Мања слова Већа слова РСС

Закон о слободи вјероисповијести

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Одјељење за послове родне равноправности

25.11.2016.

Међународни дан борбе против насиља над женама

Међународни дан борбе против насиља над женама У сарадњи Мисије ОЕБС-а у Црној Гори и Министарства за људска и мањинска права данас је, у Подгорици, одржана конференција поводом Међународног дана борбе против насиља над женама,25.новембра. Догађај је уједно био и увод у почетак глобалне кампање „16 дана активизма у борби против насиља над женама“ која се обиљежава у 164 земље у свијету. У нашој земљи, уз подршку ОЕБС –а, кампања се одржава од 2007. године.

24.11.2016.

Конференција за медије посвећена Међународном дану борбе против насиља над женама

У сарадњи са Мисијом ОЕБС-а у Црној Гори, Министарство за људска и мањинска права организује конференцију посвећену Међународном дану борбе против насиља над женама, 25. новембру.

20.11.2016.

У Стразбуру одржан редовни састанак Комисије за родну равноправност Савјета Европе

У Стразбуру одржан редовни састанак Комисије за родну равноправност Савјета Европе

Начелница Одјељења за послове родне равноправности Биљана Пејовић учествовала је на редовном састанку Комисије за родну равноправност Савјета Европе,чија је чланица испред Црне Горе,а који је одржан у периоду 14 -19.новембра 2016.године,у Стразбуру.

16.11.2016.

Представљен Коментар Закона о родној равноправности

Представљен Коментар Закона о родној равноправности

Данас је у Подгорици у организацији Министарства за људска и мањинска права – Одјељења за послове родне равноправности и Мисије ОЕБС-а у Црној Гори представљен Коментар Закона о родној равноправности. Догађај је организован у циљу представљања документа и дискутовања о начинима имплементације Закона о родној равноправности директно са ауторкама Коментара Закона о родној равноправности.

11.11.2016.

Поновљени Јавни позив за члана/ицу Радне групе за израду Предлога ПАПРР-а за 2017-2021. годину

На основу Уредбе о начину и поступку остваривања сарадње органа државне управе и невладиних организација („Службени лист ЦГ”, број 07/12), Министарство за људска и мањинска права понавља Јавни позив невладиним организацијама за предлагање једног кандидата/киње за члана/ицу Радне групе за израду Предлога плана активности за постизање родне равноправности 2017-2021.

11.11.2016.

Одлука о избору два/ије кандидата/киње за Радну групу за израду Предлога за ПАПРР 2017-2021.

На основу члана 14 Уредбе о начину и поступку остваривања сарадње органа државне управе и невладиних организација („Службени лист ЦГ”, број 07/12), Минис тар за људска и мањинска права је донио Одлуку о избору два/ије кандидата/киње за члана/ицу Радне групе за израду Предлога за ПАПРР 2017-2021.

09.11.2016.

У Никшићу најављен почетак реализације прве фазе програма за економско оснаживање жена

У Никшићу најављен почетак реализације прве фазе програма за економско оснаживање жена

Асоцијација пословних жена Црне Горе, у партнерству са Иновационо предузетничким центром “Технополис”, организовала је данас догађај у циљу представљања и најаве почетка реализације прве фазе програма за економско оснаживање жена у општини Никшић, који се реализује у оквиру ширег програма" Подршка анти-дискриминационим и политикама родне равноправности ”,а чији су носиоци Министарство за људска и мањинска права и УНДП.Пројекат је подржала Делегација Европске уније у Црној Гори.

29.09.2016.

Подршка процесу ородњавања у Црној Гори на локалном нивоу

Подршка процесу ородњавања у Црној Гори на локалном нивоу

У Подгорици је данас започео дводневни тренинг за новоименоване координаторе/ке у области родне равноправности на локалном нивоу, у организацији Министарства за људска и мањинска права и Мисије ОЕБС-а у Црној Гори. Активност је дио пројекта “Подршка процесу ородњавања у Црној Гори”, који у партнерству реализују. Тема тренинга су разлози због којих се говори о родној равноправности.

28.09.2016.

Најава тренинга за координаторе и координаторке: “Зашто говоримо о родној равноправности?”

Најава тренинга за координаторе и координаторке: “Зашто говоримо о родној равноправности?”

Дводневни тренинг за локалне координаторе/ке за родну равноправност, у организацији Министарства за људска и мањинска права и Мисије ОЕБС-а у Црној Гори, одржаће се наредна два дана у Подгорици.

07.09.2016.

Све веће интересовање Европске комисије за социјалну заштиту и положај жена на тржишту рада

Све веће интересовање Европске комисије за социјалну заштиту и положај жена на тржишту рада

У Подгорици је јуче одржана видео конференција са представницима/ама Европске комисије на тему“ Имплементација плана активности за поситизање родне равноравности 2013 – 2017“. У фокусу конференције била су питања социјалне заштите и положаја жена на тржишту рада у оквиру преговоарчког поглавља 19 „Социјална политика и запошљавање“ .