Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Одјељење за послове родне равноправности

09.11.2015.

Најава: Конференција"Жене, предузетништво и безбједност"

Најава: Конференција"Жене, предузетништво и безбједност" Министарство за људска и мањинска права, у сарадњи са Комуникационим тимом Савјета за чланство у НАТО Владе Црне Горе, организује конференцију на тему „Жене, предузетништво и безбједност”, 10. новембра 2015. године, са почетком у 9.30, у просторијама Привредне коморе Црне Горе.

28.10.2015.

Све општине у Црној Гори потписнице Меморандума о сарадњи у области родне равноправности

Све општине у Црној Гори потписнице Меморандума о сарадњи у области родне равноправности

Министар за људска и мањинска права, др Суад Нумановић и Њ.Е. амбасадорка Јанина Хребичкова, шефица Мисије ОЕБС-а у Црној Гори, потписали су данас Меморандум о сарадњи у области родне равноправности са предсједницима општинама и Скупштина општина Жабљак, Шавник и Плужине.

27.10.2015.

Најава: Родна равноправност јачаће и у Шавнику, Жабљаку и Плужинама

Министар за људска и мањинска права др Суад Нумановић и шефица Мисије ОЕБС-а у Црној Гори Њ.Е. амбасадорка Јанина Хребичкова, потписаће сјутра, 28. октобра 2015. године, Меморандум о сарадњи у области родне равноправности са Општинама Жабљак, Шавник и Плужине.

22.10.2015.

Начелница Пејовић говорила на 17. Сајму малих и средњих предузећа

Начелница Пејовић говорила на  17. Сајму малих и средњих предузећа

Начелница Пејовић је имала и одвојено излагање у оквиру панела "Подстицај женског предузетништва у Црној Гори и региону на националном и локалном нивоу.

21.10.2015.

Потписан Меморандум о сарадњи у циљу унапређења развоја женског предузетништва

Потписан  Меморандум о сарадњи у циљу унапређења развоја женског предузетништва

Министар за људска и мањиска права др Суад Нумановић и предсједница Удружења предузетница Црне Горе Едита Даутовић потписали су данас Меморандум о сарадњи у циљу унапређења развоја женског предузетништва заједничким дјеловањем са акцентом економско оснаживање жена.

20.10.2015.

Најава: Потписивање Меморандума о сарадњи са НВО" Удружење предузетница Црне Горе"

Министар за људска и мањиска права др Суад Нумановић потписаће сјутра, 21. октобра 2015. године, Меморандум о сарадњи у циљу унапређења развоја женског предузетништва заједничким дјеловањем са акцентом економско оснаживање жена, са госпођом Едитом Даутовић испред Удружења предузетница Црне Горе у циљу боље промоције женског предузетништва.

14.10.2015.

15. октобар - Међународни дан жена на селу

Идеја о организовању 15. октобра као Међународног дана жена на селу покренута је на конференцији УН посвећеној женама одржаној у Пекингу 1995. године. Тада је договорено да се овај датум посвети свим сеоским женама у свијету као и њиховим проблемима.

12.10.2015.

О економском снажењу жене и њене улоге у процесу европслих интеграција, сјутра, у Подгоричкој гимназији

Министар за људска и мањинска права др Суад Нумановић, Њ.Е. амбасадорка Јанина Хребичкова шефица Мисије ОСЦЕ у Црној Гори и директор гимназије “Слободан Шкеровић” господин Радиша Шћекић, отвориће сјутра, 13.октобра, округли сто на тему „Економско оснаживање жене и њене улоге у друштву у процесу европских интеграција”.

06.10.2015.

Министар др Нумановић говорио на презентацији ОЕБС-ове студије о националним акционим плановима за сповођење резолуције 1325 Савјета безбједности УН

Министар др Нумановић говорио на презентацији ОЕБС-ове студије о националним  акционим  плановима за сповођење резолуције 1325 Савјета безбједности УН

Министар за људска и мањинска права, др Суад Нумановић учествовао је данас на презентацији ОЕБС-ове студије о националним акционим плановима за сповођење резолуције 1325 Савјета безбједности УН која је одржана у хотелу Рамада.

03.10.2015.

Начелница Пејовић разговарала са омбудсманком за равноправност полова у Републици Хрватској Вишњом Љубичић

Начелница Пејовић разговарала  са омбудсманком за равноправност полова у Републици Хрватској Вишњом Љубичић

Начелница Одјељења за родну равноправност у Министарству за људска и мањинска права Биљана Пејовић разговарала је 01. октобра 2015. године у Подгорици, са омбудсманком за равноправност полова у Републици Хрватској Вишњом Љубичић.