Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Одјељење за послове родне равноправности

15.04.2016.

Подаци о случајевима насиља над женама и насиља у породици за 2015. годину

Министарство за људска и мањинска права припремило је преглед обједињених годишњих података о случајева насиља у породици за 2015. годину из различитих извора.

04.04.2016.

О политици једнаких могућности разговарано са представником Института за инклузивну безбједност из Вашингтона Микијем Јачевићем

О политици једнаких могућности разговарано са представником Института за инклузивну безбједност из Вашингтона Микијем Јачевићем

Представнице Одјељења за послове родне равноправности одржале састанак са г-дином Микијем Јачевићем, потпредсједником Института за инклузивну безбједност, који је одржан у просторијама Министарства за људска и мањинска права.

04.04.2016.

Јавни позив невладиним организацијама за предлагање три кандидата/киње за члана/ицу Савјета за родну равноправност

Јавни позив невладиним организацијама за предлагање три кандидата/киње за члана/ицу  Савјета за родну равноправност

На основу Уредбе о начину и поступку остваривања сарадње органа државне управе и невладиних организација („Службени лист ЦГ”, број 07/12), Министарство за људска и мањинска права упућује Јавни позив невладиним организацијама за предлагање три кандидата/киње за члана/ицу Савјета за родну равноправност.

31.03.2016.

Одржан састанак мреже координатора/ки локалних самоуправа

Одржан састанак мреже координатора/ки локалних самоуправа

Министарство за људска и мањинска права, Одјељење за послове родне равноправности организовало је данас редовни квартални састанак са координаторима/кама за родну равноправност и представницима/ама локалних самоуправа у циљу сумирања резултата спровођења политике родне равноправности на локалном нивоу.

15.03.2016.

Представљени резултати истраживања о перцепцијама представника правосуђа о насиљу у породици

Представљени резултати истраживања о перцепцијама представника правосуђа о насиљу у породици

Министар за људска и мањинска права др Суад Нумановић обратио се у уводном дијелу присутнима, на презентацији резултата истраживања о перцепцијама представника правосуђа о насиљу и породици. Презентација је организована за представнике/це тужилаштва и међународних организација у партнерству са Скупштинским Одбором за родну равноправност.

14.03.2016.

Најава:Презентација истраживања о перцепцијама представника правосуђа о насиљу у породици

Министар за људска и мањинска права др Суад Нумановић говориће сјутра, 15. марта, у уводном дијелу презентације истраживања о перцепцијама представникаправосуђа о насиљу у породици.

08.03.2016.

Министар Нумановић учествовао на петом засиједању "Женског парламента"

Министар Нумановић учествовао на петом засиједању "Женског парламента"

Министар за људска и мањинска права др Суад Нумановић учествовао је данас на петом засиједању “Женског парламента” које је одржао Одбор за родну равноправност Скупштине Црне Горе гдје је, заједно са другим представницима/ама Владе Црне Горе, одговарао на питања представника/ца женских асоцијација парламентарних партија и цивилног друштва.

19.02.2016.

Договорена сарадња на утврђивању Индекса родне равноправности са МОНСТАТ-ом

Договорена сарадња на утврђивању Индекса родне равноправности  са МОНСТАТ-ом

Министар за људска и мањинска права др Суад Нумановић састао се данас са директорицом Завода за статистику (МОНСТАТ) Горданом Радојевић и помоћником директора Сектора социјалне статистике Вуком Чађеновићем. Министар Нумановић и директорица Радојевић разговарали су о могућностима сарадње Министарства за људска и мањинска права и МОНСТАТ-а, а нарочито у дијелу коришћења званичних статистичких података и мјерљивих индикатора у оквиру спровођења политике заштите људских права, забране дискриминације и једнаких могућности.

14.02.2016.

Подгорица данас плесала против насиља над женама

Подгорица данас плесала против насиља над женама

Подгорица је данас била дио планетарне кампање Милијарда устаје, осмишљене да пружи подршку женама жртвама насиља. Кампања је покренута прије 15 година од стране америчке феминисткиње, активисткиње, драматуршкиње и списатељице, Ив Енслер, која је организовала акцију В-даy.

11.02.2016.

Милијарда устаје- плесом против насиља

Милијарда устаје- плесом против насиља

Сваке године 14. фебруара плесом широм свијета исказује се протест због насиља над женама.Прошле године, на овај дан, плесало се у 210 држава на свијету. Увеличајте кампању својим присуством!