Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Одјељење за послове родне равноправности

12.10.2015.

О економском снажењу жене и њене улоге у процесу европслих интеграција, сјутра, у Подгоричкој гимназији

Министар за људска и мањинска права др Суад Нумановић, Њ.Е. амбасадорка Јанина Хребичкова шефица Мисије ОСЦЕ у Црној Гори и директор гимназије “Слободан Шкеровић” господин Радиша Шћекић, отвориће сјутра, 13.октобра, округли сто на тему „Економско оснаживање жене и њене улоге у друштву у процесу европских интеграција”.

06.10.2015.

Министар др Нумановић говорио на презентацији ОЕБС-ове студије о националним акционим плановима за сповођење резолуције 1325 Савјета безбједности УН

Министар др Нумановић говорио на презентацији ОЕБС-ове студије о националним  акционим  плановима за сповођење резолуције 1325 Савјета безбједности УН

Министар за људска и мањинска права, др Суад Нумановић учествовао је данас на презентацији ОЕБС-ове студије о националним акционим плановима за сповођење резолуције 1325 Савјета безбједности УН која је одржана у хотелу Рамада.

03.10.2015.

Начелница Пејовић разговарала са омбудсманком за равноправност полова у Републици Хрватској Вишњом Љубичић

Начелница Пејовић разговарала  са омбудсманком за равноправност полова у Републици Хрватској Вишњом Љубичић

Начелница Одјељења за родну равноправност у Министарству за људска и мањинска права Биљана Пејовић разговарала је 01. октобра 2015. године у Подгорици, са омбудсманком за равноправност полова у Републици Хрватској Вишњом Љубичић.

02.10.2015.

Потписан Меморандум о сарадњи са Општинама: Плав, Гусиње и Петњица

Потписан Меморандум о сарадњи са Општинама: Плав, Гусиње и Петњица

Министар за људска и мањинска права др Суад Нумановић потписао је данас Меморандум са предсједницима/ом општина и предсједницима Скупштина општина Плав, Гусиње и Петњица, у сарадњи са Мисијом ОСЦЕ у Црној Гори...

01.10.2015.

Унапређивање родне равноправности у Општинама Плав, Гусиње, Андријевица и Петњица

Министар др Суад Нумановић и Њ.Е. амбасадорка Хребичкова сјутра ће у Плаву, потписати Меморандум о сарадњи из области родне равноправности са предсједницима Општина и предсједницима Скупштина општина: Плав, Гусиње, Андријевица и Петњица.

22.09.2015.

"Спрјечавање раних присилних бракова међу рањивим групама"

"Спрјечавање раних присилних бракова међу рањивим групама"

Министар за људска и мањинска права др Суад Нумановић учествовао је данас на конференцији поводом представљања пројекта „Спрјечавање раних присилних бракова међу рањивим групама“ који имплементира Мисија ОСЦЕ у Црној Гори у партнерству са Сталном Мисијом Француске при ОСЦЕ-у и Амбасадом Француске у Црној Гори.

16.09.2015.

Тренинг на тему унапређења политике родне равноправности на локалном нивоу- Општина Беране

Тренинг на тему унапређења политике родне равноправности  на локалном нивоу- Општина Беране

Секретаријат за општу управу и друштвене дјелатности Општине Беране у сарадњи са Министарством за људска и мањинска права и Мисијом ОСЦЕ у Црној Гори, организовали су 15. септембра, Тренинг на тему унапређења политике родне равноправности на локалном нивоу, за представнике/ице локалне власти, чланове/ице Савјета за родну равноправност, Радног тима, као и представнике/це државних органа и ЈУ Општине Беране.

31.08.2015.

Жене у највећем проценту власнице над пословним субјектима у Колашину, најмање у Бару

Жене у највећем  проценту  власнице над  пословним субјектима у Колашину, најмање у Бару

У великом броју земаља социјална политика тражи излаз из незапослености јачањем женског предузетништва. Предузетница представља жену која себе освијешћује и ојачава, изграђује, сама доноси своје одлуке, еманципира се и остварује на пословном и личном плану. Тема жена у предузетништву је без основа занемарена и жене и даље доживљавају препреке приликом започињања сопствених бизниса. Анализе на локалном нивоу показују да су оне најчешће ангажоване на пословима у пољопривреди, трговини, угоститељству, образовању и другим услужним дјелатностима.

30.08.2015.

Реаговање Министарства за људска и мањинска права на текст „Правила бордела“ објављен у дневним новинама „Вијести“

Медији и јавна ријеч треба да буду у функцији заштите људских права, а не супротно. Новинарска етика, управо налаже да не дође до кршења људских права.

16.07.2015.

Реаговање Министарства за људска и мањинска права на неетични маркетиншки потез етно села "Монтенегро Брезна"

Министарство за људска и мањинска права изражава незадовољство и осуђује рекламни потез Етно села “Монтенегро Брезна”, јер је директно усмјерен на дискриминацију жена. Туристичка понуда поменутог етно села која је објављена на друштвеној мрежи не може се сматрати туристичком нити добром маркетиншком рекламом.