Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Одјељење за послове родне равноправности

25.11.2015.

Најава: Сјутра почиње дводневна ТАИЕX радионица на тему „Борба против насиља над женама и насиља у породици”

Најава: Сјутра почиње дводневна ТАИЕX радионица на тему „Борба против насиља над женама и насиља у породици” Министарство за људска и мањинска права у сарадњи са ТАИЕX програмом Европске комисије организује 26. и 27. новембра радионицу на тему „Борба против насиља над женама и насиља у породици” која ће бити одржана у хотелу Бест Wестерн Премијер у Подгорици, са почетком у 9:30х.

24.11.2015.

Најава: Конференција за новинаре/ке поводом 25. новембра

Најава: Конференција за новинаре/ке поводом 25. новембра

Поводом 25. новембра, Међународног дана борбе против насиља над женама и насиља у породици, Мисија ОСЦЕ у Црној Гори и Министарство за људска и мањинска права организују конференцију за новинаре/ке, у хотелу Подгорица, са почетком у 16х.

10.11.2015.

Одржана конференција "Жене, предузетништво и безбједност"

Одржана конференција "Жене, предузетништво и безбједност"

Министарство за људска и мањинска права организовало је данас у сарадњи са Комуникационим тимом Савјета за чланство у НАТО конференцију на тему: “Жене, предузетништво и безбиједност” у просторијама Привредене коморе Црне Горе.

09.11.2015.

Најава: Конференција"Жене, предузетништво и безбједност"

Најава: Конференција"Жене, предузетништво и безбједност"

Министарство за људска и мањинска права, у сарадњи са Комуникационим тимом Савјета за чланство у НАТО Владе Црне Горе, организује конференцију на тему „Жене, предузетништво и безбједност”, 10. новембра 2015. године, са почетком у 9.30, у просторијама Привредне коморе Црне Горе.

28.10.2015.

Све општине у Црној Гори потписнице Меморандума о сарадњи у области родне равноправности

Све општине у Црној Гори потписнице Меморандума о сарадњи у области родне равноправности

Министар за људска и мањинска права, др Суад Нумановић и Њ.Е. амбасадорка Јанина Хребичкова, шефица Мисије ОЕБС-а у Црној Гори, потписали су данас Меморандум о сарадњи у области родне равноправности са предсједницима општинама и Скупштина општина Жабљак, Шавник и Плужине.

27.10.2015.

Најава: Родна равноправност јачаће и у Шавнику, Жабљаку и Плужинама

Министар за људска и мањинска права др Суад Нумановић и шефица Мисије ОЕБС-а у Црној Гори Њ.Е. амбасадорка Јанина Хребичкова, потписаће сјутра, 28. октобра 2015. године, Меморандум о сарадњи у области родне равноправности са Општинама Жабљак, Шавник и Плужине.

22.10.2015.

Начелница Пејовић говорила на 17. Сајму малих и средњих предузећа

Начелница Пејовић говорила на  17. Сајму малих и средњих предузећа

Начелница Пејовић је имала и одвојено излагање у оквиру панела "Подстицај женског предузетништва у Црној Гори и региону на националном и локалном нивоу.

21.10.2015.

Потписан Меморандум о сарадњи у циљу унапређења развоја женског предузетништва

Потписан  Меморандум о сарадњи у циљу унапређења развоја женског предузетништва

Министар за људска и мањиска права др Суад Нумановић и предсједница Удружења предузетница Црне Горе Едита Даутовић потписали су данас Меморандум о сарадњи у циљу унапређења развоја женског предузетништва заједничким дјеловањем са акцентом економско оснаживање жена.

20.10.2015.

Најава: Потписивање Меморандума о сарадњи са НВО" Удружење предузетница Црне Горе"

Министар за људска и мањиска права др Суад Нумановић потписаће сјутра, 21. октобра 2015. године, Меморандум о сарадњи у циљу унапређења развоја женског предузетништва заједничким дјеловањем са акцентом економско оснаживање жена, са госпођом Едитом Даутовић испред Удружења предузетница Црне Горе у циљу боље промоције женског предузетништва.

14.10.2015.

15. октобар - Међународни дан жена на селу

Идеја о организовању 15. октобра као Међународног дана жена на селу покренута је на конференцији УН посвећеној женама одржаној у Пекингу 1995. године. Тада је договорено да се овај датум посвети свим сеоским женама у свијету као и њиховим проблемима.