Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Одјељење за послове родне равноправности

17.04.2018.

Начелница Пејовић учествовала на састанку Комисије за родну равноправност Савјета Европе (ГЕЦ) у Стразбуру

Начелница Пејовић учествовала на састанку Комисије за родну равноправност Савјета Европе (ГЕЦ) у Стразбуру Комисија за родну равноправност Савјета Европе (ГЕЦ) одржала је 13. састанак у Стразбуру, гдје се расправљало о новој Стратегији Савјета Европе о равноправности полова од 2018. до 2023. године, као и о процесу израде нацрта препоруке Савјета министара за спријечавање и сузбијање сексизма. На конференцији је, испред Министарства за људска и мањинска права и Владе Црне Горе, учествовала начелница Одјељења за послове родне равноправности, Биљана Пејовић.

18.03.2018.

Пејовић на Регионалној конференцији “Спровођење Истанбулске конвенције Вијећа Европе - изазови и наредни кораци”

У организацији Агенције за равноправност полова БиХ, Министарства за људска права и избјеглице Босне и Херцеговине у Сарајеву је, од 15. до 17. 3. 2018.године одржана Регионална конференција “Спровођење Истанбулске конвенције Вијећа Европе - изазови и наредни кораци”. Представници и представнице институционалних гендер-механизама из Србије, Црне Горе и Македоније, међународне заједнице у Босни и Херцеговини, као и више од 60 представника релевантних институција, установа и организација са свих нивоа власти у Босни и Херцеговини узело је учешће на овој конференцији.

07.03.2018.

Министар Зенка на осмом засиједању Женског парламента

Министар Зенка на осмом засиједању Женског парламента

Министар Зенка учествовао је на осмом засиједању Женског парламента које је одржано данас у Скупштини Црне Горе. Одбор за родну равноправност Скупштине Црне Горе организовао је засиједање Женског парламента на којем су представнице женских асоцијација парламентарних партија и представнице цивилног друштва постављале питања члановима/ицама Владе Црне Горе.

02.03.2018.

У Подгорици отворен сајам женског предузетништва

У Подгорици отворен сајам женског предузетништва

Удружење предузетница Црне Горе у сарадњи са Министарством за људска и мањинска права, Главним Градом, Секретаријатом за рад, младе и социјално старање организује Сајам женског предузетништва у Подгорици, који је отворен данас у тржном центру Малл оф Монтенегро.

01.03.2018.

Најава:Сајам женског предузетништва

Најава:Сајам женског предузетништва

Удружење предузетница Црне Горе у сарадњи са Министарством за људска и мањинска права, Главним градом, Секретаријатом за рад, младе и социјално старање организује Сајам женског предузетништва у Подгорици, 2. и 3. марта 2018 године.

28.02.2018.

Саопштење у вези са чланом/ицом Комисије за расподјелу средстава за финансирање пројеката и програма невладиних организација у области родне равноправности

На основу члана 13 Уредбе о начину и поступку остваривања сарадње органа државне управе и невладиних организација („Службени лист ЦГ”, број 07/12), Министарству за људска и мањинска права на основу Јавног позива невладиним организацијама за предлагање кандидата/киње за члана/ицу Комисије за расподјелу средстава за финансирање пројеката и програма невладиних организација у области родне равноправности објављеног на порталу Министарства за људска и мањинска права дана 12.02.2018. године, није стигао ни један предлог за члана/ицу Комисије.

27.02.2018.

Савјет за родну равноправност разматрао препоруке Комитета за елиминацију свих облика дискриминације жена

Савјет за родну равноправност разматрао препоруке Комитета за елиминацију свих облика дискриминације жена

Улога жена у црногорском друштву значајно се мијења, а с тим у вези, развијају се и нови индституционални механизми за постизање родне равноправности. У циљу јачања подршке унапређењу положаја жена и квалитета њиховог живота, у свим сферама и на свим нивоима, дјелује и Савјет за родну равноправност чија је сједница одржана данас у Подгорици.

26.02.2018.

Сјутра трећа сједница Савјета за родну равноправност

Сјутра трећа сједница Савјета за родну равноправност

Трећа сједница Савјета за родну равноправност одржаће се сјутра, 27. фебруара 2018. године, са почетком у 10х, у великој конгресној сали старе зграде Владе.

26.02.2018.

Радионица на тему родно буџетирање у земљама југоисточне Европе

Радионица на тему родно буџетирање у земљама југоисточне Европе

Нацелница Одјељења за послове родне равноправности у Министарству за људска и мањинска права, Биљана Пејовиц, уцествовала је на тродневној радионици о родном будзетирању за земље Југоистоцне Европе, коју је ораганизовао Институт за обуку Медјународног монетарног фонда, у Бецу од 20-22. фебруара 2018.

23.02.2018.

Листа кандидата/киња предложених за члана/ицу Комисије за расподјелу средстава за финансирање пројеката и програма невладиних организација у области родне равноправности

Листа кандидата/киња предложених за члана/ицу Комисије за расподјелу средстава за финансирање пројеката и програма  невладиних организација у области  родне равноправности

На основу члана 13 Уредбе о начину и поступку остваривања сарадње органа државне управе и невладиних организација („Службени лист ЦГ”, број 07/12), Министарство за људска и мањинска права објављује Листу кандидата/киња који/е су предложени/не за члана/ицу Комисије за расподјелу средстава за финансирање пројеката и програма невладиних организација у области родне равноправности