan, plesalo se u 210 država na svijetu. Uveličajte kampanju svojim prisustvom!

29.01.2016.

Rodna ravnopravnost u medijima unapređivana uz podršku Evropske komisije

Rodna ravnopravnost u medijima unapređivana uz podršku Evropske komisije

U saradnji sa TAIEX programom Evropske komisije, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava je organizovalo radionicu na temu Rodna ravnopravnost u medijima. U uvodnom dijelu učesnicima i učesnicama radionice obratiće se ministar za ljudska i manjinska prava dr Suad Numanović i šef Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori NJ.E. ambasador Mitja Drobnič.

28.01.2016.

Najava:TAIEX radionica: Rodna ravnopravnost u medijima

Najava:TAIEX radionica: Rodna ravnopravnost u medijima

U saradnji sa TAIEX programom Evropske komisije, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava organizuje, sjutra 29. januara, radionicu na temu Rodna ravnopravnost u medijima.U uvodnom dijelu učesnicima i učesnicama radionice obratiće se ministar za ljudska i manjinska prava dr Suad Numanović i šef Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori NJ.E. ambasador Mitja Drobnič.

24.12.2015.

Najava konferencije za medije povodom promocije kreditnih linija IRF-a za žene preduzetnice

Najava konferencije za medije povodom promocije kreditnih linija IRF-a za žene preduzetnice

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava u saradnji sa Investiciono-razvojnim fondom Crne Gore A.D. i Kancelarijom UNDP u Crnoj Gori, organizuje sjutra 25. decembra 2015. godine, konferenciju za medije povodom promocije kreditnih linija IRF-a u programu podrške ženama u biznisu.

22.12.2015.

Održan seminar na temu praćenja implementacije Zakona i preporuka CEDAW Komiteta Ujedinjenih nacija

Održan seminar na temu praćenja implementacije Zakona i preporuka CEDAW Komiteta Ujedinjenih nacija

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava – Odjeljenje za poslove rodne ravnopravnosti, Kancelarija UNDP u Crnoj Gori i NVO "Centar za ženska prava" 21. i 22. decembra organizovali su seminar “Praćenje implementacije Zakona i preporuka CEDAW Komiteta Ujedinjenih nacija”, u Budvi. Organizatori su na dvodnevnom seminaru okupili predstavnice nevladinih organizacija iz Crne Gore koje se bave ženskim pravima, rodnom ravnopravnošću, borbom protiv diskriminacije po polnom osnovu, ženskim preduzetništvom i nasiljem nad ženama.