Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Одјељење за послове родне равноправности

21.10.2015.

Потписан Меморандум о сарадњи у циљу унапређења развоја женског предузетништва

Потписан  Меморандум о сарадњи у циљу унапређења развоја женског предузетништва Министар за људска и мањиска права др Суад Нумановић и предсједница Удружења предузетница Црне Горе Едита Даутовић потписали су данас Меморандум о сарадњи у циљу унапређења развоја женског предузетништва заједничким дјеловањем са акцентом економско оснаживање жена.

20.10.2015.

Најава: Потписивање Меморандума о сарадњи са НВО" Удружење предузетница Црне Горе"

Министар за људска и мањиска права др Суад Нумановић потписаће сјутра, 21. октобра 2015. године, Меморандум о сарадњи у циљу унапређења развоја женског предузетништва заједничким дјеловањем са акцентом економско оснаживање жена, са госпођом Едитом Даутовић испред Удружења предузетница Црне Горе у циљу боље промоције женског предузетништва.

14.10.2015.

15. октобар - Међународни дан жена на селу

Идеја о организовању 15. октобра као Међународног дана жена на селу покренута је на конференцији УН посвећеној женама одржаној у Пекингу 1995. године. Тада је договорено да се овај датум посвети свим сеоским женама у свијету као и њиховим проблемима.

12.10.2015.

О економском снажењу жене и њене улоге у процесу европслих интеграција, сјутра, у Подгоричкој гимназији

Министар за људска и мањинска права др Суад Нумановић, Њ.Е. амбасадорка Јанина Хребичкова шефица Мисије ОСЦЕ у Црној Гори и директор гимназије “Слободан Шкеровић” господин Радиша Шћекић, отвориће сјутра, 13.октобра, округли сто на тему „Економско оснаживање жене и њене улоге у друштву у процесу европских интеграција”.

06.10.2015.

Министар др Нумановић говорио на презентацији ОЕБС-ове студије о националним акционим плановима за сповођење резолуције 1325 Савјета безбједности УН

Министар др Нумановић говорио на презентацији ОЕБС-ове студије о националним  акционим  плановима за сповођење резолуције 1325 Савјета безбједности УН

Министар за људска и мањинска права, др Суад Нумановић учествовао је данас на презентацији ОЕБС-ове студије о националним акционим плановима за сповођење резолуције 1325 Савјета безбједности УН која је одржана у хотелу Рамада.

03.10.2015.

Начелница Пејовић разговарала са омбудсманком за равноправност полова у Републици Хрватској Вишњом Љубичић

Начелница Пејовић разговарала  са омбудсманком за равноправност полова у Републици Хрватској Вишњом Љубичић

Начелница Одјељења за родну равноправност у Министарству за људска и мањинска права Биљана Пејовић разговарала је 01. октобра 2015. године у Подгорици, са омбудсманком за равноправност полова у Републици Хрватској Вишњом Љубичић.

02.10.2015.

Потписан Меморандум о сарадњи са Општинама: Плав, Гусиње и Петњица

Потписан Меморандум о сарадњи са Општинама: Плав, Гусиње и Петњица

Министар за људска и мањинска права др Суад Нумановић потписао је данас Меморандум са предсједницима/ом општина и предсједницима Скупштина општина Плав, Гусиње и Петњица, у сарадњи са Мисијом ОСЦЕ у Црној Гори...

01.10.2015.

Унапређивање родне равноправности у Општинама Плав, Гусиње, Андријевица и Петњица

Министар др Суад Нумановић и Њ.Е. амбасадорка Хребичкова сјутра ће у Плаву, потписати Меморандум о сарадњи из области родне равноправности са предсједницима Општина и предсједницима Скупштина општина: Плав, Гусиње, Андријевица и Петњица.

22.09.2015.

"Спрјечавање раних присилних бракова међу рањивим групама"

"Спрјечавање раних присилних бракова међу рањивим групама"

Министар за људска и мањинска права др Суад Нумановић учествовао је данас на конференцији поводом представљања пројекта „Спрјечавање раних присилних бракова међу рањивим групама“ који имплементира Мисија ОСЦЕ у Црној Гори у партнерству са Сталном Мисијом Француске при ОСЦЕ-у и Амбасадом Француске у Црној Гори.

16.09.2015.

Тренинг на тему унапређења политике родне равноправности на локалном нивоу- Општина Беране

Тренинг на тему унапређења политике родне равноправности  на локалном нивоу- Општина Беране

Секретаријат за општу управу и друштвене дјелатности Општине Беране у сарадњи са Министарством за људска и мањинска права и Мисијом ОСЦЕ у Црној Гори, организовали су 15. септембра, Тренинг на тему унапређења политике родне равноправности на локалном нивоу, за представнике/ице локалне власти, чланове/ице Савјета за родну равноправност, Радног тима, као и представнике/це државних органа и ЈУ Општине Беране.