Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

>

Представљене активности локалних самоуправа у области родне равноправности

Датум објаве: 29.03.2019 14:01 | Аутор: ПР служба

Испис Штампај страницу


Министарство за људска и мањинска права и Мисија  ОЕБС-а у Црној Гори одржали су редовни састанак у оквиру дводневне радионице за мрежу кординатора/ки за родну равноправност, 28. и 29 марта у хотелу Рамада у Подгорици.

Циљ састанка био је  представљање активности и постигнућа у локланим самоуправама у период јануар 2018. године -март 2019. да представе, те упознавање  кординатора / ки како се планира и мјери постизање родне равноправности, као и представљање важности сарадње са невладиним организацијама у креирању и спровођењу родно одговорних политика.  

Радионицу су отвориле, начелница Одјељења за послове родне равноправности, Биљана Пејовић и менаџерка Програма за демократизацију, Лиа Магнагуагно испред мисије ОЕБС-а у Црној Гори. Њих двије су истакле изузетно добру сарадњу Министарства и ОЕБС-а, што је резултирало унапређењем  политике родне равноправности на локалном нивоу.

Договорене су конкретне активности које се односе на подршку изради локални акционих планова и едукације за запослене у локалним самоуправама.

Министарство за људска и мањинска права